1000 zašto - 1000 zato!
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Mislim da je prvi X5 pozajmio deo pogona od Land Rovera.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

A jel ga vratio? 

Naravno, kad je prodao fabriku i unapredio ceo sistem. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne znam da li ima veze sa LR, ali nije imao varijabilnost momenta po osovinama.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Dragvorl i gezo jel imate jos neke informacije o tom 4x4 pogonu pre xdrive-a, kako se pokazao u stvarnosti i po pitanju pouzdanosti ?
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Zbog cega moze da trese dizel pri kretanju ili eventualno kad se vozi u niskim obrtajima (<1.800 o/min), a da nije plivajuci?
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Pri kretanju moze da trese ako su dotrajali korpa i lamela
A kako trese u voznji? Kad drzis konstantan gas na recimo 1600 on cima ili kako?
A kako trese u voznji? Kad drzis konstantan gas na recimo 1600 on cima ili kako?
- Gaginh0
Pru kretanju u 90% slucajeva, a u voznji samo na 14", na 17" ne trese ili vrlo malo 
I kad drzim gas, i kad stisnem gas pa dok ne predje tih nekih 1.800 obrtaja...
Bice da je do nekog dela iz te grupacije, mada povlaci kao i prvog dana kada sam ga kupio, ne znam jel moguce da ode neki drugi deo a da je lamela skroz ok!?
Koliko je to para, samo taj deo bez ruku?

I kad drzim gas, i kad stisnem gas pa dok ne predje tih nekih 1.800 obrtaja...
Bice da je do nekog dela iz te grupacije, mada povlaci kao i prvog dana kada sam ga kupio, ne znam jel moguce da ode neki drugi deo a da je lamela skroz ok!?
Koliko je to para, samo taj deo bez ruku?
- djiuliju
Nema tu posebno mejanje, jednostavno se ne isplati. Kad menjas, menjaj lamelu, korpu i druk, veliki je to posao da bi ga radio dva puta
Mada me buni ovo cimanje u voznji, a jos vise razlika u velicini felne, tj kakve veze ima
Mada me buni ovo cimanje u voznji, a jos vise razlika u velicini felne, tj kakve veze ima

- Gaginh0
Ne znam veruj mi, na 14" zimskim trese skroz dok ne upali turbinu (nove gume, nove felne), na 17" letnjim trese samo pri kretanju bukvalno do nekkih 1.200 obrtaja...
Trazim sad ovako na brzinu po netu, ne mogu nigde da nadjem neku okvirnu cenu za set kvacila za Pola, zna neko?
Trazim sad ovako na brzinu po netu, ne mogu nigde da nadjem neku okvirnu cenu za set kvacila za Pola, zna neko?
Ako trese i osecaju se jace vibracije nego inace, moze da bude i nosac motora, a kad predjes odredjene obrtaje motor se smiri i onda se ne oseca nista.
Jel ima nekih zvukova pri paljenju/gasenju? Zatrese, lupi?
Jel ima nekih zvukova pri paljenju/gasenju? Zatrese, lupi?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ako lupa pri paljenju/gasenju, to je nosac, kao i kada se naglo pusti gas. Naravno, pretpostavljamo da je sve u redu sa kvacilom.
Edit: i to je nosac za 14" felne. Za 17" nije predvidjen, pa nema problema
Edit: i to je nosac za 14" felne. Za 17" nije predvidjen, pa nema problema

- Gaginh0
Nisam to skontao, ali imam osecaj kad krecem kao da traktor krece - lupkanje bukvalno...
Jednom mi je bio ispao sraf od nosaca motora i to je majstor vratio, ne znam da li je moguce da je opet to ispalo...
A blago mi se ponekad cuje druk lezaj.
Tako da je skroz moguce ili da treba da se menja set kvacila ili da se provere ti nosac/i motora. Posto je u oglasima necu da pljunem pare na set kvacila ako moze to da se ublazi sa tim nosacem...
EDIT: pedja - da, ne registruje 17", pa bi prakticno mogao dozivotno da se nosi sa njima
Jednom mi je bio ispao sraf od nosaca motora i to je majstor vratio, ne znam da li je moguce da je opet to ispalo...
A blago mi se ponekad cuje druk lezaj.
Tako da je skroz moguce ili da treba da se menja set kvacila ili da se provere ti nosac/i motora. Posto je u oglasima necu da pljunem pare na set kvacila ako moze to da se ublazi sa tim nosacem...
EDIT: pedja - da, ne registruje 17", pa bi prakticno mogao dozivotno da se nosi sa njima

- djiuliju
Moguce da je neki nosac, ali ti je ocigledno i set kvacila pri kraju. Ako se sad cuje druk, zimi ima da pisti za sve pare