Odgledah i ja ww z. I mogu reci da je tesko sranje. Jer su preskakali ikakav smisao takvog tipa filma na vise mesta. Ubacili nesretnika da bi imali vise gledalaca i to je sve. Od mene ocena 2.5/10.
Onako, šta znam, ispodprosečan film. Ako bi ocenjivao, možda 3/10 bih mu dao, ne više.
Ja sam čitao i knjigu po kojoj je film urađen, i svestan sam da bi knjigu jako teško ekranizovali na način na koji je ona napisana (verovatno je to čak i nemoguće), ali scenario, i priča ovog filma su baš, baš tanki.
Knjiga se sastoji iz poglavlja, i svako poglavlje je priča nekog od preživelih koji objašnjava kako su uspeli da se odbrane od zombija, i svaki put se dobije neka nova informacija o tome kako stvari stoje na globalnom nivou (rat između Irana i Pakistana, izvori nafte su popaljeni, građanski rat u Kini, itd). Priče su nepovezane, nisu predugačke, ali su poprilično jezive i napete. Ali svejedno, ovaj film kako je najavljivan, očekivao sam mnogo, mnogo više, ovako je ispalo ni akcija, ni horor, a ni preterano zanimljiv film...