Slatkiši & čokolade & kremići :)
Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)
U vezi tih nutela gore, zar se one ne prave sve u Italiji?
Ne, kod nas možeš kupiti poljsku (u radnjama) i nemačku (na buvljacima). Nemačka bolja, poljska dobra.
To "na buvljacima" zavisi od grada do grada. U Zrenjaninu npr na pijaci mozes kupiti jedino od svercera koji donose iz Madjarske i ta nije ni prosla pored Nemacke. Ta je totalni krndelj. Takodje, to "poljska" ne znaci nista egzaktno, jer su i nasa i madjarska "made in Poland", pa ipak nisu iste, tj nasa je bolja od te koje donose sverceri iz Madjarske.
Ja npr idem u Madjarsku redovno, pa nikad ne kupim tamo sebi Nutellu, vec je uzmem kod nas u "Rodicu" ili "Metrou".
Ja npr idem u Madjarsku redovno, pa nikad ne kupim tamo sebi Nutellu, vec je uzmem kod nas u "Rodicu" ili "Metrou".
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Kako onda pise na onim merkator kremovima, da je proizvedeno u Italiji? Nije valjda taj krem "bolji" od nutele?
Re: Одг: Slatkiši & čokolade & kremići :)
Od madjarske jeste a "domacoj" je za petama.
sent using Tapatalk
sent using Tapatalk
Pise da je proizveden u Italiji zato sto je stvarno proizveden u Italiji.
Kako donosis zakljucak da je nesto bolje od neceg drugog samo zato sto je proizvedeno u drugoj zemlji, a radi se o 2 razlicita proizvoda?
Kako donosis zakljucak da je nesto bolje od neceg drugog samo zato sto je proizvedeno u drugoj zemlji, a radi se o 2 razlicita proizvoda?

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Slažem se, Linolada se eto pravi u Hrvatskoj, a bolja je od svih kremova iz IT ili DE 

Pa zato sam i stavio pod navodnike. Evo vidim neki tvrde da je i linolada boljaTexonja napisao:Pise da je proizveden u Italiji zato sto je stvarno proizveden u Italiji.

Ako je izvorno zemlja porekla Italija, onda je za očekivati da je iz Italije bolji proizvod nego iz Poljske i slično. Mada ne mora da znači, samo pretpostavljam.
Linolada (original CRO) i meni jeste bolja.
A sto se tice proizvoda, rezon bi ti bio ok da se radi o istom proizvodu, tj da poredis Nutellu iz POL i Nutellu iz ITA, ali ti poredis Nutellu iz POL i neki drugi krem koji je iz ITA. Inace je odlican i taj Mercator. Za promenu ume da bude i bolji nego Nutella. (ali sve ovo samo i samo ako nema originalne Linolade)
A sto se tice proizvoda, rezon bi ti bio ok da se radi o istom proizvodu, tj da poredis Nutellu iz POL i Nutellu iz ITA, ali ti poredis Nutellu iz POL i neki drugi krem koji je iz ITA. Inace je odlican i taj Mercator. Za promenu ume da bude i bolji nego Nutella. (ali sve ovo samo i samo ako nema originalne Linolade)

Zar taj merkator krem ne pravi ista fabrika koja pravi i nutelu?
Ne, pravi ga izvesni Nutkao. (info vadim iz glave pa nisam siguran u naziv, ali po secanju 80% da se tako zovu)
sent from my HTC Sensation
sent from my HTC Sensation
Re: AW: Slatkiši & čokolade & kremići :)
Dobra je ali nije bas bolja.fq400 napisao:Slažem se, Linolada se eto pravi u Hrvatskoj, a bolja je od svih kremova iz IT ili DE
Gesendet von meinem GT-I9505
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Batalite večeras ovu priču, sutra sabajle vadim krv i ne smem ništa da jedem 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
@Floyd
Nisam ozbiljno mislio, već sam se više nadovezao na Texonjin post. Meni lično jeste najbolja (u nedostatku Kinder Lade), ali objektivno sigurno ima boljih, samo što to nema šanse da se kvantifikuje, kao ni bilo koji drugi osećaj/izbor poput najboljeg auta, telefona ili bilo čega sličnog koji se zasniva na čisto subjektivnom utisku.
Nisam ozbiljno mislio, već sam se više nadovezao na Texonjin post. Meni lično jeste najbolja (u nedostatku Kinder Lade), ali objektivno sigurno ima boljih, samo što to nema šanse da se kvantifikuje, kao ni bilo koji drugi osećaj/izbor poput najboljeg auta, telefona ili bilo čega sličnog koji se zasniva na čisto subjektivnom utisku.