Taxi prevoz
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Taxi prevoz
Kako nema veze, zar nisu rekli od 01.03.? a od 01.05 klima?
Nemoj da pocnem sta su sve rekli 
Navikni se da je ovo srbija...

Navikni se da je ovo srbija...
- pedja
- član 001
Pa dobro, nisam pao sa Marsa, ali racunam da su mozda jednom poceli da rade po onome sto kazu 

Nece
Vlasnici udruzenja imaju dovoljno para da potplate u gradu koga treba. Tako su i fiskalne kase trebale da krenu jedno 17x do sad. Pa regularnija kontrola taksija, pa oduzimanje vozila divljacima, pa klima, E3 itd...
Naravno, nista od svega toga.
Ja bih prvi od sutra zabranio svakome od njih ko vozi manje od Euro3 ili nema klimu da upali auto, a kamoli da nastavi da radi kao taksi.

Vlasnici udruzenja imaju dovoljno para da potplate u gradu koga treba. Tako su i fiskalne kase trebale da krenu jedno 17x do sad. Pa regularnija kontrola taksija, pa oduzimanje vozila divljacima, pa klima, E3 itd...
Naravno, nista od svega toga.
Ja bih prvi od sutra zabranio svakome od njih ko vozi manje od Euro3 ili nema klimu da upali auto, a kamoli da nastavi da radi kao taksi.
Čudo u Beogradu: Taksi platiš karticom
http://www.mondo.rs/s293592/Info/Hronik ... ticom.html
Nerviraju vas taksisti koji negoduju čim pri plaćanju računa iz novčanika izvučete "hiljadarku"? Koliko puta ste čuli rečenicu: "Može nešto sitnije?"
Niste stigli do bankomata, a vožnja vam je preko potrebna?
Izludite svaki put dok na kraju vožnje prebirate po novčaniku, dok u krilima držite dete koje vam u toj akciji "pomaže"?
Rešenje za te probleme počinje da se nazire, sudeći po najavi jednog od beogradskih taksi udruženja, koje je odlučilo da od 1. jula počne da u svoja vozila uvodi aparate za plaćanje platnim karticama.
U pitanju je beogradski NAXIS taksi, a menadžer Vladimir Mirković za MONDO kaže da će od 1. jula u 100 vozila tog taksi prevoznika biti uvedeni aparati koji će podržavati sve platne kartice izuzev "ameriken ekspresa".
Cilj je da do kraja jula polovina voznog parka - 300 od ukupno 600 vozila dobije aparate za plaćanje karticama.
"Izum" koji u razvijenom svetu odavno funkcioniše kod nas, naravno, ne prolazi tako glatko, pa je zbog visoke cene aparata, ali i skeptičnih taksista koji ne veruju da će im ta novotarija doneti boljitak, za sada ovo jedino beogradsko taksi udruženje koje je odlučilo da polako uvodi novi sistem plaćanja.
Mirković smatra da su čak jedini na Balkanu koji su preduzeli taj korak.
Cena jednog aparata je 700 evra, pa je jasno da nije reč o jeftinoj investiciji.
Kada sve počne od 1. jula, možete da istestirate kako sve funkcioniše, ali ćete operateru morati da naglasite da želite vozilo sa aparatom za elektronsko plaćanje.
Ko zna, možda se i konkurencija "pomami", pa preduzme isti korak.
http://www.mondo.rs/s293592/Info/Hronik ... ticom.html
Nerviraju vas taksisti koji negoduju čim pri plaćanju računa iz novčanika izvučete "hiljadarku"? Koliko puta ste čuli rečenicu: "Može nešto sitnije?"
Niste stigli do bankomata, a vožnja vam je preko potrebna?
Izludite svaki put dok na kraju vožnje prebirate po novčaniku, dok u krilima držite dete koje vam u toj akciji "pomaže"?
Rešenje za te probleme počinje da se nazire, sudeći po najavi jednog od beogradskih taksi udruženja, koje je odlučilo da od 1. jula počne da u svoja vozila uvodi aparate za plaćanje platnim karticama.
U pitanju je beogradski NAXIS taksi, a menadžer Vladimir Mirković za MONDO kaže da će od 1. jula u 100 vozila tog taksi prevoznika biti uvedeni aparati koji će podržavati sve platne kartice izuzev "ameriken ekspresa".
Cilj je da do kraja jula polovina voznog parka - 300 od ukupno 600 vozila dobije aparate za plaćanje karticama.
"Izum" koji u razvijenom svetu odavno funkcioniše kod nas, naravno, ne prolazi tako glatko, pa je zbog visoke cene aparata, ali i skeptičnih taksista koji ne veruju da će im ta novotarija doneti boljitak, za sada ovo jedino beogradsko taksi udruženje koje je odlučilo da polako uvodi novi sistem plaćanja.
Mirković smatra da su čak jedini na Balkanu koji su preduzeli taj korak.
Cena jednog aparata je 700 evra, pa je jasno da nije reč o jeftinoj investiciji.
Kada sve počne od 1. jula, možete da istestirate kako sve funkcioniše, ali ćete operateru morati da naglasite da želite vozilo sa aparatom za elektronsko plaćanje.
Ko zna, možda se i konkurencija "pomami", pa preduzme isti korak.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

http://www.mondo.rs/a613158/Info/Drustv ... Palasa.htm
U principu nikakva novina, jedino što dotični nije umeo da se zaustavi. Alavost.
A onda ovi iz Beotaxi-a još daju politički odgovor.
Beotaxi kao udruzenje je dalo sasvim ok odgovor. Oni ne mogu da uticu na to, niti da proveravaju.
mozes i sam da odstampas ove racune.
Drugo, na racunu nema pecata, sto znaci da nema sanse da se utvrci ko je vozio. Policija da hoce, moze da ga nadje preko kamera na aerodromu, al nece.
Inace, ovo nije nista novo, 60€ je ''standardna'' cena divljaka kad namirisu da moze da prodje.
S druge strane, ako si dovoljno retardiran da u 21 veku ne umes da proveris cenu, da ne mozes da odes na net, da prodjes pored dva taxi saltera u holu, ko te j... Dok je ovaca za sisanje...
mozes i sam da odstampas ove racune.
Drugo, na racunu nema pecata, sto znaci da nema sanse da se utvrci ko je vozio. Policija da hoce, moze da ga nadje preko kamera na aerodromu, al nece.
Inace, ovo nije nista novo, 60€ je ''standardna'' cena divljaka kad namirisu da moze da prodje.
S druge strane, ako si dovoljno retardiran da u 21 veku ne umes da proveris cenu, da ne mozes da odes na net, da prodjes pored dva taxi saltera u holu, ko te j... Dok je ovaca za sisanje...
Beotaxi može da štampa račune sa serijskim brojem, i da se zna koji su kod koga.
Meni prvom ne bi na pamet palo da na odmoru,jurim cenovnik taxija i sve potenane proveravam...
I to nema nikakve veze sa retardiranoscu.
Mislim da previse iz svoje perspektive gledas,nisu svi blisko povezani sa taxistima,pa da znaju sta rade,niti ih zanima,sto ne znaci da je u redu da ih hostapleri varaju.
I to nema nikakve veze sa retardiranoscu.
Mislim da previse iz svoje perspektive gledas,nisu svi blisko povezani sa taxistima,pa da znaju sta rade,niti ih zanima,sto ne znaci da je u redu da ih hostapleri varaju.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ako kupujes avio kartu pogledas opcije, pa uzmes najjeftiniju, ili svesno platis vise zato sto ti odgovara vreme leta itd.
Ako placas bilo kakvu uslugu, takodje se raspitas pretpostavljam.
Ne gledam uopste samo za taxi, nego generalno.
Ni kod majstora ne odes ako ti cena zvuci naduvano, nego se raspitas malo... a pogotovo za taxiste, za koje se zna da svuda u svetu naplate strancima vise nego sto treba.
Ako placas bilo kakvu uslugu, takodje se raspitas pretpostavljam.
Ne gledam uopste samo za taxi, nego generalno.
Ni kod majstora ne odes ako ti cena zvuci naduvano, nego se raspitas malo... a pogotovo za taxiste, za koje se zna da svuda u svetu naplate strancima vise nego sto treba.

Ja nemam nikakve veze s taksistima ili bilo čim sličnim, pa se uvek raspitam za okvirne cene prevoza pre nego što odem negde (taxi, bus, voz...). Da ne spominjem da još detaljnije proveravam kad idem u neku divlju zemlju poput Srbije.
Ne opravdavam to što joj se desilo, definitivno je propust nadležnih organa što takve stvari mogu da se dese. Opet, od ovih stvari čovek može da se zaštiti, a s obzirom da se svuda dešavaju u manjoj ili većoj meri, trebalo bi da svako ima svest o tome.
NexT slažem se sa Xepojom.
Ne kažem da ti u nisi potpuno u pravu. Ali poistovetim to recimo sa uzimanjem taksija nakon izlaska u grad (recimo). Sad treba da u pola noći neko da se drnda i juri cenovnike.
Nije li dovoljno što sedneš u vozilo koje na krovu ima znak udruženja koje nije od juče?
Ne kažem da putnik nije trebao biti navalentniji dok ovaj ne napiše i reg br i br vozila u udruženju i destinaciju od-do.
Ali opet, postoji serijski br računa, postoji obraz udruženja.
Takoreći oni su ovim odgovorom rekli svojim budućim i potencijalnim mušterijama :"Baš nas briga za Vas. Dok je ovaca biće i vune." Da to si i ti napisao, ali mislim da na ozbiljnom udruženju nije baš da se frljači sa takvim odgovorima.
Ne kažem da ti u nisi potpuno u pravu. Ali poistovetim to recimo sa uzimanjem taksija nakon izlaska u grad (recimo). Sad treba da u pola noći neko da se drnda i juri cenovnike.
Nije li dovoljno što sedneš u vozilo koje na krovu ima znak udruženja koje nije od juče?
Ne kažem da putnik nije trebao biti navalentniji dok ovaj ne napiše i reg br i br vozila u udruženju i destinaciju od-do.
Takoreći oni su ovim odgovorom rekli svojim budućim i potencijalnim mušterijama :"Baš nas briga za Vas. Dok je ovaca biće i vune." Da to si i ti napisao, ali mislim da na ozbiljnom udruženju nije baš da se frljači sa takvim odgovorima.
- pedja
- član 001
Mene su gosti stalno pitali koja je cena prevoza do aerodroma, te koje sve opcije imaju. Dosta njih se svadjalo sa taksistima u dolasku, jer se raspitaju i znaju. Za "neznalice" postoji info na aerodromu.
To ne znaci da neko treba da dere neobavestene (makar i one koji ne zele da budu obavesteni). Nazalost, to ce se tesko urediti u Srbiji.
Ja i po Srbiji kad idem, bez auta, prvo proverim koja je lokalna cena.taksija
TT
To ne znaci da neko treba da dere neobavestene (makar i one koji ne zele da budu obavesteni). Nazalost, to ce se tesko urediti u Srbiji.
Ja i po Srbiji kad idem, bez auta, prvo proverim koja je lokalna cena.taksija

TT
pa ako zivis negde, valjda znas okvirno koliko moze da bude. skreno, ja nemam predstavu koje su cene trenutno, ali znam da ne moze BK do centra grada a bude 2000 rsd.Stjepa napisao:NexT slažem se sa Xepojom.
Ne pravdam ovog lika, ja bih ga strpao u zatvor, bez zajebavanja i trajno mu oduzeo uato, ali ljudi su ponekad ovce.
Sto se udruzenja tice, sem predloga Heinza, beotaxi trenutno nema nacin da sazna ko je bio vozac. To sto ima njihove racune ne znaci cak ni da je taxista, a pogotovo ne vlasnik udruzenja. Uostalom, uz prijavu, to je na policiji da sazna, i oni da hoce - mogli bi u roku od 30 sekundi.