Taxi prevoz
Re: Taxi prevoz
Pazi,ja ti iskreno kazem ,da ja,gde god da sam putovao,ni na kraj pameti mi nije bilo da takvo nesto trazim i proveravam,a evo,ovde sada prvi put i saznajem da takvo negde uopste i pise,na aerodromu ili bilo gde drugde.
A ja,nit sam blesav,nit nesposoban,jednostavno ne razmisljam o tome,nego razmisljam sta cu da radim kada se cekiram u hotel i slicno.
Te druge stvari koje ti pominjes nisu merodavne za poredjenje.
Naravno da je uvek bolje da se pripremis,ali onda se treba pripremiti za 300 stvari i opteretiti sebe,a ides na odmor ili nesto slicno...
Ja prvi zelim da opustim mozak kada odem negde,a ne da razmisljam o dzukcima vise nego kod kuce.
Tako da nismo svi isti i ne znaci da je neko retardiran,samo ako ne obraca paznju na neke stvari...
A ja,nit sam blesav,nit nesposoban,jednostavno ne razmisljam o tome,nego razmisljam sta cu da radim kada se cekiram u hotel i slicno.
Naravno da je uvek bolje da se pripremis,ali onda se treba pripremiti za 300 stvari i opteretiti sebe,a ides na odmor ili nesto slicno...
Ja prvi zelim da opustim mozak kada odem negde,a ne da razmisljam o dzukcima vise nego kod kuce.
Tako da nismo svi isti i ne znaci da je neko retardiran,samo ako ne obraca paznju na neke stvari...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
+1Xepoj87 napisao:Pazi,ja ti iskreno kazem ,da ja,gde god da sam putovao,ni na kraj pameti mi nije bilo da takvo nesto trazim i proveravam,a evo,ovde sada prvi put i saznajem da takvo negde uopste i pise,na aerodromu ili bilo gde drugde.
Eventualno bih pitao vise taksista da uporedim
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Nisam ispratio celu pricu, ali samo da kazem da mozete da pitate dispecera koliko ce kostati voznja za trazenu relaciju. Jedino je pitanje da li dispeceri pricaju engleski i da li hoce strancima da kazu cenu.
Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Re: AW: Taxi prevoz
Zavisi od zemlje i grada u kom putujem ali za neke se definitivno treba raspitati i o tim stvarima.
Gesendet von meinem GT-I9505
Gesendet von meinem GT-I9505
Aman ljudi taj neko kome je zavaljena vožnja od 65e nije baš tolika ovca kolikom neki pokušavaju da ga predstave.
Je li tražio račun kako bi mogao da se žali taksi službu u kojoj je vozilo?
E sad po nekima od vas on je trebao da:
-ispita dali je vozilo kojim se prevezao od A do B odista registrovano u taksi službi
-uporedi serisjski broj računa sa brojevima računa koji su podeljeni po vozilima zaposlenima, da vidi nisu li ih slučajno izukrštali
-nosi bejzbolku sa sobom i preti vozaču zato što mu je zavalio cenu
-uzmeo vozača i vozilo za taoce i drži pod upotrebom sile sve dok ne dođe policija da reguliše (a onda bi verovatno on poprio prijavu jer cenim da bi ispalo da nije ni bez sile smeo da zadrži vozilo i isteruje pravdu)
Je li tražio račun kako bi mogao da se žali taksi službu u kojoj je vozilo?
E sad po nekima od vas on je trebao da:
-ispita dali je vozilo kojim se prevezao od A do B odista registrovano u taksi službi
-uporedi serisjski broj računa sa brojevima računa koji su podeljeni po vozilima zaposlenima, da vidi nisu li ih slučajno izukrštali
-nosi bejzbolku sa sobom i preti vozaču zato što mu je zavalio cenu
-uzmeo vozača i vozilo za taoce i drži pod upotrebom sile sve dok ne dođe policija da reguliše (a onda bi verovatno on poprio prijavu jer cenim da bi ispalo da nije ni bez sile smeo da zadrži vozilo i isteruje pravdu)
Ovde je dotična ispala glupa isključivo zato što je mislila da je došla u normalnu zemlju i da može tek tako da uzme taksi. Zna se šta treba da se očekuje u Bugarskoj, Rumuniji, Albaniji, Bih, Južnoafričkoj Republici, Kongu, Srbiji...
Ehh,da je samo kod nas 
Ujak je doziveo 2 puta do sada da mu sa Aerodroma,do cetra Berlina pokusaju naplatiti 60-100e,bez ukljucenog taximetra,samo zato sto je pricao srpski u kolima,a onda kada im je objasnio da je nemac i da mu daju racun,nisu mu naplatili uopste,ali ih je on svejedno prijavio.
Ali istina da je kod nas razmera normalnih i hostaplera, kriticna...

Ujak je doziveo 2 puta do sada da mu sa Aerodroma,do cetra Berlina pokusaju naplatiti 60-100e,bez ukljucenog taximetra,samo zato sto je pricao srpski u kolima,a onda kada im je objasnio da je nemac i da mu daju racun,nisu mu naplatili uopste,ali ih je on svejedno prijavio.
Ali istina da je kod nas razmera normalnih i hostaplera, kriticna...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Taksista udario kolegu i polomio mu nogu
blic.rs napisao:Dok je snimao kolegu kako neregularno prima putnika na parkingu kod aerodroma, taksistu Zlatana Zlatkovića je taj kolega udario kolima i polomio mu nogu, a potom proleteo kroz rampu i pobegao.
Bilo je pitanje dana...
U svakom slucaju, svako radi ono sto mu se moze, a njih niko ne planira da zaustavi, tako da... Moze im se...
U svakom slucaju, svako radi ono sto mu se moze, a njih niko ne planira da zaustavi, tako da... Moze im se...
U kulturnim, pa i polukulturnim zemljama, postoji sajt koliko kosta voznja od tacke A do tacke B. Prvo i osnovni preduslov je da ne postoje taksi udruzenja sa razlicitim cenama. Ukucavanjem mesta polaska i mesta dolaska proracunava se najkraci put i izbacuje duzina u km i cena voznje. Izuzev jedne, ponudjeno je jos par opcija (sa prikazom rute na planu grada) u slucaju da je prva ruta zatvorena zbog guzve.
Beogradski taksisti jesu jedni od najgorih sa kojima sam se sreo, samo dve voznje u dva sata pre neki dan su to potvrdile - a koristio sam taksi od Pekinga do Lagosa....
Beogradski taksisti jesu jedni od najgorih sa kojima sam se sreo, samo dve voznje u dva sata pre neki dan su to potvrdile - a koristio sam taksi od Pekinga do Lagosa....
800 kinti je da te odvezu do blokova na taksimetar, a 1400 sa glupavim vaučerom. Neka odmere malo te cifre i srede situaciju. Pre svega, na aerodromu je mnogo taksija sa lošim kolima i još gorim šoferima. Dešavalo mi se da zapali cigaretu dok me vozi. S obzirom da biram ko će da me vozi za moje pare, zovem tačno određeno taksi udruženje i neću da sedam u drugi taksi.
Neka naprave malo selekciju, umesto da nam sramote zemlju pred strancima čim kroče na naše tlo nogom.
Tapatalk 4
Neka naprave malo selekciju, umesto da nam sramote zemlju pred strancima čim kroče na naše tlo nogom.
Tapatalk 4
Na Aerodromu je velika svinjarija. Taksisti koji cekaju poziv musterije stoje "u rupi" koja je oko 200 m od ulaza. Putnici sa izlaza iz aerodromske zgrade ne mogu ni da ih vide...
U koliko pozovete npr. Beotaxi, ako nema ni jedno vozilo tog udruzenja u "rupi", mozda cete cekati vozilo koje je primilo poziv u Zemun Gornjem Gradu i ako imate pod nosom neko drugo vozilo ( sto vi ne mozete da znate).
Kada dolazeca taksi vozila ostavljaju putnika ispred ulaska u zgradu, na tom mestu ne smeju da prime putnika. Moraju da naprave krug i stanu kod spomenika Tesli, ispred tornja. Putnik sve sa stvarima, mora da izadje ispod nadstresnice aerodroma i dovuce se do collecting point.
Kakvih sam se prica naslusao od taksista, sta sve rade komunalni policajci koji su mali bogovi na aerodromu, dobro da nisu osakatili nekog i ranije.
Najveci ceh placaju putnici, koji nisu duzni da znaju nepisana pravila ponasanja na aerodromu i koji po kisi moraju da tegle svoje stvari do spomenika gde ce biti primljeni u vozilo.
Za ovo maltretiranje kriv je samo grad Beograd.
U koliko pozovete npr. Beotaxi, ako nema ni jedno vozilo tog udruzenja u "rupi", mozda cete cekati vozilo koje je primilo poziv u Zemun Gornjem Gradu i ako imate pod nosom neko drugo vozilo ( sto vi ne mozete da znate).
Kada dolazeca taksi vozila ostavljaju putnika ispred ulaska u zgradu, na tom mestu ne smeju da prime putnika. Moraju da naprave krug i stanu kod spomenika Tesli, ispred tornja. Putnik sve sa stvarima, mora da izadje ispod nadstresnice aerodroma i dovuce se do collecting point.
Kakvih sam se prica naslusao od taksista, sta sve rade komunalni policajci koji su mali bogovi na aerodromu, dobro da nisu osakatili nekog i ranije.
Najveci ceh placaju putnici, koji nisu duzni da znaju nepisana pravila ponasanja na aerodromu i koji po kisi moraju da tegle svoje stvari do spomenika gde ce biti primljeni u vozilo.
Za ovo maltretiranje kriv je samo grad Beograd.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Taksista kolegi polomio nogu jer ga je snimao kako prima putnike preko reda na Aerodromu
Blic | 10. 10. 2013. -
Jedan taksista udario je drugog automobilom i polomio mu nogu ispred Aerodroma "Nikola Tesla", zbog sukoba oko primanja putnika preko reda, javila je Radio-televizija Srbije.
Dok je snimao kolegu kako neregularno prima putnika na parkingu kod aerodroma, taksistu Zlatana Zlatkovića je taj kolega udario kolima i polomio mu nogu, a potom proleteo kroz rampu i pobegao. Od tada pretnje ne prestaju, navodi RTS.
- Problema imaju svi taksisti koji rade regularno - rekao je Zlatković.
Ispred zgrade aerodroma stoje komunalni policajci, ali samo 50 metara dalje na parkingu su taksisti koji ne čekaju u redu, piše RTS, navodeći da su pretnje oružjem, ozbiljne povrede, bahatost i verbalni obračuni gotovo svakodnevna pojava.
Srđan Ilić iz Komunalne policije rekao je za RTS da su oni nemoćni zato što taksisti koji primaju putnike preko reda tvrde da su im to rođaci. Taksisti navode da se sa aerodroma dnevno obavi 200 vožnji, od čega je pola neregularno.
http://www.youtube.com/watch?v=Jmn8YUhp2eE
Blic | 10. 10. 2013. -
Jedan taksista udario je drugog automobilom i polomio mu nogu ispred Aerodroma "Nikola Tesla", zbog sukoba oko primanja putnika preko reda, javila je Radio-televizija Srbije.
Dok je snimao kolegu kako neregularno prima putnika na parkingu kod aerodroma, taksistu Zlatana Zlatkovića je taj kolega udario kolima i polomio mu nogu, a potom proleteo kroz rampu i pobegao. Od tada pretnje ne prestaju, navodi RTS.
- Problema imaju svi taksisti koji rade regularno - rekao je Zlatković.
Ispred zgrade aerodroma stoje komunalni policajci, ali samo 50 metara dalje na parkingu su taksisti koji ne čekaju u redu, piše RTS, navodeći da su pretnje oružjem, ozbiljne povrede, bahatost i verbalni obračuni gotovo svakodnevna pojava.
Srđan Ilić iz Komunalne policije rekao je za RTS da su oni nemoćni zato što taksisti koji primaju putnike preko reda tvrde da su im to rođaci. Taksisti navode da se sa aerodroma dnevno obavi 200 vožnji, od čega je pola neregularno.
http://www.youtube.com/watch?v=Jmn8YUhp2eE