Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Nema potrebe za nervozom, mene je stvarno interesovalo pojašnjenje tog izraza korišćenje telefona jednom rukom jer sam ja još od nokije 5110 kucao poruke sa dve ruke. U smislu da li se misli na javljanje/biranje brojeva ili kucanje poruka. Ili sad svaku poruku treba da naglašavam da ne mislim ništa zlonamerno da se niko ne bi uvredio.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ma nije problem tvoja poruka, sama po sebi. Nego se skupilo dovoljno sličnih poruka u zadnje pa se desilo da baš posle tvoje reagujem. Izvini.
Nego kad smo već kod korišćenja sa 2 ruke - radiš li to i kad si u pokretu? Čini mi se da bi mi smetalo da mi i druga ruka stoji napred umesto da "mlati" sa strane, ako iole brže hodam. Još je gore ako moram da čačkam telefon u toku trčanja - što izbegavam ali nekad moram da vidim poruku ili nešto slično. Dobro u tim okolnostima baš ne pišem poruke ali mi jako znači da mogu bez jednom rukom da otključam telefon, dohvatim notifikacije sa vrha ekrana i odradim šta treba, a da ne moram da ga pridržavam drugom ili da ga "šetam" u ruci.
Nego kad smo već kod korišćenja sa 2 ruke - radiš li to i kad si u pokretu? Čini mi se da bi mi smetalo da mi i druga ruka stoji napred umesto da "mlati" sa strane, ako iole brže hodam. Još je gore ako moram da čačkam telefon u toku trčanja - što izbegavam ali nekad moram da vidim poruku ili nešto slično. Dobro u tim okolnostima baš ne pišem poruke ali mi jako znači da mogu bez jednom rukom da otključam telefon, dohvatim notifikacije sa vrha ekrana i odradim šta treba, a da ne moram da ga pridržavam drugom ili da ga "šetam" u ruci.
grujicd napisao:E stvarno ne verujem i moram da priznam da sam se malo i iznervirao. Da li je toliko teško poverovati da ima ljudi koji telefon koriste drugačije od kampa "ništa ispod 5 inča"? Evo meni na primer nije nikakav problem da shvatim da neki ljudi telefon najviše koriste kad se zavale u fotelju i uzmu ga u obe ruke. Ili ako sede u prevozu i opet imaju obe ruke na raspolganju. Za mene i mnoge druge nije tako.
Da, koristim telefon jednom rukom. Da, pišem poruke jednom rukom. I surfujem jednom rukom. 90% mog korišćenja telefona je u hodu, kad sam negde na ulici. Kad sam kući koristim sprave koje su superiornije telefonu u svakom pogledu, sem što nisu toliko mobilne.

Bilo je pitanje 4'' ili 5'' ako moze da se bira, ja biram 4''.
@grujicd
U suštini sa dve ruke koristim uvek kad treba da ukucavam slova jer mi je baš neprirodno da kucam jednom rukom(i sa 4"), dok za ostale slučajeve lagano uspevam sve sa jednom rukom. Doduše ne tako lako kao sa 4" ali to je cena koja mora da se plati.
Hteo sam reći da taj argument da je 4.7 preveliki jer se teško kucaju poruke jednom rukom ne stoji jer jednostavno nije namenjen za takvu upotrebu. Mada xepoj to nije ni rekao nego sam iz nekog razloga to zaključio jer kolko primećujem mnogi kucaju jednom rukom.
U suštini sa dve ruke koristim uvek kad treba da ukucavam slova jer mi je baš neprirodno da kucam jednom rukom(i sa 4"), dok za ostale slučajeve lagano uspevam sve sa jednom rukom. Doduše ne tako lako kao sa 4" ali to je cena koja mora da se plati.
Hteo sam reći da taj argument da je 4.7 preveliki jer se teško kucaju poruke jednom rukom ne stoji jer jednostavno nije namenjen za takvu upotrebu. Mada xepoj to nije ni rekao nego sam iz nekog razloga to zaključio jer kolko primećujem mnogi kucaju jednom rukom.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: AW: Mobilne telekomunikacije
Naravno da je moguce kucanje jednom rukom i na 5".
Gesendet von meinem GT-I9505
Gesendet von meinem GT-I9505
ja sam kucao jednom rukom i na note2
vise mi je smetao kad ga nosim u dzepu, kucanje mi nije bilo problem...

Zabranjeno je u vožnji koristiti telefon.
a o kucanju poruka da ne pričam.
a o kucanju poruka da ne pričam.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Moguce je kucanje i na 6" jednom rukom,ali prirodnost,zgodnost i preciznost tog kucanja ce biti go kur... Jednostavno,primeti se nezgodnost velikog telefona,kao i mane malog... Jbg,svako bira sta mubje bitnije. Meni da je bilo bitnije da imam zgodan telefon,nosio bih sada iphone 5,a ne htc one... Ali sada ignorisati mane necega i praviti se da ne postoje ,samo zato sto tebi to ne smeta je malo bzvz.
Milisave,ko je pominjao voznju i kakve to veze sa ovom pricom ima?
Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Milisave,ko je pominjao voznju i kakve to veze sa ovom pricom ima?
Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja na S4 opusteno mogu da kucam jednom rukom ali na N1 nisam mogao jer je mnogo siri.
Ja na Xperia Z bez ikakvih problema kuckam poruke jednom rukom, dok npr na Desire X od 4" mnogo gresim u kucanju. Mada činjenica je da je 5" na gornjoj granici velicine za kuckanje jednom rukom.
U svakom slučaju da je jedna od te dve veličine toliko bolja, druga se ne bi ni proizvodila...
U svakom slučaju da je jedna od te dve veličine toliko bolja, druga se ne bi ni proizvodila...
Eh sad ti...kako bre mozes jednom rukom kad Apple kaze da ne moze? 
Moci ce tek kad oni izbace veci ekran.

Moci ce tek kad oni izbace veci ekran.
Bog nije rekao da se poruke kucaju jednom rukom.
Potpuno nebitno, neka svako kuca kako mu odgovara...
Ja isto kucam sa dve ali tvrdim da nije nemoguce i sa jednom
Ja isto kucam sa dve ali tvrdim da nije nemoguce i sa jednom

Upravo to!