Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Ji 4Tze »

(3 358+3 969+458+458+3 755+1 953+150)/22 500=0.6267*100=63% .. gde je greška? Tj. koji to "mi" ste zaključili i šta? Ajde izađite iz Diznilenda i vratite se u realnost.
Nameti su preterani jer je državni aparat glomazni tumor koji će sam sebe da pojede na kraju. Evo nesrećni Vučić obećava 3 milijarde keš kredita od Arapa. Povoljno, kao poklon.
Boringly average, but also perfect for school run mums
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Tako se ne izrazavaju procenti u racunovodstvu. to je 40 odsto od ukupne cifre tj. bruto plate.

Ali da, iz tvog ugla ta cifra predstavlja 60 odsto tvoje neto plate.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

I iz ugla poslodavca, pogotovu ovih koji prijavljaju na minimalac.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ji 4Tze napisao:(3 358+3 969+458+458+3 755+1 953+150)/22 500=0.6267*100=63% .. gde je greška? Tj. koji to "mi" ste zaključili i šta? Ajde izađite iz Diznilenda i vratite se u realnost.
Nameti su preterani jer je državni aparat glomazni tumor koji će sam sebe da pojede na kraju. Evo nesrećni Vučić obećava 3 milijarde keš kredita od Arapa. Povoljno, kao poklon.
ftj napisao:Tako se ne izrazavaju procenti u racunovodstvu. to je 40 odsto od ukupne cifre tj. bruto plate.

Ali da, iz tvog ugla ta cifra predstavlja 60 odsto tvoje neto plate.

Tako se procenti nigde ne izracunavaju da budemo precizniji :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mislis ne racunaju? :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Mozda, mislim da moze obe varijante, mozda gresim.
U svakom slucaju ucinilo mi se u prethodnom postu da je pisalo "izracunavaju" a zapravo je bilo "izrazavaju" pa sam se nadovezao...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Zapravo je život u Diznilendu najisplativiji jer tamo preduzeća nema kao ni međusobnog poslovanja na "dodjem ti" principu.
Mnogo brate teoretišete samo da biste ispali u pravu. Nameti su prosto preveliki, ko misli da nije tako, ima poremećenu sliku o poslovanju. Realno stanje u Srbiji je mnogo gore od krize. Iz ugla i poslodavaca i zaposlenih.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Eto ti sad srece :)
Pa u pravu sam od pocetka nema tu teoretisanja, matematikabje jasna. Kao sto uopste ne sporim da su nameti veliki i da je jako tesko poslovati u Srbiji.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Slika
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I mnogo ozbiljnije zemlje od nas su prsle, neke sa fantastičnim prihodima od turizma. Od čega mi imamo dobre prihode uopšte?

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

od bruto cifre nesto vise od trecine ode drzavi, a nesto manje od dve trecine dobije radnik. s tim sto za neke dazbine postoji maksimalan iznos koji se moze uplatiti ( valjda penziono )...
sve je to presipanje iz supljeg u prazno...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Prošle godine najaviše da se ukida taksa za isticanje firme koja je meni bila nekih 50ak hiljada godišnje. Pomislih ok, sigurno će mi uzeti na drugoj strani al ne može da škodi, međutim skoro mi stiže rešenje u kom stoji da mi je firmarina ove godine 137,000 dinara. Svrstali me u grupu sa bankama, kockarnicama, proizvođačima nafte i duvana i slično(delatnost telekomunikacije). Lakše bi mi bilo da mi je neki lokalac došao i reko da mu dugujem 100e mesečno za zaštitu makar bi neku korist imao.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

nidza napisao:I mnogo ozbiljnije zemlje od nas su prsle, neke sa fantastičnim prihodima od turizma. Od čega mi imamo dobre prihode uopšte?

Tapatalk 4
Od nas samih (porezi, doprinosi)....industrija mršava, ali su tu putarine i slične gluposti - pa samo dok sam završio svu "dokumentaciju" za bebu, potrošio sam skoro 8-9000 rsd (sa uračunatim pasošem, oko 5000 rsd). :twisted:
Slobodno možemo tu uračunati i registraciju m/v..... :nonono:
Zatim je tu hrana, ali i oprema za bebe (koja je skuplja nego u npr, Austriji).
Što se tiče poreza i doprinosa (obustave od plate) lično smatram da su visoki, ali ne znam koliki su ti iznosi u inostranstvu - da li neko zna taj podatak?
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

paja napisao:Advokate teško da će ikada oporezovati ne zato što ja to ne želim nego zato što je advokatura profesija koja ima najveći ucenjivački kapacitet. Komora kaže štrajk i staje celo pravosuđe i kraj priče. A argument protiv poreza je uvek isti. Da bi se advokat kontrolisao neophodno je ući u njegove predmete, a to se ne sme jer bi bilo kršenje poverljivosti odnosa advokat klijent.
:D

http://www.youtube.com/watch?v=Cqk-CLxrW6s
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Martin napisao: Što se tiče poreza i doprinosa (obustave od plate) lično smatram da su visoki, ali ne znam koliki su ti iznosi u inostranstvu - da li neko zna taj podatak?

Varira mnogo od zemlje do zemlje, i zavisi i sta je ukljuceno u te izdatke. Generalno, uglavnom uporedivi su sa Srbijom, negde su visi negde nizi.
Odgovori