Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Post od dragvorl »

To da malo dete pije piva pa da ne zna sta je dosta, odraslom coveku ako je tako onda je u velikom problemu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Radi se o tome da je covek jednako alkoholisan kada popije alkohol, bez obzira da li je po zakonu 0 ili 0,5. Nije poenta da neko gadja granicu, vec da ima svest da volan i alkohol ne idu zajedno. Posto su u Srbiji vecinom rodjeni vozaci, koji jos bolje voze pijani, neko mora da im da orijentir/ opomenu. Da je granica 3 promila, ljudi bi vozili pijani, jer im zakon dozvoljava.

TT
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa dobro, vidi, postavio sam tablicu nekoliko postova pre pa pogledaj koje su vrednosti po Evropi pa vidi koliko drzava ima sa 0% dozvoljenog alk u krvi. Znam da je u USA 0.08% dozvoljeno i mislim u Irskoj ili Uk. Ne kazem ja da je voznja u pijanom stanju ok, naprotiv, ali valjda je toliko naucnika, doktora, itd. dobro procenilo koliko alkohol utice na sposobnosti u voznji. Problem je u ovima sto predju ne 0.05, nego 0.1, a takvima nema pomoci ni kada je nulta tolerancija, jer nekim ljudima (kao i sve u zivotu) stvarno nema smisla govoriti. Eto, to je moje skromno misljenje za Dnevnik broj 2. :doubleup: A samokontrola je vrlo bitna stvar, kao i oni sto "ne mogu" da se kontrolisu pa umesto 75 imaju 120 kila. Ko hoce moze da se kontrolise...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

A pa dobro ovde mi se vec svidjaju neki odgovori, recimo svidja mi se \pedjino razmisljanje, vidi nije poenta i ja verujem da NIKO ne moze da se napije od jedne flase piva, mozda i moze ali ja ne znam za takav slucaj, ali je poenta da svakako i ta jedna flasa ne utice isto na svakog coveka, svaki organizam je jedinka za sebe i nije isto kad jednu flasu popije dete od 18 godina i covek od 40 godina, kao i to koliko je ko visok, tezak, sklon da pravi ekcese posto popije i malo alkohola, da li je neko jeo nesto pre alkohola ili ne, sve su to faktori koji uticu na akloholisanost ili ne, ali ja i dalje tvrdim da je najbolje 0-ta tolerancija i u to me ne moze niko ubediti, meni je najbitnije da kad se vozim da se vozim bezbedno ali dzabe ja da budem bezbedan ako budala samo "malo" popije pa sedne za volan i napravi ono sto niko ne zeli pa ni ta budala.

Oprostite znam da cete sad svi na mene ali meni su budale oni koji sede pijani za volan, ja licno mrzim alkohol jednom u zivotu sam bio pijan kad sam zavrsio osnovnu skolu pa smo se ponapijali klinci sta sam tad imao 14 god ili 15 i nikada vise, sad mi alkohol i smeta ne pijem ga uopste, popijem ponekad(jednom u 6 meseci) konzervu BEZalkoholnog piva obicno jelenka i to samo kad jedem picu pa uz picu 1 u 6 meseci, znaci dvaput godinsje jedem i picu i pijem BEZalkoholno pivo.

Neki kazu da sam budala ali jednostavno bavim se sportom i ne podnosim ni alkohol, ni cigarete, a ne volim ni djubre od hrane, ali to sam ja.
E gore neko rece da podrzava nultu toleranciju za profi drajvere a za amatere ne, pa taj profi drajver u 99% slucajeva je iskusniji i bolji vozac od amatera kojima je dozvoljeno nazalost da piju alkohol dok voze, koji nonsens ali takva je drzava, pa nam je u toj sferi i takav zakon.

Ja bih svima oprostio sve svaki prekrsaj ali jedini prekrsaj koji ni rodjenom bratu nebih sredio je kada bi vozio pod dejstvom alkohola, to sam mu i rekao, doduse ni moj burazer ne pije kad vozi ali ponekad ali jako retko popije kad NE vozi.
Izvinjavam se svima koji misle suprotno ali dozvolite da i ja imam svoje misljenje kao i vi svoje, sa vecinom se ne slazem ali eto ovo je forum i svaka razmena misljenja je po meni dobra.

Zemlje u kojima nije dozvoljeno da imate alkohol u krvi su:Ceska, Madjarska, Slovacka, Rusija, Ukrajina, Rumunija, u Albaniji je dozvoljeno 0.01, Norveskoj 0.02, eto zbog zagrizenih alkosa eventualno bi dozvolio kao u Albaniji ali onda uvek imate mito i korupciju, a to je lose u ovom slucaju!!!
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

http://www.telegraf.rs/vesti/818335-loz ... dva-pesaka

LOZNICA: Pijan pregazio dva pešaka

Nesreća se dogodila u selu Čikote , kada je I.N. (28), vozač ''volksvagen polo'' udario u pešake M.T (60) i Ž. T. (60) koji su se kretali ivicom kolovoza. Pešaci su od siline udaraca podlegli povredama na licu mesta
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Ako neko popije 1/2l piva,da li on sme da vozi,ili ima preko dozvoljene granice?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zavisi od telesne mase i vremena koje protekne od završetka pića i duvanja. Ako ti daju posle 5 minuta sigurno da ćeš naduvati preko 0.3, meni se desilo jednom da sam popio malo pivo(0.33) i odmah su me zaustavili i naduvao sam 0.35 a čak sam i čekao 5 minuta. Po starom zakonu si mogao da čekaš 15 minuta kad te zaustave, po novom ne može.

Ako protekne recimo sat vremena ne verujem da bi sa jednim pivom od pola kile naduvao preko 0.3.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Ma,ja imam nultu toleranciju za voznju u alkoholisanom stanju (makar to bilo I pivo od pola litre)
Ali,drugar I ja izasli u grad(prevozom) I dugo se nismo videli,uzeli po jedno I reko,sta da se zezamo samo do pola 12,ajde lepo ti kod mene,pa cu te odbaciti kuci...A,proslo je sigurnih 3-4 sata...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Jel gledao neki prilog na b92?
Ćale mi pričao, ja ne videh, sinoć je bila baš žestoka kontrola za alkohol, i snimak kako su zaustavili nekog Pasata, i vozač hteo da pobegne, pa je jedan pandur uletao kroz vozačev prozor da ga zaustavi a drugi kroz suvozačeva vrata... 2,17 promila instruktor u auto-školi :kuku:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nisam gledao, ali kazu da su kontrolisali na 50 lokacija, a Simic je izjavio da je dosta preventive, te da prelaze na represiju.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa ja ne znam kakva je to preventiva za alkohol :pardon:
A ni kakvu su preventivu imali uopšte
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Mislim da je bio Polo u pitanju, jedva su ga izvukli iz kola :glavomuzid:

Mrtav pijan, ne zna gde je.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Grujic napisao:Pa ja ne znam kakva je to preventiva za alkohol :pardon:
A ni kakvu su preventivu imali uopšte
Pa bilo je putem medija, a i policija je stalno apelovala preko TV-a, novina, radija da kad pijes ne vozis. Medjutim, to nije dalo puno rezulatata, tako da se krenulo sa represivnim metodama.

Inace, evo ga taj snimak. Covek je jos vozio obelezeni automobil od auto skole.

http://www.youtube.com/watch?v=-pySsopHnTQ
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Jaka preventiva :D Teško je to za alkohol... Takvi ne jebu ni 2% takve stvari.
Samo nek cepaju alkotestove, što se mene tiče može svako veče da bude ko ova akcija.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

:plusone: I to po svim gradovima treba imati ovakve kontrole, posebno vikendima.
Odgovori