Delija napisao:Niko nije kriv gomili ljudi koji nemaju posao jer su ili nesposobni ili su lose birali svoju profesiju. Sorry, but jbg...
Ne mozes tako da kazes...
Ti npr. imas srecu (kao i ja) sto ti je profesija danas veoma trazena i placena ali nisu svi sposobni da studiraju tehnicke nauke i obrnuto. Ja bih nahebo da trebam da zivim od npr. knjizevnosti ili prava
To je dvojak problem, prvo drzave jer stvara kadar za kog nema buducnosti, placa njihovo skolovanje ili roditelji placaju a druga stvar je problem individualaca koji se guraju i unapred znaju da nece imati posla ili ocekuju da se uguraju preko nekih trange frange sema.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Mislim da je krajnje vreme da se promeni zakon sto se tice maloletnika. Ovo rade jer znaju da im zakon ne moze nista. Treba uvesti kao u Americi, za teska krivicna dela im se sudi kao odraslim osobama.
Ipak mislim da deca u tim godinama ne razmisljaju previse o zakonu, nego nisu svesna posledica koje mogu da ih zadese. I da postoji zakon prema kome se dobija lupam 5 godina KPZ-a za takve delo, i da ga deca znaju, ne bi se oni mnogo brinuli pre napada, vec bi tek kasnije shvatili sta ih ceka.
Ovde su pre svega krivi roditelji i ucitelji/nastavnici.
Roditelji su krivi u vecini slucajeva. Ali opet, mislim da se treba poostriti zakon za maloletnike, sadasnji je suvise blag. Ovo prvenstveno mislim zbog slucajeva kao sto je onaj napad macetom bio, teska razbojnistva itd. A tu su pocinitelji uglavnom 15-16 godina bili.
Krivo je drustvo,tj. klima bezumlja koja vec dugo vlada.Mada,ruku na srce,vrsnjackog "nasilja" je bilo jos od vajkada,samo se pre nije tome pridavao toliki znacaj,ali da tuca nije bilo,to jednostavno nije istina...
Upravo tako. Generalno, klinci su postali ludji. Svi su nesto namrsteni, nadr*ani, spremni da vade noz i slicno. Ranije se znalo, postujes starije i ako vec mora da se bije, to se ide na ruke.
Od uvek je bilo sljama.Niko me tu ne moze demantovati.Samo oni su bili u manjini,i manje-vise izolovani.Dok je sada obrnuta percepcija stvari.Ali,to su posledice konstantne I dugotrajne bede I opsteg nezadovoljstva,koje narusava prevashodno odnose u porodici,a kada u porodice stvari ne stimaju,onda...