Da li ste i vi sreli lika u Ušću koji traži pare za gorivo?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Da li ste i vi sreli lika u Ušću koji traži pare za gori

Post od Gaginh0 »

Profesionalna deformacija: kad sam radio u kaficu u centru NS u Zmaj Jovinoj, svakodnedno mi je 20 ljudi prilazilo i trazilo cigaretu kad su me vidjali da ih imam ispred sebe, od prosecno obucenih do klosara, 20 ljudi x jedna cigareta = kutija!

Mislim ti da me sad pitas dao bih ti celu kutiju, nije problem za nekoga koga znam, ali ti sto im treba jedna a nemam pojma ko su :nonono:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Meni se prosle godine desila identicna situacija na Nisovoj benzinskoj pumpi. Taman sto sam sipao gorivo i krenuo unutra da platim, sipred mene se stvorio lik od 30-ak godina, sasvim normalno obucen ali neobrijan i zatrazio 200-300 dinara za par litara goriva sa nekoliko povezanih prica od kojih je svaka sledeca uglavnom pobijala onu prethodnu. :kezo: Nisam hteo da mu dam, ali lik je toliko bio naporan, na kraju je poceo da kleci ispred mene tako da sam mu dao 200 dinara samo da bih ga skunuo s vrata. Ne znam sta sam drugo mogao da uradim u takvoj situaciji ... ili da se tamo pobijem snjim ili da mu dam nesto para i zavrsim s tim. Ova druga varijanta se ispostavila kao najbolje resenje.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mislim da je tema zrela za menjanje naslova, u neki sa sirim opsegom klosarenja/prosjacenja.
A mislim i da su modovi toga svesni, ali ne mogu da dokuce odgovarajuci naziv :kezo:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Heinz napisao:A ti sa Autokomande znaju da plate taxisti da im donese klopu iz Meka.
Klinac koji je prosio sa kevom ispred bivše firme imao je bolju užinu od nas koji smo radili tu. Kolege i ja smo uglavnom jeli perece i slične stvari iz pekare dok je on uglavnom jeo neke mega sendviče. Pa onda kokice, pa sladoled, pa onda u igraonicu na CS. To je 300-400 dinara kao dobar dan. :D

Ja ne dajem prosjacima iz istih razloga koje su neki pomenuli. Što im se više i redovnije daje, biće ih više na ulicama. Ima dosta beskućnika koji nikada ne prose. Njima bih dao jer tu ima najneverovatnijih životnih priča i razloga zašto su tu gde jesu, a ovoj organizovanoj bagri ne.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pre par nedelja startuje me klinka na raskrsnici kod Ušća. Ja je naravno otkačim, ali onda ona snimi kesu i pita da li imam čokoladicu. Tu mi je malo bilo žao, shvatiš da je ipak dete kao i svako drugo, tek par godina starije od moje ćerke. Kao da je njoj zabavno da stoji tu ceo dan na suncu (tad su još bile vrućine). Tako da bi dobila nešto za jelo samo da sam imao kod sebe, ali pare ipak ne, jer one idu onom ko ih tera tu da stoje.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Pekara "Klas" u Zrenjaninu, prosle godine, klinka cigancica, ako ima 5-6 god, stoji ispred i trazi nesto sitno ako imam, navodno da kupi da jede. Ja reko' ajde unutra da ti kupim krofnu sa eurokremom ili dzemom, koju hoces? Kaze ona nece, nego ako imam nesto sitno. Reko' hoces nesto drugo da ti kupim? Kroasan? Kiflu? Naravno nece... Naravno da joj pare dao nisam.

Druga stvar, oko ovih Unicef (navodno) i ostalih knjiga, cestitki i drangulija koje prodaju na ulici i za koje novac ide "za dobrotvorne svrhe", mozda te pare i idu za dobrotvorne svrhe, ali niko ne kaze u kom procentu. Recimo, mozda od 100 din koliko platis neku totalnu glupost, 97 din ide za plate tih koji prodaju i one koji ih organizuju, a 3 din ide zaista u dobrotvorne svrhe. Teoretski, oni sakupljaju pare za dobrotvorne svrhe, ali samo nekoliko procenata.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ovo je proverena informacija:
Zavisno od agencije i udruzenja,od tih cestitki ide 10%,retko do 15% u dobrotvorne svrhe,ostalo ostaje firmi.
Dakle ako date 150 dinara,znajte da svega 15 dinara ide za pomoc,a ostatak ide oloshu koji drzi ta udruzenja...
Jednom za malo da prebijem nekog retarda u liftu u Delta City-ju zbog toga...

Naravno,postoje i normalna udruzenja kojima mogu da se doniraju pare,ali treba saznati koje je to i cimati se oko toga...
Jebeno je danas i pomoci nekom,jebo ti ovo nase "civilizovano" drustvo...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Oko tih cestitki znam da prodavci na ulicama imaju 30 din po cestitki. Bar je tako bilo pre dve-tri godine, mozda sad i manje dobijaju. :D

Inace, juce sam dao nekom malom romu koji svira kod splavova 60 din. Jos onako "veseo" sam uzeo da mu objasnjavam kako je on deo organizacije i da pozdravi gazdu. :mrgreen:

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

U centru grada, kod Krsta, cesto sviraj jedan harmonikas... onakav zvuk harmonike jos nisam cuo, jeza me prodje kad kod cujem da svira, SAVRSENO! Ko zna da ceni kvalitetnu muziku, ne da mu manje od 50-100dinara, al vecina prolaze pored njega kao pored groblja...

Jednom smo drug i ja zastali da popricamo sa njim, drugu se svidela pesma, pa ga je pitao naziv. Bila je to neka balada iz 70-ih godina neke rok grupe, covek obrazovani propali muzicar... tuga :(

**

Ovaj mali ciga je jedno vreme non-stop pevao ispred TerraNove, i ovu jaknu koju nosi, kupio mu je jedan od prolaznika u TerraNovi. Ne znam sta je sad sa njim, mozda vec peva po kafanama :kezo:

http://www.youtube.com/watch?v=dbuXnklA6H0

http://www.youtube.com/watch?v=cWCqG9rHkHk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Stizu li vam poruke da hitno uplatite neke pare na postnet uplatnicu?

Ja sam vristao od smeha, a stiglo je jos nekolicini i to sa razlicitih brojeva.

TT
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

da stigla mi... u potpisu stajalo samo jelena.... okrenem broj nedostupan....

naravno nisam uplatio....

a onom taličnom što prosi sam prešao preko noge, slučajno. izgleda da baš i nije talični. za pretrpljeni bol od mene je dobio metalni euro.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pa ti si kralj, ne verujem da si zvao. Posle kada ti stigne soma evra racun, nemoj da se zalis. :-)

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

pedja napisao:Stizu li vam poruke da hitno uplatite neke pare na postnet uplatnicu?

Ja sam vristao od smeha, a stiglo je jos nekolicini i to sa razlicitih brojeva.

TT
Stigla mi u subotu i to rano ujutru. Onako mamuran procitam poruku da uplatim tom i tom da nije stigla, jer joj nije bilo dobro. Najsmesnije od svega sto je moja zena rano otisla na posao, a celu noc nije spavala zbog nekog virusa i malo je falilo da onako bunovan odem i uplatim :kezo: . Srecom posle kafe procitam ponovo poruku i vidim da mi nije zena poslala :mrgreen:
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

U mom kraju postoji dom za decu bez roditelja, mada tu ima i onih starijih od 18 god (ne znam na koju foru mogu jos u domu da zive), al' dobro... Elem, ima par cigancica odatle, mnogo iritantnih, koji svaki dan bleje ispred trafike, prodavnice, itd.i drcno traze novac. Jednom prilikom je neki lik rekao jednom od njih da ce mu dati pare, ako ovaj iskreno odgovori koliko para uzme dnevno, a ovaj na keca 'oko 2 soma' :shock:

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Texonja napisao:Pekara "Klas" u Zrenjaninu, prosle godine, klinka cigancica, ako ima 5-6 god, stoji ispred i trazi nesto sitno ako imam, navodno da kupi da jede. Ja reko' ajde unutra da ti kupim krofnu sa eurokremom ili dzemom, koju hoces? Kaze ona nece, nego ako imam nesto sitno. Reko' hoces nesto drugo da ti kupim? Kroasan? Kiflu? Naravno nece... Naravno da joj pare dao nisam.

Druga stvar, oko ovih Unicef (navodno) i ostalih knjiga, cestitki i drangulija koje prodaju na ulici i za koje novac ide "za dobrotvorne svrhe", mozda te pare i idu za dobrotvorne svrhe, ali niko ne kaze u kom procentu. Recimo, mozda od 100 din koliko platis neku totalnu glupost, 97 din ide za plate tih koji prodaju i one koji ih organizuju, a 3 din ide zaista u dobrotvorne svrhe. Teoretski, oni sakupljaju pare za dobrotvorne svrhe, ali samo nekoliko procenata.

jeste, moj drugar je imao tu sljaku sa cestitkama i njemu je po jednoj islo 20 dinara od 100 koliiko kosta. Pa onda uracunas menadzera, pa glavnog, kurt, murtu i taman dodjes do toga da deci ide 2-3 dinara. bas bedak.
Slika
Odgovori