Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dragvorl »

100k podnesenih zahteva od pocetka 2011. godine a ovi majmuni napisase 2012. Eto 3 greske u tekstu, a nisam ni trazio. :nonono: Pro novinari u Srbiji, verovatno su zavrsili skolu za manikire ili poslasticare.

Texonja napisao:
Floyd napisao: Inace ima drzava koje ne dozvoljavaju dvojno drzavljanstvo (npr. Nemacka) pa tako neko ko je uzeo drugo, moze ostati bez nemackog, sto je po meni u redu.
Zenin ujak iz Nemacke ima oba pasosa, i nas i Nemacki.
On je otisao pre 40 god i dugo je ziveo i radio tamo sa nasim pasosem. Nekoliko puta su mu Nemci nudili njihovo drzavljanstvo, medjutim on nije hteo, da bi na kraju uzeo kada su krenule nacionalisticke budalastine po ex-YU.
Moj teca je pocetkom 90-ih isto otisao, uzeo DE drzavljanstvo, ali se morao odreci jugoslovenskog.

http://en.wikipedia.org/wiki/German_nat ... itizenship
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Floyd napisao: A drzavljanstvo se nigde ne nudi nego se podnosi molba kad se ispune propisani uslovi.
Veruj mi da ne znam kako i zasto, i meni je paralo usi, pa mi je zato i ostalo urezano "nudili su mu vise puta". (kao da je Ronaldo, pa mu nudili da predje kod njih)
Pricamo o kraju 70-tih i pocetku 80-tih. Ne znam kako je tada sve funkcionisalo.
Nisam do sada, ali pitacu ga bas oko ovoga kad se vidimo.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa dobro, mozda su tad u DE i nudili, ne znam, mada sumnjam...
Pre ce biti da su mu pri produzetku boravisne dozvole, sluzbenice predlozile da trazi naturalizaciju jer ispunjava uslove.
dragvorl napisao:Ovaj je 3 meseca ucio madjarski pa bi tamo da bude ekonomista. :ccc:
Propade zapad bez srpskih ekonomista, posebno onih koji nisu uspeli da se zaposle ni u Srbiji :kezo:
Ali ce zato na bausteli moci da radi bez vecih problema...
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Floyd napisao:
kvcali napisao:Kad tad, ali ne tako daleko, u evropi ima da se desi takav jedan rat da nece da se zna ko sa kim ratuje, sad su svi u EU, a sta misle jedni o drugima to ni u najruznijim snovima nema, mi i siptari smo mala deca za njih.
Zasto bi bilo rata kad su velike sile (tvorci EU) postigli mirom ono sto su kroz istoriju pokusavali ratom ;)

pa bas zato, probudice se evropa vrlo brzo, a vec je pocelo
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Mislis da istocnoevropska gologuzija udari na gazde...nema sanse :)
Jednom sluga, uvek sluga.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ajde da se zaustavimo tu, ima za te fenomene posebna tema ko bas mora...
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ako smem da se nadovezem na pitanje drzavljanstva i pasosa, sad bas citam neki tekst o tome na netu. Pise da se madjarskim moze i u SAD, kanadu, australiju i novi zeland.. turisticki bez vize. Ne znam da li to nekome moze biti razlog za apliciranje, ali nije lose znati koje su mogucnosti..

edit: evo nadjoh i sliku

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

http://www.youtube.com/watch?v=cdZsTFCTqbA

Ziva istina :)

Kod Srbina je sve na prodaju (sto je donekle u redu) ali je cena simbolicna (sto je zabrinjavajuce).
Hebes ponos i nacionalizam ako mozes da uvezes Gofa bez carine :kezo:

p.s. Nema ovo toliko veze sa drzavljanstvom ali je ova tema samo jedan dobar primer kakav je nas narod.
A posle su nam uvek drugi krivi...
Da ne pricam tek o komentarima koje citam na B92 od strane novopecenih Madjara :kuku:
Neki je sav srecan napisao da ga boli bip sto ce da uvedu vize Srbima jer on ima HU pasos...100% sam siguran da to nije napisao etnicki Madjar nego neko nase **vno.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Darko napisao: edit: evo nadjoh i sliku
Eee, zato na Kubu i u Rusiju sa EU pasošem ne mogu bez vize, a sa srpskim mogu. :mrgreen:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ko ima casha uvek je isao gde je hteo, a ko nema nece ici ni sa nemackim pasosem.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da li je bas tako bilo lako putovati? Secam se kao klinac onih celodnevnih cekanja ispred grcke ambasade da bih isao tamo na letovanje da im ostavim pare. Em sto cekas ceo dan u redu, em sto kad udjes te sikaniraju sluzbenici (srbi) kao da si na robiji.. Bilo i ne ponovilo se nikada..
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ko je pominjao lako? Ali ko ima dokaze o finansijama u principu dobija sve vize. Lakse jeste putovati sa normalnim pasosem, ali da se ne lazemo, bez para se ne moze daleko stici.
SlikaSlika
Floyd
Reactions:

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

To stoji ali je ipak bilo cimanja i ponizavanja. Sada toga vise nema :)
Sto se USA tice, oni daju vize na 10 godina i veoma je jednostavna procedura, tako da ni to nije problem.
Ne znam kako je za Madjare ali npr. Francuzima treba viza ali se ona vadi elektronski.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Više se ponižavamo mi kao država da nam ne vrate vize, nego što bi se mi kao narod ponižavali u redu za vize.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Ne daj Bože da nam vrate vize! Veće poniženje od čekanja u "toru" za vize, verovatno nisam doživeo. Nešto slično redovima za hleb, zeitin, šećer, benzin, ali gore.
Pored toga, lako je vama Beograđanima, ja moram za jednu vizu 2 puta do Beograda. Za nas koji dosta putujemo, užas, a da ne pomimjem i troškove.
Evo, kanadska viza se ne može izvaditi u Bg. U nekim slučajevima se mora do Beča. I opet budeš odbijen, a toškovi za 2 čoveka prelaze 1000€.

Ustvari, nekada nisam verovao da ću doživeti da dovezem auto na benzinsku stanicu i naspem pun rezervoar bez gužve, ovako jeftino. Nekada sam za platu mogao da kupim par litara benzina... Za vizu za Nemačku sam "mučio" mesecima.
Tako da sve je relativno, a sad smo čini mi se i bezrarložno nezadovoljni.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Odgovori