Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Au jbt...
I sve vojvodina...
Sad ima sve vise neosvetljene poljoprivredne masinerije, to ce posebno u ravnici biti problem u sledecih nekoliko nedelja...
I sve vojvodina...
Sad ima sve vise neosvetljene poljoprivredne masinerije, to ce posebno u ravnici biti problem u sledecih nekoliko nedelja...
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
...i pretežno ravan put, sa pravcima dugim i po nekoliko km, gde se dostiže brzina i preko 100 km/h.dragan napisao:Au jbt...
I sve vojvodina...

Ako ćemo pošteno na tim pravcima retko ko vozi ispod 100.
Pa kako da voziš 80-90 kad se ti čini da stojiš i na 130. U Mađarskoj su to rešili postavljanje kružnih tokova na svakih par kilometara, da malo razbiju monotoniju i uspore vozače, možda ne bi bilo loše da se nešto slično tu uradi
Kod nas nisu išli tako daleko, al su na svakih nekoliko kilometara postavljali po jednu oštru krivinu. Raspon krivina je 4* gde je ograničenje 60 km/h do 8* gde je ograničenje 30 km/h i obavezno znak "crna tačka". 

To je vrlo "pametno " rešenje. Mogli su zid da postave, da se ne zezaju sa krivinama 

- Martin
Ja prvi na tim pravcima ne idem ispod 90-100 km/h.paja napisao:Ako ćemo pošteno na tim pravcima retko ko vozi ispod 100.
Mislim da me nisi razumeo. Krivine su toliko blage da najčešće ne zaslužuju da se zovu krivinama.maniaxxx napisao:To je vrlo "pametno " rešenje. Mogli su zid da postave, da se ne zezaju sa krivinama

ups..onda još uvek ostaje ono sa kružnim tokovima. Jes da ti posmetaju kad padneš u ritam, ali u tome je i smisao, jer tolika ravnina ubija čula i oslobodiš se....
Rešenje sa kružnim tokovima je odlično. U Engleskoj sam ga zapazio pre 20 godina. Tamo je svako ukrštanje dva puta uređeno kružnim tokom.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Svima bih ja vama dao 1.2 motore i 60 konja, pa jurcajte do mile volje...Martin napisao:Ja prvi na tim pravcima ne idem ispod 90-100 km/h.paja napisao:Ako ćemo pošteno na tim pravcima retko ko vozi ispod 100.

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Punto te prosto tera da ga voziš lagano, inače se dernja kao jarac. Čim spustiš ispod 90 km/h, tišina, milina, drugi auto...
No 'oće i on da potegne kad zatreba, jedno 155 km/h u vr' glave, samo mu treba duži zalet, a toliki pravac nemamo, čak ni u Vojvodini... 

Ima kad od Niša kreneš ka Beogradu auto putem. Našao ga ja. Hladan znoj me oblio kad sam video koliko idem.
- Martin
Opušteno Saša, nismo baš toliko bahati...