AUDI A4 2.0 TDI 143hp (2008 - ...)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: AUDI A4 2.0 TDI 143hp (2008 - ...)

Post od Ji 4Tze »

ftj napisao: ludilo.
A šta je tačno ludilo, tj. šta sam napisao pogrešno? Iz mog ugla, to su sve činjenice, malo namazane statusom Audija kod nas...
Boringly average, but also perfect for school run mums
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

ludilo je to što ti je post obojen mržnjom i zavidnošću.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

dag81 napisao:S
Focus se lepo vozi, ali daleko je on i od A3 iz 2003 kada se gleda celokupan utisak, a znas koliko je daleko A3 od A4.
ih bre dag... fokus sa pocetka 21.veka slican sa nekim modelima autouniona, tu su negde :kezo:

sto se tice a3 i fokusa 2, u osnovnim verzijama, prvenstveno motorizaciji, ima razlike u ceni, ali ne tolike da se bas ne bi mogli porediti...
dvojica kolega imaju 1.6b istih performanski kao ovaj u fokusu, nudjen sam da provozam oba auta ali jednostavno nisam osecao potrebu, a sad grizem sebi mooda zbog toga :kezo: sto se tice performansi su jako slicni, to jedino mogu da kazem jer smo probali. u voznji cu videti prvom prilikom pa cemo nastaviti o tome.

@wolfy - klio rs i a4 nisu ista klasa, kao ni klio rs i fokus 1.6b, ali moze da im se uporedjuje osecaj u voznji. mogu i mnoge druge stvari, i bilo bi momenata gde bi fokus ispao najbolji, ali one nisu predmet ovog pisanija. poenta je u ovome sto je nidza napisao
nidza napisao:Mislim da ne kapirate šta je pesnik želeo da kaže. :-) I neuporedive klase jesu uporedive po nekim stvarima. Nekome ne znači osećaj na volanu i uživanje u procesu vožnje, povratnoj informaciji sa volana i vešanja, itd. Zato se i prave različita kola za različite ljude.

Takođe poređenju sa Fokusom ima mesta u ovoj priči baš iz razloga što taj auto već poseduje, a zainteresovan je za auto iz naslova teme.
kako god, po pitanju cistog osecaja u voznji ja ne bih izasao iz lepo balansiranog benzinskog fokusa i seo u audi sa teskim dizelom napred. najprostije...a kad u racunicu ubacis i ostale okolnosti, vozio bih tog forda jos dugo vremena, prosto je steta resiti ga se, osim ako ga ne udomis nekome za neku iole realnu cifru...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Evo ja da se oglasim o temi...

Znam za nekoliko ljudi koji već neko vreme voze takav Audi u zdravlju i veselju. Nikakvih značajnijih problema nisu imali ovi manji su promptno otklanjani. Jedino što se kod samog auta meni nije svidelo je da sam očekivao ipak malo više mesta pozadi. Seo sam, ali sam se osećao malo skučeno. Slična priča je i kod konkurenata (namerno neću dalje) jednostavno nije toliko prostranije u odnosu na C segment koliko sam očekivao gledajući spolja. Mala napomena, ja sam visok 192cm pa možda nije baš adekvatno. :pardon:

Mislim da i ovde važi ono što važi za kupovinu svakog polovnjaka. Bitno je u kakvom je stanju konkretni primerak, pa videti da li se isplati. :nemampojma: Odluka je na Maxeru.
Širim haos!
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

kad bi sa 192cm mogao udobno da se vozis pozadi u A4 ne znam zasto bi uvopste postojao A6, a da ne pricamo o A8...
nije to nikakva mana u toj klasi nema mesta pozadi i to je normalno :)
Korisnikov avatar
nsam49
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 20:31

Post od nsam49 »

Odlican ti je to auto, samo je na tebi sta ti hoces da kupis.
Vozio sam 2.0tdi 2006god sa multitronic menjacem i nikako mi se nije svideo, sad ne znam da li je u b8 nesto bolji. Gledao bih pre manuelni ili s tronic
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Po meni ova tema je malo otisla sa koloseka, ali je zanimljiva.

Offtopic
@MM: Stajes li kako treba pozadi u A8?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

@Adrei
Sedenje pozadi je čisto kao ilustracija, veličine prostora u tom autu i konkurenciji u klasi, a ne kao glavni kriterijum za izvor. Barem meni.

@Aca BG
Neznam, nisam probao. ;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

pa mislim da ne mozes sedeti udobno pozadi ni u seriji 3 kao ni u c klasi...
sta vise ja u toj klasi i ne ocekujem da ima mesta pozadi :)

edit: ne znam sto uvopste i raspravljamo na tu temu, kad je covek rekao da mu je prostor na zadnjoj klupi nebitan...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

@Adrei

Ma to je bilo jedini detalj koji je meni ne zasmetao, nego iznenadio. U pravu si, za konkretnu situaciju nebitno.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja odavno rekoh da je D segment zapravo C segment + vece dupe (gledajuci automobile iste marke)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

E, pa ovo stvarno interesantno za čitanje,kao što reče Aca BG.
Ima i validnih informacija a i dobre zabave - par puta sam se baš smejao iz srca :mrgreen:

dag81, Hvala na prenetim ličnim iskustvima koje imaš sa porodičnim A4 :rukovanje:

Rekao bih da na osnovu nekih komentara - možda ne bi bilo loše da prvo probam kako izgleda voziti Audi A4 ... mada mi malo neverovatno zvuči mogućnost da bi osećaj mogao biti gori od Focus-a ... ali nikad se ne zna :think: :kezo:
Nikada se nisam vozio u nekom od novih Audi-ja ali ako mi se dopala vožnja u BMW 3-ci i Mercedes-u C klase, ne očekujem ništa manje ni u Audi-ju.

Verujem da je ono što je gosp.Bob Flavin u svom testu aktuelne BMW 3-ke rekao LINK, u stvari suština u bilo kakvom poređenju BMW-Audi-Mercedes (prevešću-citiraću za one koji ne znaju Engleski):

"... ali, za sebe, za svoj novac - ako bi trebao sutra da pljesnem pare na sto za jedan auto i ako bih imao priliku da biram samo između ova dva automobila ... to bi bio A4.
Reći ću vam zašto: više volim stil :kezo: ... izgled A4-ke mi se više dopada, i zvuk motora mi je bolji ... .
Bojim se da je Audi A4, ovog momenta, moj pobednik između njih dvoje, zato što mi srce više zaigra (za A4-ku) ... meni - lično meni. Ovo je čisto lično mišljenje: ako bih morao da kupim jedan od njih - bio bi to A4. Na sreću - A4.
Tako da - izvinite BMW-ovci ali ... to je tako tanka razlika - govorim o tome da je tako mala razlika između njih dvoje u odluci koji u stvari kupiti na kraju, ali bojim se da to (za mene) mora biti A4.

Ili što bi stara umotvorina rekla "o ukusima - ne vredi raspravljati" :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

E sad su mi neke stvari mnogo jasnije...

Prvo ti provozaj Audi, pa onda kad se razocaras imaces bolju ideju sta ti valja ciniti...
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

... ako i njega uspes da ubedis da kupi BMW ja odma prodajem a5 i uzimam e92 :mrgreen:
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

:rofl:
Zaključana tema