Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od HKS »

Ove Kineze treba dobro isprebijati za ove kopije :bokser:
http://www.youtube.com/watch?v=VKxbBBtvAdY

Ovaj je jos i bolji, u potpunosti izgleda kao original
http://www.pik.ba/artikal/8704553/samsu ... 500-video/

i kako sad da covek razlikuje original i kopiju :srbin:
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ima ih gomila na KP po ceni 160-200+ e, u zavisnosti o kakvoj se kopiji radi. Neke se iz aviona primete, neke je vrlo tesko provaliti na prvi pogled, narocito ako niste videli oriiginalni pre nje. Kada se ukljuci, to je druga prica, odmah se uoci razlika.

Pre oko 20ak dana, zove me drug (koji inace nema blage veze o telefonima) i kaze:
on: E, kod mene u firmi je neki svercer sa Kosova, prodaje Galaxy S4 po ceni od 180e, kaze da ih nabavlja preko nekog Albanca, jel se isplati da uzmem?
ja: Ne uzimaj to s*ranje, to je kinez, kopija koja samo podseca na S4. Razmisli malo, ko je lud da takav telefon iz 3. ruke da za samo 180e.
on: Ma jok, brate, original, kolega moj uzeo pre nedelju dana, prezadovoljan je telefonom, mnogo brzo radi.
ja: Ja sam ti rekao da je kinez, na tebi je da odlucis da li ces dati skoro 200e za kopiju, ili ces za te pare uzeti neki mnogo bolji telefon.
on: Ok, ajd zovem te kasnije.

Zove me kasnije i kaze:
on: Brate, u pravu si, kopije su, sad smo malo pogledali na netu.
ja: I sta kaze drug kad je saznao da je uzeo kinesku kopiju?
on: Ma njega bas briga, njemu super radi i zadovoljan je. Nego, reci ti meni, jel mogu ja da uzmem tu kopiju, pa da je nekom uvalim kao originalnu S4?

E, to je bila kap koja je prelila casu, srpska posla, svasta sam mu rekao, i pokajao sam se sto sam mu uopste bilo sta rekao.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Milos_kg napisao:Ima ih gomila na KP po ceni 160-200+ e, u zavisnosti o kakvoj se kopiji radi. Neke se iz aviona primete, neke je vrlo tesko provaliti na prvi pogled, narocito ako niste videli oriiginalni pre nje. Kada se ukljuci, to je druga prica, odmah se uoci razlika.
A ima li neki pouzdan nacin da se to proveri (npr. preko IMEIa)? Da se ne desi, recimo, odem u prodavnicu iskesiram za pravi S4 a ono se kasnije ispostavi Kinez.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Daj ne zezaj, u radnji ti sigurno nece prodati fake S4, sigurno im to nije u interesu.
Po IMEI code-u ne mozes da provalis nikako. Na S4 klonu pise da je proizveden u Korei, a poznato je da Samsung sve svoje modele sklapa u Kini.

Evo jedne slike sa KupujeProdajem, ispod baterije na etiketi pise "Made in Korea by Samsung"

Slika

Edit: Prodavac je napisao da se radi o kvalitetnoj kopiji, tako da ne pokusava bilo kog da zavrne.
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

ta kopija je u klasi sa Desire HD, ima neku retardiranu rezoluciju ekrana i ima clonirani antutu benchmark da izbacuje podatke od prave S4, u sistemu je upisano da ima 16GB memorije, a ustvari ima 2-3, baterija drzi do 50% i posle samo ispari, a da ima i nekih modela bez GPSa... to je ono sto se secam kad ga je drugar testirao, po meni bolje uzeti S2 za te pare
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Možda sam glup, ali mi je teško da dokučim zašto bi neko kupovao kopiju nečeg što posle 6 meseci-godinu dana zastari i može da se kupi po mnog manjoj ceni...ali čim se pravi i ulaže neki napor u to, očigledno se isplati.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Po meni je ludost kupiti kopiju telefona.

Pojavila se prva Lumia 1020 u oglasima - 600e cena sa godinu dana garancije.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Malopre sam sa kolegama iz kance uporedo palio razne aplikacije, na tri razlicita telefona, Skate, G300, Nexus4.
Nesto sto se koristi u realnom radu, tipa Adobe, Opera, B92, nesto za fotke i sl...

Zanimljivo je da su im rezultati sintetikih benchmarka brzine, nebo i zemlja u odnosu jedni na druge.

Dok u ovom realnom skakutanju kroz aplikacije, su mahom ujednaceni, a neretko je Skate najbrze palio standardne programe.

Sve to oko performansi je za mene izgleda velika lozana za mase, u realnom radu, ti telefoni se identicno ponasaju, a cesto je ovaj najslabiji Skate i najbrzi...

Naravno nije ovo neka ozbiljna analiza, ali ni koriscenje telefona obicno nije u nekom ozbiljnom rezimu...
Poslednja izmena od Bax u 25 Sep 2013, 10:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Kopija telefona je dobra za hvaljenje u kafani. Ionako 2/3 korisnika Android telefona ne zna ni zasto su ih kupili, tj ne shvataju da je Internet poenta Androida i touchscreena. Kao telefon je (barem meni) znatno manje upotrebljiv i komplikovaniji od recimo monoblok Nokie 6500 koju sam koristio pre vise godina i jos uvek je cuvam. Cak razmisljam najozbiljnije da u neko skorije vreme kupim ozbiljan tablet koji cu da vucem sa sobom svuda, a da SIM karticu za pricu ubacim u pomenutu staru 6500.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Primeti se razlika kada koristiš nešto zahtevno uz multitasking. Nije ložana za mase, pogotovo ako na telefonu postoji brdo aplikacija koje sinhronizuju nešto. Integriši telefon u exchange, otvaraj kilo attachmenta, a paralelno ga koristi i za zajebanciju i razgovore, itekako će da se primeti razlika između jeftinog i skupog aparata (uz sve ostale prisutne razlike).

Moj neki donji reper je Samsung S2. Sve ispod toga je već slabo.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Texonja napisao:Cak razmisljam najozbiljnije da u neko skorije vreme kupim ozbiljan tablet koji cu da vucem sa sobom svuda, a da SIM karticu za pricu ubacim u pomenutu staru 6500.
Ja razmisljam da uzmem ovu novu monoblok Nokiu 515, i da je cuvam kad mi sve ovo dojadi, kad vec nisam sacuvao 6700 classic... :(
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Slika

Ja imam ovu. Maestralni telefon, kao telefon. Kristalno se cuje, signal odlican, baterija 3-4 dana, poruke kucam bez gledanja, softver LETI, kad pritisnes "crveno dugme" tu se zavrsava svaka filozofija (nema programa koji dzagaju nesto u pozadini), solidna kamerica ako zatreba... Jedino sto ne otvara gotovo nista od web stranica, a i ono sto otvori vidi se nakaradno.
Samo je problem sto ako kupim tablet, znam da ga necu nositi redovno i onda kada mi zatreba net necu ga imati. Mrzece me da ga vucem svuda. A ovako sa Android telefonom, uvek je uz mene hteo-ne hteo.
Poslednja izmena od Texonja u 25 Sep 2013, 11:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

nidza napisao:Primeti se razlika kada koristiš nešto zahtevno uz multitasking. Nije ložana za mase, pogotovo ako na telefonu postoji brdo aplikacija koje sinhronizuju nešto. Integriši telefon u exchange, otvaraj kilo attachmenta, a paralelno ga koristi i za zajebanciju i razgovore, itekako će da se primeti razlika između jeftinog i skupog aparata (uz sve ostale prisutne razlike).

Moj neki donji reper je Samsung S2. Sve ispod toga je već slabo.

Tapatalk 4
To mu dodje neki average Joe korisnik :)

I na koju foru poptuno zastareo i prevazidjen Skate, pali brze aplikacije nego najnoviji Nexus?
Jedino objasnjenje, je katastrofalno neefikasan operativni sistem Android, koji ne ume da koristi ogromnu prednost hardvera.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Pa baš bi Nexus trebao da radi vrhunski jer je Google-ov proizvod i optimizovan za rad sa Androidom. Za njega najpre izlaze updateovi.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Odgovori