Brisači
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Brisači
Evo ovi moji su Bosch, video sam po znaku, samo Hyundai kutija.
Nego sta nego cu bolje da izbegavam rupe, imao sam problem da su mi stari ostavljali nekada muzge neke po staklu, bas cu sada konacno da vidim da li je to imalo veze i sa samim brisacima... ai nisu bas brisali savrseno, ovi sada brisu tako, nevidjeno kako nalezu, ne ostane ni mrvicu vode... sjajno!
Nego sta nego cu bolje da izbegavam rupe, imao sam problem da su mi stari ostavljali nekada muzge neke po staklu, bas cu sada konacno da vidim da li je to imalo veze i sa samim brisacima... ai nisu bas brisali savrseno, ovi sada brisu tako, nevidjeno kako nalezu, ne ostane ni mrvicu vode... sjajno!
u tvom slucaju je super sto tako dobro odrade posao, i ja cu videti da narucim u autocacku, pa cu javiti kaki su. 

Trebalo bi da zamenim brisace na mercedesu ali me je next-ova prica pokolebala. Ciji su ti "original" iz mercedesa? Bosch, ili neka druga firma?
Nije mi zao da dam 5.500 dinara ali samo ako vrede tih para. Ako ne vrede, kupicu neke najobicnije aero pa cu da ih menjam svakih 6 meseci...
Nije mi zao da dam 5.500 dinara ali samo ako vrede tih para. Ako ne vrede, kupicu neke najobicnije aero pa cu da ih menjam svakih 6 meseci...
Uvek vredi original, iz iskustva sa sluzbenim kolima
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Nisam probao neoriginalne, ali nakon sto sam prekjuce stavio original na sluzbeni auto, nemam dilemu.
Nemoj da poredis sa mojim autom, prelazi mnogo vise. Usput ti brisaci brisu i bubice i so i kamencice, mnogo vise nego neki na privatnim kolima.nenad.fil napisao:Trebalo bi da zamenim brisace na mercedesu ali me je next-ova prica pokolebala. Ciji su ti "original" iz mercedesa? Bosch, ili neka druga firma?
I ja mislim da su za te pare trebali duze da traju, al sta sad...
Ne znam ciji su. Dobijas Mercedesovu kutiju i oni imaju samo Merc zig na sebi, nista drugo.
Ja sad razmisljam da probam Bosch, posto su 40% jeftiniji, a mogu da nabavim direkt od uvoznika.
Izmedju Champion aero i Bosch sa spojlerom uzeh ove druge za 1670 din. Videcemo za koji mesec, za sada su odlicni.
- pigeon
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
- Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500
Evo posle nepuna 4 meseca mogu reći da SWF ne preporučujem. Cena je viša od ostalih (oko 3000 dinara par), a nije opravdana jer evo već posle 4 meseca krajevi brisača mažu i ne mogu da očiste kako treba...pigeon napisao:Pošto su se Guard prlično loše pokazali (nisu izdržali ni godinu dana), stavio sam danas SWF aero brisače pa ćemo videti sad koliko će trajati.
SWF je navodno kupio Valeo i prva su ugradnja u dosta evropskih brendova. Vidim da se proizvode u Poljskoj... Javim utiske.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
U međuvremenu sam kupio neke Repstar za Corsu pa ćemo videti kakvi su ti. Isto su aero i par košta 2000 dinara.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Jel ti naleze suvozacev brisac na kraj soferke na Corsi ili na svakoj ima taj luft pri kraju?
Brzine idu u H-a !!!

- pigeon
Moram proveriti, ali mislim da naleže jer lepo briše za sada.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
i meni brise, nego pri dnu ima deo gde je soferka zaobljena i tu mi brisac ne naleze vec je odignut. Mozda cm, ali cim se podigne na gore brise sve
Brzine idu u H-a !!!

- pigeon
Proverio sam - ima možda i 3 cm lufta na kraju, ali dobro briše.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Uzeo sam Lucas za oko 1800 din. par. Tihi su prilično i neuporedivo bolje brišu od fabričkih koji su skoro 3 godine izgurali, a mogli su još malo nego me nerviraju linije što ostavljaju, verujem da ih mnogi ne bi još menjali. Originalni su 3000 par. Videćemo koliko će da traju. Ako budu loši vraćam se na OEM. Jedino što u idle položaju ne naležu skroz na staklo za razliku od fabričkih mada kad krenu gore brižu celom dužinom. Videćemo kakvi su na hladnoći jer su tu i fabrički fejlovali, suvozačev je mazao sa krajnjih par cm do polovine puta na gore.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ja sam ih imao, jedan je dobro brisao drugi skakao. Posle razlicitih kombinacija, promenuo u radnji, malo bolje bilo ali opet nezadovoljavajuce. Nisam dugo vozio taj auto pa ne znam za dalje utiske.
Za mene je Champion zakon.
Za mene je Champion zakon.
Dunlop iz Tempa - skroz okej. 700 i neku kintu komad, dobar sistem univerzalnog kačenja. Plus baš dobro izgledaju na autu.
Tapatalk 4
Tapatalk 4