Mobilne telekomunikacije
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Re: Mobilne telekomunikacije
Meni je trenutno bekap telefon Nokia 6210 a tu je i E52.
E52 je poslednja "normalna" Nokia, sa sve WiFijem i GPSom. A i baterija je taman.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
E52 je poslednja "normalna" Nokia, sa sve WiFijem i GPSom. A i baterija je taman.
ako mislis na onu staru, sto je neki prodaju kao nov telefon iz fabricke ugradnje BMW-a za 100+e , onda je to super fon. radi kao singerica, a taman jaci i veci od 3310 da moze da posluzi i kao oruzje. 

- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
@Wicker
Jesi li uspeo da rootujes fon? Neki utisci posle dva dana koriscenja?
Sent from my LG Optimus G
Jesi li uspeo da rootujes fon? Neki utisci posle dva dana koriscenja?
Sent from my LG Optimus G
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- TheWickerMan
@ sebekkg
ugrađivale su se i 6210 i 6310 , 6310 je vrhunski fon , sa Bluetoothom i plavim ekranom. Ova moja je 6210 i zafovoljan sam.
@ miloš
Rootovao sam ga za 3 min, stvarno prosto. Samo treba da vidim kako da pogasim neke aktivne aplikacije. Tj, koje aplikacije i gde se gase.
Što se tiče utisaka, ja sam prezadovoljan , brz telefon sa odličnim ekranom. lepo radi, jednom mi je zabagovao jer nije hteo da se uključi ekran po završenom pozivu pa sam pritisnuo power dugme i pojavio se. Verovatno zabagovao senzor. Jedina zamerka je baterija, moram malo da se iscimam da mi izdrži dan , doduše meni je loš signal u firmi, pa to vuče bateriju plus nonstop je na WiFiju. Za sad, od mene 9.5/10.
Jednom prilikom sam ga dobro iscimao pa se malo pregrejao ali ništa strašno.
Jedino moram sa dx.com da naručim folije i onu plastičnu zaštitu.
ugrađivale su se i 6210 i 6310 , 6310 je vrhunski fon , sa Bluetoothom i plavim ekranom. Ova moja je 6210 i zafovoljan sam.
@ miloš
Rootovao sam ga za 3 min, stvarno prosto. Samo treba da vidim kako da pogasim neke aktivne aplikacije. Tj, koje aplikacije i gde se gase.
Što se tiče utisaka, ja sam prezadovoljan , brz telefon sa odličnim ekranom. lepo radi, jednom mi je zabagovao jer nije hteo da se uključi ekran po završenom pozivu pa sam pritisnuo power dugme i pojavio se. Verovatno zabagovao senzor. Jedina zamerka je baterija, moram malo da se iscimam da mi izdrži dan , doduše meni je loš signal u firmi, pa to vuče bateriju plus nonstop je na WiFiju. Za sad, od mene 9.5/10.

Jednom prilikom sam ga dobro iscimao pa se malo pregrejao ali ništa strašno.
Jedino moram sa dx.com da naručim folije i onu plastičnu zaštitu.
Forsiraj WiFi, on najmanje troši bateriju od svih uređaja za povezivanje na telefonu. Najveći problem je loš prijem u kombinaciji sa velikim saobraćajem. Takođe imam veliki problem u firmi, ali ne samo ja i ne samo moj uređaj. U radno vreme takođe ima mnogo saobraćaja kroz exchange, tako da moram da gasim data ako želim da imam više od 50% baterije do 5 popodne, makar ne pipnuo telefon nijednom.
Preko vikenda se desi da za ceo dan ne skine više od 10-15%, a radni dan jedva izdrži, čak i kad ne telefoniram i ne palim ekran duže od 20 minuta.
Preko vikenda se desi da za ceo dan ne skine više od 10-15%, a radni dan jedva izdrži, čak i kad ne telefoniram i ne palim ekran duže od 20 minuta.
- TheWickerMan
Mogao bi to da probam, ja sam uvek gasio WiFi i ostavljao data prenos podataka jer sam mislio da Wifi vuče veću potrošnju bateriju ali vidim da nisam u pravu. Posebno kod mene ovde jer je jako loš signal a i kombinaciji sa GPRSom jede bateriju. Čekam vikend da vidim kako će baterija da drži kad budem nonstop u dobrom signalu 

- Milos_kg
Baterija ce postati bolja iz dana u dan, prvih par ciklusa (oko 5-10 punjenja) uvek traje za nijansu krace no obicno.
WiFi ne trosi bateriju koliko MobileData (G/E/H/3G), tako da ne moras da se cimas oko toga toliko i da ga iskljucujes.
Kad si ga vec root-ovao, instaliraj Battery Calibration, i svaki put pre nego sto skines telefon sa punjaca, odradi kalibraciju jednostavnim klikom na dugmence. Takodje, mozes da instaliras i neki app koji radi kao StartUp na racunaru, gde biras sta hoces da ti se podize zajedno sa sistemom, a sta ne.
NEMOJ da instaliras ni jedan task killer, jer oni dodatno trose bateriju.
WiFi ne trosi bateriju koliko MobileData (G/E/H/3G), tako da ne moras da se cimas oko toga toliko i da ga iskljucujes.
Kad si ga vec root-ovao, instaliraj Battery Calibration, i svaki put pre nego sto skines telefon sa punjaca, odradi kalibraciju jednostavnim klikom na dugmence. Takodje, mozes da instaliras i neki app koji radi kao StartUp na racunaru, gde biras sta hoces da ti se podize zajedno sa sistemom, a sta ne.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Ja jos uvek koristim K850..starac vujadin napisao:Ericsson K750, K850...genijalni telefoni.

- TheWickerMan
Task killer nemam, ima LG onaj fabrički clear cache i radi super. Instaliraću ovaj Calibration.A za taj StartUp imaš neki predlog ili se app zove baš StartUp?Milos_kg napisao:Baterija ce postati bolja iz dana u dan, prvih par ciklusa (oko 5-10 punjenja) uvek traje za nijansu krace no obicno.

- Milos_kg
Titanium Backup - ova app je odlicna za uninstall-iranje fabrickih aplikacija koje ne mogu da se izbrisu iz telefona po default-u.
Estrongs Android Taskmanager - ovu app sam onda koristio kako bih pogasio aplikacije i procese koje ne zelim da sistem dize pri ukljucenju/restartovanju uredjaja. Postoji sekcija StartUp Manager, gde mozes da poiskljucujes sve sto mislis da treba (vidi sliku sa sa strane aplikacije kako izgleda)
Vidim da ima gomila Startup Manager-a na GooglePlay-u, tako da mozes da probas neki sto bolje ocenjeni.
Estrongs Android Taskmanager - ovu app sam onda koristio kako bih pogasio aplikacije i procese koje ne zelim da sistem dize pri ukljucenju/restartovanju uredjaja. Postoji sekcija StartUp Manager, gde mozes da poiskljucujes sve sto mislis da treba (vidi sliku sa sa strane aplikacije kako izgleda)
Vidim da ima gomila Startup Manager-a na GooglePlay-u, tako da mozes da probas neki sto bolje ocenjeni.
- TheWickerMan
Hvala puno, sad ću da probam ovo

- Milos_kg

Urose za koliko nabavljas P6 ? Mislim para
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Jesu kodirani telefoni na Telenoru? Znam da je od modela do modela.. Uzeo bih S4 mini, a dao zeni da koristim na MTS.
Uglavnom jesu, mada se samsunzi lako rutuju i simfree-ju. Naravno, ako imaš malo šlifa za te stvari. Ne znam kako stoje stvari konkretno kod S4 mini, ali kod prethodnika je bilo dosta lako uz dobra uputstva na netu.
Tapatalk 4
Tapatalk 4