Dueli u klasama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Superb vs ostatak sveta - globalizam - dueli u klasama

Post od Floyd »

Sta treba da vidim iz ovih linkova?
Da je novi A8 sa 70k km skuplji od stare 7ice (stari motor i menjac) sa 140k km?

Meni je iz tvog linka ovo najinteresantnije...

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... res=EXPORT

Jel tako treba da izgleda top model nekog premium proizvodjaca pa cak iako je klot?
Poslednja izmena od Floyd u 25 Sep 2013, 23:32, izmenjeno 1 put ukupno.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

za A7 mi nisi dao link gde je jeftiniji od F10...
neozbiljan si tako da ne planiram vise da ti odgovaram na takve postove... ako BMW u novu seriju 7 (tad je izasla jer vidim da 2010 ima i stari i novi model) ugradjuje stari motor i menjac u svoju najskuplju limuzinu, svaka im cast... moguce da zato tako dobro i drzi cenu :)

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT
izvoli seriju 7 sa 63k

edit: i opet je BMW sa 19k na satu jeftiniji
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... eage=60000

i 2012god sa 18k... 1500eura skuplji a 1 god mladji :)
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... eage=30000
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ti si jos neozbiljniji jer zakljucke donosis tako sto preturas po oglasima turskih placeva u DE ;)

Kao kad bih ja na osnovu ovog oglasa rekao da tvoj A5 ne vredi preko 13k eura:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... age=125000

Nista ne dokazujes tim linkovima a A7 u CH jeste jeftiniji od ekvivalentnog F10 iako je u startu bio skuplji.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ovaj A5 je jedan jedini u celoj DE, a pitanje da li uvopste i postoji ili je lazni oglas.. pritom je tezak klotanovic, nema cak ni xenone,servisnu knjizicu, itd, itd. :)

nadji mi ekvivalentan A5 2.0TDI ovom e92
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... eage=30000
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sad posto je ADrei uspeo i ovu temu, kao i prethodnu da pretvori u BMW VS Audi, samo da iznesem neke cinjenice...

Ovo kopanje po oglasima i stavljanje na forum to nema previse smisla, ko zeli moze sam da prekopa realno, pa ce videti da BMW bolje drzi cenu, sto i nije neka prednsot jer vecina ljudi na forumu vise zanimaju polovnjaci nego nova kola, tako da gubitak cene je upravo ono sto nam treba, tako da tu Audi osvaja poen...

E sad, ono sto je bitnije je da ti Floyd, kao i ja, a verujem i ADrei cak znamo dosta ljudi koji su presli sa Audi-a na BMW i sada im ne pada na pamet da se vracaju... Sa druge strane ja ne znam ni jednog jedinog da je presao sa BMW na Audi, to se prsto ne desava, ko je vozio BMW razume i zasto. Evo i ovde na forumu imamo par primera preletaca sa Audi na BMW i takodje ni jedan u obrnutom smeru. Wolfy je presao na BMW, koliko sam ga shvatio ne planira vise da se vraca nazad, AcaKayak u porodici su ranije vozili Audi, sada eno puna garaza BMW-a, ovih dana stize i nova petica, nije to bez razloga...
Simptomaticno je da ovom forumu najvise pene za Audi oni koji zapravo BMW nisu ni vozili.... Ja sam u zadnje vreme u vise navrata vozio Audi, sa A4-kom sam cak narpavio i preko 1000km i to prosto nije na nivou E90, suprotno moze da kaze samo neko ko nije vozio oba auta... Evo ljudi cak hoce i da ih kupe a da ih nisu ni probali...

ADrei, nadam se samo da ces i u narednim godinama imati takav entuzijzam da se zalazes za marku koju vozis, jer samo je pitanje trenutka kad ces se opustiti, probati i BMW i tad si gotov, najveci trasnfer u istoriji foruma ce se desiti a BMW tim ce dobiti vrednog i pozrtvovanog clana spremnog da se po svaku cenu zalaze za marku koju vozi :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Laki ovo vec prelazi iz zajebancije u patologiju. Kompleksi vise vrednosti su samo izvitopereni kompleksi nize vrednosti.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

verovatno sam probao vise bmw-a u zivotu od tebe... sam sam otvorio temu da razmisljam da uzmem e92 jer je mnogo jeftiniji od A5... i tada sam pitao zasto je tako, i ti me sad ubedjujes kako je u stvari skuplji :)
pritom sam trazio samo u bmw i audi garazama automobile sa produzenom garancijom znaci bez turskih i sl. placeva...

ja bmw volim iako to tebi verovatno zvuci neverovatno :)
isto tako mercedes ne mogu da smislim ali nikad ne bih mogao da kazem da je polupremijum, precenjen, los i sl. kao sto ti tvrdis za Audi... take izjave su smesne svakom ko se i malo razume u automobile :)
a da... wolfy me pre par dana pitao sta mislim o S5...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja sam Audi vozio par puta a nikada nisam posjedovao istog, iskreno vecina vecih Audija (A4/A6/A8) mi se ne svidjaju i ne bi dao svoje pare za njih. A3 mi je ok, TT takodje i tu se zavrsava spisak pozeljnih Audija u mom svijetu...

Ja sam neko ko je skoro presao na BMW i iskreno jako sam pozitivno iznenadjen. Iako ja vise volim Mercedesa, i realno da sam mogao da platim A klasu vjerovatno bi imao Mecku u vlasnistvu, moram da priznam da sam se opasno zaljubio u svog BMW-a :D BMW vam pruza takav osjecaj u voznji da jednostavno ako iole imate zice da se lozite na dobro podeseno vjesanje i sve sto isto nosi sa sobom onda vam se auto mora svidjeti. Audi privlaci ljude prvenstveno niskom cijenom, pa dobar w204 kosta vise od B8 iako je B8 prodavaniji auto i krace se proizvodi, mnogim ljudima je Audi jeftinija ulaznica u svijet premiuma i po meni je to nerijetko glavni razlog zasto mnogi kupuju Audi.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ADrei napisao: isto tako mercedes ne mogu da smislim ali nikad ne bih mogao da kazem da je polupremijum, precenjen, los i sl.
Pa naravno kad je Mercedes izmislio premijum, a za Audi moze da se kaze da je VW za burzuje :kezo: :mrgreen:

:kokice:
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

@Risto...ja navedem 5 primera gde je bmw jeftiniji i opet ista prica :srbin:

@Next... ma kakav vw sve je to skoda :mrgren:
Poslednja izmena od ADrei u 26 Sep 2013, 00:30, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Risto napisao:Ja sam Audi vozio par puta a nikada nisam posjedovao istog, iskreno vecina vecih Audija (A4/A6/A8) mi se ne svidjaju i ne bi dao svoje pare za njih. A3 mi je ok, TT takodje i tu se zavrsava spisak pozeljnih Audija u mom svijetu...

Ja sam neko ko je skoro presao na BMW i iskreno jako sam pozitivno iznenadjen. Iako ja vise volim Mercedesa, i realno da sam mogao da platim A klasu vjerovatno bi imao Mecku u vlasnistvu, moram da priznam da sam se opasno zaljubio u svog BMW-a :D BMW vam pruza takav osjecaj u voznji da jednostavno ako iole imate zice da se lozite na dobro podeseno vjesanje i sve sto isto nosi sa sobom onda vam se auto mora svidjeti. Audi privlaci ljude prvenstveno niskom cijenom, pa dobar w204 kosta vise od B8 iako je B8 prodavaniji auto i krace se proizvodi, mnogim ljudima je Audi jeftinija ulaznica u svijet premiuma i po meni je to nerijetko glavni razlog zasto mnogi kupuju Audi.
Odlican post :plusone:

Kad poredimo voznju BMW-a i Audi Quatro-a pa jos koliko toliko i da razumem diskusiju, ali ako neko ubaci u pricu Audi sa prednjim pogonom pa krene u poredjenje, onda ne vredi dalje ni citati :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Vodjen Adrei-evom taktikom dajem primer kako Audi extra drzi cenu:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... res=EXPORT

I to ga prodaje Audi centar a ne Oguz GmbH ;)
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

pa bmw nema odgovor na taj model panne znam sta bi ti napisao...

bolje da si mi nasao ekvivalentan A7 onom 530d F10 posto ima A7 za manje od 20k...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

@ Adrei:

Ti ciljano biras segment gdje je BMW slabiji, poredis sedmicu sa A8... Iako ni jedan ni drugi nikada ne bi bili u mojoj garazi pored S klase, po meni je 7-ica najslabiji igrac od pomenute trojke tako da je logicno sto je cijena BMW-a u toj klasi niza. Ajde malo da gledamo auta interesantna za srpsko trziste, ne kontam sto gledamo stalno auta koja kostaju 30+ hiljada evra a ovdje se polovni premiumi uglavnom placaju izmedju 10 i 20 hiljada...

Na "turskom" placu koji prodaje export automobile sam prosle godine trazio dobar auto za oca, C klasa je bila 16+ hiljada evra, e90 LCI 2008/2009 je kostao od 15000 evra navise a A4 sam dobijao i za manje od 15000 evra (12.2 netto, ako hoces izracunaj koliko to dodje u DE brutto).

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... oldnew=all

Pogledaj malo cijene na domacem trzistu, ok nije relevantan kvalitet konkretnih primjeraka ali vjerujem da uvoze jednako lose/dobre automobile svih marki...
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

za mercedes ne znam jer nikad nisam ni gledao oglase jednostavno me ne zanimaju...
nisam nesto siguran da je e90lci skuplji od a4 b8... pogledaj malo bolje ;)
Odgovori