Pre neki dan, kad sam vozio peugeota od devojke na servis, imao sam vremena pa sam reko ajde da probamo to čudo od 2008.
Motor je bio 1.6 hdi od 92 konja, znači isto sranje ko u Mazdi samo slabija verzija.
Sam avto izgleda po meni dosta OK, unutrašnjost je OK, dok ne pogledaš tablu, koja se meni ne svidja, kao i onaj mali volančič ( koji je kad se navikneš i OK ) i gledanje na instrumente PREKO njega. Ali dobro, to se još može preživeti.
Sam motorčič me je iznenadio, od nizkih obrtaja ide BOLJE od mazde, ili pre bi rekao bolje je uparen menjač i motor, takođe je tiši nego u mazdi. Potrošnja na početku testa je bila 5.2, kad smo došli nazda pala je na 4.8 ( i onda kažu da sam ja manijak

Pozitivno me je iznenadio start-stop sistem koji je brži od mene i prometa, zato mu dajem plus iako nisam fan takvih sistema. Isto je vožnja po lošijim putevima i makadamu super prijatna.
Znači avto je Ok, samo ga cena ubija, sa jačim motorem i dosta opreme izadje oko 19 000 evriča, šta je previše...
Ako ima još neko pitanja neka izvoli, a slika nažalost nema jer nisam imao u planu te test vožnje i nisam poneo fotoaparat ali je avto bio ljubičaste boje pa sam se polako pretvarao u hello kitty fana tokom vožnje