To je do nacina razmisljanja, ne bitno kako je taj nacin razmisljanja usadjen kod covjeka. Logicno da je lakse "usaditi" takav nacin razmisljanja u situaciji kada covjek nije primoran da radi drugacije. Ima ljudi koji ce radije voziti, lupam, starog Clia jer ne mogu da skupe na "kamaru" pare za novog Megane-a a pri tome zaradjuju dovoljno da tog Meganea kupe putem nekog vida finansiranja. Iako neko npr. ima platu 1000e i moze bez ikakvih problema da otplacuje 250e ratu za auto taj neko ce mozda radije voziti stari auto dok ne skupi pare da kupi nov auto...
Sa druge strane imas ljude koji bi sa istom platom odmah kupili auto gdje im je rata 350e i mozda bi cak imali problem da je placaju ali oni su naucili da kupe nov auto iako ga nisu zaradili. Taj globalni trend trosenja onog sto cemo tek kroz xy godina zaraditi nas je i doveo do ovdje... Mene su moji uvijek ucili da kupim radije telefon od 150e ako vec toliko imam u dzepu umjesto da kupim flagship model neke marke za iste te pare plus da dajem ostatak para kroz mjesecnu pretplatu... Moj kvalitet zivota ce mozda biti losiji zbog takvih navika ali ja volim da se protegnem koliko sam dug

I pored super povoljnih uslova finansiranja pozajmica se uvijek placa a cijena tog kredita/leasigna je kamata. Sigurno da cak ni pri najnizoj kamati auto ne moze kostati manje ako se uzme na kredit nego za cash, izuzetak iz ove price su poslovni ljudi koji mogu ostvariti prinos na pozajmljeni novac po visoj stopi od kamatne stope koju placaju na finansiranje automobila...