Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Jeste to je 6,3 po bordu, a u realnosti (pumpa) je nesto ispod 7,5 gasa. Benzina leti zanemarljivo trosi - posto odmah skoro brebacuje na gas, i od updejta gasnog kompjutera (novi fimware) trosi manje, ili je to mozda do leta
i konacno lepog vremena sa minimalno vetra. E da imam i nove injektore ali oni valjda nemaju veze sa gasom...

drugar mi vozi tog u najjacoj opremi sa start stop sistemom, i kune se da ne prelazi 5l... zanimljivo...ti samo potvrdjujes tu teoriju...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
da, 16k, nije mala kinta, ali je i auto ok... mada ga ja licno nikad ne bih platio toliko...
Re: AW: Koliko troši?
Ne znam cene ostalih modela u klasi ali ako pogledamo samo Clio, model sa ovim motorom jeste najbolja kupovina za onog ko puno vozi. 0.9 tce nije puno jeftiniji a 1.2 je dosta slabiji pa nije bas za poredjenje. Pored toga, kaze mi drugar da 1.2 u identicnim uslovima trosi 8-8.5.
Gesendet von meinem GT-I9505
Tih 4.5 po gradu nije realno ili je malo čudan grad to. A verovatno i BC laže....a da je 16k za taj avto previše, previše je, iako se mi je to prvi clio koji se mi stvarno svidja
Edit. pogledao sam test jednog portala u Slo, koji testira sve avte na identičnom krugu za potrošnju. Kod umirene vožnje jim je trošio 1.9 litra
. A u proseku 4.5, znači moguča je takva potrošnja, svaka čast renaultu 
Edit. pogledao sam test jednog portala u Slo, koji testira sve avte na identičnom krugu za potrošnju. Kod umirene vožnje jim je trošio 1.9 litra

Za te pare kupiš golfa

Punto 1,3 mjet, gradska voznja 6-6,5
Otvoreno 3,6l pa navise, ukoliko je auto put mnogo vise....
Otvoreno 3,6l pa navise, ukoliko je auto put mnogo vise....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
To je potrosnja po BC-u a vlasnik mi kaze da je realna. Mislim da je motor stvarno ekonomican a i start/stop sistem odradjuje posao u gradu.maniaxxx napisao:Tih 4.5 po gradu nije realno ili je malo čudan grad to. A verovatno i BC laže....
Poslednja izmena od Floyd u 09 Okt 2013, 10:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Editovao sam post, izgleda daje stvarno takva potrošnja...
Da, video sam nego samo da naglasim da je podatak sa BC-a.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ja bih. Nije on ništa skuplji od adekvatno opremnjene konkurencije.dragan napisao:da, 16k, nije mala kinta, ali je i auto ok... mada ga ja licno nikad ne bih platio toliko...

U saobraćaju kakav je u Parizu, start/stop zaista dolazi do izražaja i pravi značajnu razliku.Floyd napisao:To je potrosnja po BC-u a vlasnik mi kaze da je realna. Mislim da je motor stvarno ekonomican a i start/stop sistem odradjuje posao u gradu.maniaxxx napisao:Tih 4.5 po gradu nije realno ili je malo čudan grad to. A verovatno i BC laže....
Širim haos!
Re: Одг: Koliko troši?
Drugaru Logan dci u taksiju po bc trosi 4.8, 90% gradske (zr) voznje.
sent using Tapatalk
sent using Tapatalk