Reno Megan 2001 1,6 16v veliki servis
Reno Megan 2001 1,6 16v veliki servis
Posto sam nov na forumu pozdrav za sve clanove foruma imam jedno pitanje i nadam se da ce neko dami odgovori.U pitanju je megan 1,6 16v 2001.pre neki dan sam radio komplet veliki servis to jest zamenjeno je sledece. Set zupcastog kaisa,roleri spaneli vodena pumpa i svi drugi kaisevi ,svecice znaci pun servis i stase desava auto uzmem iz servisa i primetim da to nije to motor bucnije radi nesto lupa nije dobro,ja sam se obratio servisu istom oni su opet ispocetka sve radili kazu daje gotovo uzmem auto probam i vidim da opet nije to taj majstor je bio samnom u kolima sta se desava sledece.kada ga upalim sada nema da lupa i nije bucan motor ali uopste ne radi kako treba motor se trese zapinje muci se ugasimga pa ka da ga upalim hoce dase ugasi obrtaji padaju na nulu pase dizu radi skros nejednako nesto kao da zakacinje kod zupcastog kaisa nisam zadovoljan uopste opet mi zakazali za utoraK ili sutra pa pre nego sto ga oteram hteo bih da cujem vase misljenje.pozdrav
Re: reno megan 2001 1,6 16v veliki servis
Velika verovatnoća je da ti nisu dobro uzupčili auto. Ako nisu imali originalni alat - blokirač bregastih, to je to. Posebno ako auto ima varjabilnu remenicu na usisnoj bregastoj. A postoji šansa da su i remenicu zeznuli, posebno ako zalupa kad upališ.
Ako se čuje zvuk iz zupčastog kaiša onda je dobrano pretegnut (zvuk grebanja i sl).
Čak u krajnjem sličaju može biti da neki ventil dodiruj do klipa.
Ako posle prve reklamacije nisu videli manu, moj ti je predlog hitno menjaj majstora, i pored toga što si platio.
Ako se čuje zvuk iz zupčastog kaiša onda je dobrano pretegnut (zvuk grebanja i sl).
Čak u krajnjem sličaju može biti da neki ventil dodiruj do klipa.
Ako posle prve reklamacije nisu videli manu, moj ti je predlog hitno menjaj majstora, i pored toga što si platio.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Verovatno da ti nije dobro uzupcen motor.
EDIT: preduhitrio me mad max
EDIT: preduhitrio me mad max
Sad videh da je auto 2001 god. 1 generacija megana i nema varjabilnu remenicu a sve drugo ostaje kako je napisano. Pored navedenog eventualno možebiti i da su neki senzor uništili ili zaboravili da vežu i sl. I ostaje pitanje šta su menjali, pumpu, španere i ostalo, jer ako nisu, sa pretegnutim kaišem sve počinje da melje ako je pri kraju...
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Situacija nije naivna, a misljenja sam da sledeci put treba duboko da udahnes, pre nego pocnes da pises, kako bi svima bilo lakse. Dobrodosao na forum!nolev67 napisao: hteo bih da cujem vase misljenje
TT
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kapiram da su kolege u pravu, pogresno zupcenje. Ja sam bas nedavno sa prijateljem radio veliki servis na Cliu 1.4 16, koji mislim da je modularni rodjak 1.6 motora. Sto kaze max, vrlo je pozeljan alat za blokiranje bregastih, kao i za blokiranje radilice. A na kraju radilice bregasta nema nutove niti trnove, pa ako se ne zategne koliko treba lako moze da klizne.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Re: Reno Megan 2001 1,6 16v veliki servis
to je to sigurno... ti u servisu ti nisu bas za preporuku...