Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Grčka

Post od Saša »

Nisam ni napisao da je prva. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Re: Grčka

Post od sashicus »

'fala Vi :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ima neko neku preporuku za blizu Toronija, sitna deca traže baš toplu vodu :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Povodom moje izjave da su Grci sabanija, cobani itd. povodom koje se G-din Codemaker uvredio, ona je zaista bila ishitrena, izrecena u nepovoljnom momentu.

Zato bih hteo za TV da izjavim sledece povodom optuzbi da Grci voze ovako ili onako. Poslednje 4 godine idem u Grcku uzastopno i nikada nisam imao nijedan problem na putu. Konkretno, ja sa svojih atmosferskih 1400 kubika sam od Grcke granice do Nikitija kako na magistrali posle Evzonija pa i na autoputu bio jedan od najbrzih! :o Pri tome sam vozio do 160km/h. I ljudi sa daleko jacim automobilima voze sporije. Ne secam se nekog kriticnog zabadanja u dupe, ablendovanja itd. verovatno jer ga nije ni bilo.

Na putu od Nikitija do Toronija i nazad sam bio bukvalno najbrzi odnosno mislim da me NIKO nije pretekao. Nije da mi je cilj da budem najbrzi na putu nego prosto tako volim da vozim, to je moja dinamika voznje, posebno sto sam do tamo i nazad isao sam, put odlican, nema guzve itd.

Dakle da zakljucim, vozaci na putevima u Grckoj (namerno ne kazem Grci) su i vise nego u redu.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Ogi
Drago mi je da si "povukao reč". Ja sam se prvi pobunio. Za mene je saobraćaj u Grčkoj idealan, i kad bi mogao preslikao bi ga u Srbiju.
U Grčkoj je većina puteva apsurdna, bez signalizacije, zarasla u rastinje, asfalt krupnozrni, sa rupama i krpežima, sa neusklađenim putnim elementima. Da je u Srbiji haos bi bio,, a kuknjave bi bilo na sve strane. A tamo u Grčkoj, sve funkcioniše za 10. Nema "guslača" na vrh kolona, nema ludaka, nema policije. Raj za vožnju. Čak i ako pogrešiš, niko te neće ni psovati ni sir5ati ni "ubiti", već ako može pustiće te da prođeš.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Evo sta me je iznerviralo.

Prvoga dana iz te uske ulicice gde se nalazi kuca, zna Misa, izlazi se na ulicu do mora, ja sam prosle godine iz nase ulicice isao desno pa desno do magistrale. Ove godine krenem isto a lik iz kuce me pita kao jesam li ja danas skrenuo desno iz nase ulicice, ja kazem jesam - sto, on kaze pa jesi li video znak da je zabranjeno desno, naravno nisam ga video i ubedjen sam da ga prosle godine nije ni bilo nego su ga u medjuvremenu stavili. Kaze on juce mu napisali kaznu, zaboli se panduri odmah iza krivine ZNACI CEKALI SU NAMENSKI TURISTE KOJI TU SKRENU DESNO, kazna 200 evra ako platis u roku od ne znam koliko dana - 100 evra, skinuli mu tablice, morao je da ide u 10km udaljeno mesto do stanice da bi doneo uplatnicu i dobio tablice nazad. E sada vi meni recite da to nije dzukacki, cekati TURISTE i naplacivati 100 evra za jedno pogresno skretanje !??? Znaci nisam mogao da verujem, da se meni to desilo poludeo bih.

Onda ajde sto su diskretno sve poskupeli u odnosu na proslu godinu nego sto mi gmaz iz kafica gde sam citavo proslo leto boravio pri cemu nam je naplacivano 2 pica za ceo dan, znaci dodjem ujutru, narucim 2 pica (ili cak jedno a drugo popodne), vratim se popodne da deca odspavaju i opet na plazu oko 17h recimo, ove godine mi agresivno traze odmah 2 pica ujutru i iako sam ostavio stvari na lezaljkama, kada se vratim popodne jos 2 pica !???? Znaci 12 evra. Znaci da sam plivao 4 sata i nisam bio na lezaljci, opet bi mi trazio. KAKAV DEBIL. Tu sam popizdeo, razgovarao sa njim, objasnio sam mu da se on odrice mojih 6 evra dnevno jer mu necu vise dolaziti a kafic mu je pri tome polu prazan, ali ne, on je bio neumoljivo glup.

Onda sam imao problem sa Grcima iz kuce preko puta koji su se bas kao cigani svako vece drali, svadjali i dovikivali (3 spojene kuce) do 23-24h pa sam jedno vece izasao na terasu i urlao kao ludak.

Onda pred sam polazak kuci, stao sam pored cesme koja sluzi da se operu noge od peska da nakvasim malo auto i da operem stakla da bi mi neka odvratna zena iz jedne od tih kuca rekla kako ta cesma ne sluzi za to nego za ljude, ja reko ok, razumem, samo 3 minuta, zbog bezbednosti mene i moje dece moram da operem stakla jer se vracam kuci pri cemu je njena faca iskrivljena od mrznje prema Srbima i kaze mi NIJE OVO SRBIJA, OVO JE GRCKA. Na to je meni pala roletna, doslo mi je da je zgromim ali me je zena obuzdala a i deca su bila tu, samo sto nismo krenuli.

Bez obzira na sve, iskreno volim Grcku, grcki narod i kada god odem tamo osecam se bukvalno kao kod kuce, nikada nisam osetio ni najmanju nelagodnost, imam osecaj da bih mogao da setam gde hocu i kada hocu.

Grcka je zakon!
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Znači "lik" iz kuće ti je rekao za to kažnjavanje? Verovatno da to nije istina a da je možda on lično, ili neko njegov platio kaznu i to verovatno van sezone. Turiste ne verujem da bi za to kaznili. Samo sa u Hnijotiju video kažnjavanje naših za parkiranje, skidanje tablica i nošenje kola, ali ono nije bilo parkiranje nego džukačko zatvaranje ulica.

Još jednom si potvrdio moj stav, da u Grčkoj ima gadno nastrojenih baba, nadžaka. To istina, babe su im gadne :kuku:

O cenama po kafanama ove godine..... katastrofa.
Počeli i Rusi da pune Halkidiki. Od iduće godine idu cene smeštaja gore - verovatno. Gde oni dođu, tu trava ne raste.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mom drugaru su takodje u GR skinuli table zbog pogresnog parkiranja. A to mi je jako dobar drugar, sigurno nije izmisljao. Bio je u ciku sezone, turisticki, to je bilo prosle godine ako se dobro secam.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Da, momak iz Srbije, dosao tu sa porodicom, kaznili ga prethodnog dana, kaze kada je pandur izvadio gomilu tablica iz gepeka da stavi njegove - sve srpske table.

Ova nije bila bukvalno baba vec zena od 50-ak godina ali bapsko ponasanje. :D

Istina za Ruse, vidjao sam ih dosta po Nikitiju ove godine, iskreno ne volim da ih vidim.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Grčka

Post od Saša »

Ogi imao si "sreće" da odabereš lošu lokaciju i verovatno naletiš na takve ljude, ali nisu svi takvi. Ja sam sa porodicom recimo bio smešten u manjem "hotelčiću" čija je vlasnica Grkinja bila izuzetno ljubazna i draga, drugi dan po dolasku donela deci punu kesu voća, a na odlasku nam poklonila flašu vina. Auto si kod nje mogao da opereš kada hoćeš, imala i pripremljeno crevo za te svrhe pa čak i onaj veliki okrugli profi usisivač na točkovima da se usisa pesak iz auta. Jedno veče pokušavam da u dvorištu uparkiram auto pod nadstrešnicu da bi sutra bio u hladovini i morao sam dosta nezgodno da manevrišem između već parkiranih auta da se "zabodem" kako sam hteo, kad izlazi njen komšija Grk i otvara širom svoju kapiju da uđem unutra i lakše izmanevrišem. Pitao je usput odakle smo i rekao sa osmehom na lošem engleskom "Srbi i Grci veliki prijatelji". :) Narednih dana sam ga stalno viđao na plaži kako igra odbojku na pesku sa našim ljudima. Policiju smo im viđali svaki dan i nijednom nisam video da su nekog od naših zaustavili, a vozio sam čak celo vreme sa upaljenim svetlima i prolazio tako pored njih, a tek sam ovde čuo da je to bio prekršaj. Godinu/leto pre toga su me čak zaustavili posle Evzonija zbog prekoračenja brzine i pustili bez kazne, itd, itd... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

I ja sa policijom u GR imam samo pozitivna iskustva. Nekoliko puta su me zaustavili zbog prekoračenja brzine i nijednom nije došlo ni blizu naplate kazne. Objasnili su mi koliko košta ovakav prekršaj i upozorili da obratim pažnju i pustili me.

Ovo za svetla nisam znao. Otkad odlazim u GR, uvek vozim sa upaljenim svetlima. Pre nego što sam imao auto koji sam pali svetla kad krenem, palio sam svetla ručno i stalno vozim sa svetlima. Čak i kad su me panduri zaustavili, nisu svetla ni pomenuli.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Odkad je vožnja danju sa upaljenim svetlima u Grčkoj kažnjiva?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Od uvek, samo se tolerise turistima.
Ja npr ne mogu na svom autu nikako da ugasim dnevna svetla i da hocu. :zbunjen:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Znači Alvirović niks feršten nešto u vezi svetala i Grčke? :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Ogi napisao:Prvoga dana iz te uske ulicice gde se nalazi kuca, zna Misa, izlazi se na ulicu do mora, ja sam prosle godine iz nase ulicice isao desno pa desno do magistrale. Ove godine krenem isto a lik iz kuce me pita kao jesam li ja danas skrenuo desno iz nase ulicice, ja kazem jesam - sto, on kaze pa jesi li video znak da je zabranjeno desno, naravno nisam ga video i ubedjen sam da ga prosle godine nije ni bilo nego su ga u medjuvremenu stavili. Kaze on juce mu napisali kaznu, zaboli se panduri odmah iza krivine ZNACI CEKALI SU NAMENSKI TURISTE KOJI TU SKRENU DESNO, kazna 200 evra ako platis u roku od ne znam koliko dana - 100 evra, skinuli mu tablice, morao je da ide u 10km udaljeno mesto do stanice da bi doneo uplatnicu i dobio tablice nazad.
Kada sam ja bio,u julu mesecu nije bilo policije ali je znak stajao. Stvarno dzukacki od strane policije jer znam da mestani tuda redovno prolaze. :x
Ogi napisao:Onda pred sam polazak kuci, stao sam pored cesme koja sluzi da se operu noge od peska da nakvasim malo auto i da operem stakla da bi mi neka odvratna zena iz jedne od tih kuca rekla kako ta cesma ne sluzi za to nego za ljude, ja reko ok, razumem, samo 3 minuta, zbog bezbednosti mene i moje dece moram da operem stakla jer se vracam kuci pri cemu je njena faca iskrivljena od mrznje prema Srbima i kaze mi NIJE OVO SRBIJA, OVO JE GRCKA. Na to je meni pala roletna, doslo mi je da je zgromim ali me je zena obuzdala a i deca su bila tu, samo sto nismo krenuli.
Ta ista baba je i meni rekla,da je ta cesma za pranje nogu a ne automobila. Rekao sam joj da znam ali da moram oprati soferku jer je bila bas prljava. Nastavila je baba sa pricom ali nisam vise obracao paznju,samo sam je iskulirao i nastavio sa pranjem. :)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Odgovori