Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od noob »

NexT napisao: Perionica u kojoj perem radi iskljucivo sa Ma Fra prozivodima, i znam koliko se trose...
Koja je perionica u pitanju i gde se nalazi?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nemanja napisao:Jbg, izbegavam ta bezkontaktna sredstva zbog boje, mada sam ih koristio par puta od MaFra i nije bilo ostecenja.

Hehe, pa da u krug od gore ka dole, al menjam sundjere. :) Mozda ce neko reci da sam lud, al kad perem sam svoja kola imam jedan sundjer za felne, drugi za donji deo kola i treci za haube i gornji deo (gornjim delom smatram iznad one lajsne na vratima), a sad jos cujem da je to pravilna internacionalna tehnika. :presrecan: Cak kad brisem auto koristim 3 krpe. :kezo: i perem ih cesto tokom brisanja. Samo da mozete da vidite face mojih drugar, koji me gledaju kao budalu, jer mi treba dobra 3-4 sata da sredim i operam auto spolja i iznutra, hehe, al posle toga moze da se jede sa haube. :mrgreen:

Jedino sto nemam ove rukavice od jagnjece vune, al moracu da kupim bar jednu, za pocetak, za gornji deo automobila. :)
svaka tebi cast, al ja ne vidim razlog za to :)

Perem auto dovoljno cesto da je najcesce samo prasnjav, a to spadne od bezkontaktnog + jako dugo puskiranje. Prakticno i nema potrebe da samponiram auto. Onda lepo izvadim iz gepeka moju kantu i cist sundjer, operem auto, detaljno isperem sapunicu, pa jos jednom predjem deo ispod lajsne, pragove, branike i felne. Potom ide voskiranje (tj silikoniranje). Imam jednu jelensku i magicnu (kent) i vrhunske su.

Danas idem da sredjujem E klasu, ako se vrati na vreme, provescu bar 4 sata u perionici xD
Korisnikov avatar
Miki
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2012, 11:12

Post od Miki »

Nuki napisao: Jesi li siguran da su ti rekli da je spoljno i pranje iz kanala 1050 din? Ja sam bio preksinoc tamo (pred kraj radnog vremena, oko pola osam, nije bilo nikog) i ukupno me izaslo 845 din (445 spolja i iz kanala 400).
Edit: Sad videh, kakav sam jubilarac, upravo sam poslao 20 000-tu poruku foruma, a pre neki dan postadoh 200-ti clan :mrgreen:
Čestitke i od mene :doubleup: , ako si ti oprao za 845 din. onda sam ja pogrešno čuo i dezinformisao sam forum.
Sori :uplakan: .
Došao sam s posla, s namerom da ih operem prvenstveno odozdo, a za spolja i iznutra da vidim cene, pa odlučim. Bila je velika gužva i tip je rekao da me ne može primiti, usput dao i ovu informaciju o ceni, moguće da se nismo razumeli, odn. da sam ja shvatio da je to cena za pranje iz kanala + spolja.
Što se tiče perionice u Južnom bulevaru, zadovoljan sam kako su mi oprali iz kanala, jedan dečko siđe u kanal, a drugi po malo pomera kola, tako da sve lepo zahvate.
Još jednom sori za pogešan info o ceni :oops: .
Slika Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

noob napisao:
NexT napisao: Perionica u kojoj perem radi iskljucivo sa Ma Fra prozivodima, i znam koliko se trose...
Koja je perionica u pitanju i gde se nalazi?
ja tek sad videh.

"Cuki" na Bezanijskoj kosi.
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

NexT napisao:
svaka tebi cast, al ja ne vidim razlog za to :)

Perem auto dovoljno cesto da je najcesce samo prasnjav, a to spadne od bezkontaktnog + jako dugo puskiranje. Prakticno i nema potrebe da samponiram auto. Onda lepo izvadim iz gepeka moju kantu i cist sundjer, operem auto, detaljno isperem sapunicu, pa jos jednom predjem deo ispod lajsne, pragove, branike i felne. Potom ide voskiranje (tj silikoniranje). Imam jednu jelensku i magicnu (kent) i vrhunske su.

Danas idem da sredjujem E klasu, ako se vrati na vreme, provescu bar 4 sata u perionici xD
Imam problem s tim redovnim pranjem, jer nemam dvoriste, pa onda mi se desava da nekad dve-tri nedelje ne operem auto, osim zimi kad ga redovno puskiram. :( A nekad mi je mrsko da dajem 500 rsd za ocajno pranje od 10 minuta.
Za koje delove koristis magicnu krpu? Imam i ja tu kent-ovu magicnu i zaista su odlicne krpe, al ih pretezno koristim za unutrasnjost). Pa da bez 3-4 sata nema nista od pranja + ako dodas pravo voskiranje ode 1/4 dana.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Proveo sam ravno 5h u perionici :mrgreen:

E klasa je dovedena u stanje kad je izasla iz fabrike :D

Komplet ociscen enterijer, od plafona, otvora za ventilaciju, svakog dugmenceta do poda :mrgreen:
Cak sam i deo kod sarki na vratima cistio cetkicom, a zatim puskirao. Vadio sam sve iz gepeka, cistio, brisao, jedino je ostalo da poskidam felne i ocistim ih, al to cu kad budem planirao da stavim letnje gume. Nisam imao zivaca za to danas.

Spolja je palo samo dobro pranje (bezkontaktno + 2x samponiranje) i ciscenje katrana i nekog lepka koji je ostao od svadbe i voskiranje.

Skoro nisam ovoliko crkao... ALi rezultat je - sija se ko pasje mudo :sreckovic:
Korisnikov avatar
wazzuu
Reactions:
Pridružio se: 01 Mar 2012, 20:03
Garaža: Celica ST202

Post od wazzuu »

svaka ti dala next, jel to tvoja perionica kad je "iznajmis" na 5h :)
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Svaka cast! :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Magicnu samo za stakla (Kent), a imam drugu koju koristim za enterijer...
wazzuu napisao:svaka ti dala next, jel to tvoja perionica kad je "iznajmis" na 5h :)
Nije moja, al sam domaci tamo :D
i rade oni normalno za to vreme :)
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Karoseriju pretpostavljam brises jelenskom kozom?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Da. I to samo jednom :mrgreen:

za pragove imam drugu :cool!:
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Ja ovu sto koristim za brisanje tockova koristim za pragove. :mrgreen:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Bio sam dva puta ove nedelje u perionici preko puta Arene. Fenomenalna je! Nakon sto sam citav auto proveo lickajuci auto, ponedeljak ujutru sam docekao videvsi da mi se tokom noci Dambo posrao na auto. Ceo je bio usran.

Da se vratimo na perionicu. Sta znaci program ISPIRANJE !? :think: Prvi put kada sam bio odradio sam voskiranje i nisam stigao da isperem i sve mi ostale bele tackice.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Nova samouslužna perionica!!! Autkomanda, cena ista kao i prekoputa Arene. 50rsd - 90sekundi. 50rsd - 4min usisavanja. Za 500RSD dobija se 11 žetona.

Prilazi:

1) Autokomanda - prva levo u Triše Kaclerovića.
2) Autoput (smer ka Nišu) - kad se prodje autokomanda, pre Forma Ideale ima jedno malo isključenje jako loše obeleženo. Tom ulicom do kraja, zatim desno.
3) Kumodraškom iz pravca Voždovca, Jerkovića, itd...

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@Ogi

Ako je ista kao ova u ZR (pranje, vosak, ispiranje), onda ispiranje znaci ispiranje :) , tj ja ga prvo jednim zetonom drzim na "pranje", onda drugi zeton do polovine vremena nastavim "pranje", negde na polovini prebacim na "vosak" i tu ispucam do kraja taj zeton. Treci zeton ide "ispiranje" i tacno ces videti kako se voda lepse sliva sa lima jer je auto voskiran.
Program "vosak" moze i krace ako se razletis oko auta, jer ima smisla samo metalne delove da voskiras. Ljudi grese jer rade voskiranje na kraju, a upravo onda ostanu fleke. Vosak treba raditi pre ispiranja.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori