Alfa Romeo - generalna tema
Re: Kvalitet Alfa Romea
Jes da nisam neki alfista al mislim da je redni petak u pitanju 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Mislim da Wicker misli na 2,5benzin.
TT
TT
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
2.4 koji hoće čovek da kupi je petak, a Wicker pominje 2.5v6 koji bi želeo.
Održavanje generalno nije problem za 156. Ima i delova i majstora, a i cene nisu strašne.
Održavanje generalno nije problem za 156. Ima i delova i majstora, a i cene nisu strašne.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Loše sam napisao, povlačio sam paralelu 2.5 V6 benzin i 1.9 mJET što je Velja pominjao.
Na odrzavanje trudnoce kod zena.TheWickerMan napisao:i idemo opet
na koje održavanje misliš?
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ti si moja Alfa, ja sam tvoj Romeo 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nocas sam nesto gadno pojeo... 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ja ozbiljan a ti podjebavaš. Na koje si konkretno održavanje mislio? Na 2.4 JTD , na 2.5 V6?Texonja napisao:Na odrzavanje trudnoce kod zena.TheWickerMan napisao:i idemo opet
na koje održavanje misliš?
sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
Na 156icu generalno.
Znam momka sa starog novosadskog autoforuma koji je prodao 156icu i kupio Pandu, jer kaze vise nije mogao finansijski da izdrzi. Nikog ne znam licno da ima taj auto, cak ni posredno nemam informacije...
Mislim generalno, cena delova koji ce riknjavati tu i tamo jer je star auto. Ja se za Golfa 4 nekad pocesem kad cujem cenu, a kontam da je na 156ici skuplje, ali ne znam koliko. Dal je jezivo kao sto "se prica" ili je samo "malo skuplje" ili je npr isto kao Passat tog godista ili ...
Znam momka sa starog novosadskog autoforuma koji je prodao 156icu i kupio Pandu, jer kaze vise nije mogao finansijski da izdrzi. Nikog ne znam licno da ima taj auto, cak ni posredno nemam informacije...
Mislim generalno, cena delova koji ce riknjavati tu i tamo jer je star auto. Ja se za Golfa 4 nekad pocesem kad cujem cenu, a kontam da je na 156ici skuplje, ali ne znam koliko. Dal je jezivo kao sto "se prica" ili je samo "malo skuplje" ili je npr isto kao Passat tog godista ili ...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Re: Одг: Kvalitet Alfa Romea
Nevezano sad za ovo,gledam pre par dana oglase,tacnije 159-ke a nisam ih bas dugo gledao i imam utisak da im cena opasno pada. Ne bih da bacam kosku al mi se cini da ce im za 2 god cena sici na nivo dobrog g4 tdi. A nisam cuo da su 159ke nesto kvarljive,problematicne il sta vec slicno.
sent using Tapatalk
sent using Tapatalk
- sErGiO
- Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
- Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V
Veliki servis za 1.8 TS je oko 250 evra, za 2.0 je nešto skuplji (recimo 300 maksimalno), termostat je od 2500-5000, prednji diskovi od 3000 din/kom pa naviše (mene su prednji Brembo diskovi i pločice sa shippingom iz inostranstva + ruke majstora izašli malo manje od 200€)...Set kvačila je od 15000 pa naviše, kantica Selenie Racing 10W-60 je oko 2300 dinara za 2 litra, filter ulja ~500 dinara, filter vazduha ~1000...Za dizel su slične cene. Nije preterano skupo ali nije ni najjeftinije.Texonja napisao:Na 156icu generalno.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
159 od redizajna je jedan ozbiljan ivjako kvalitetan auto,pogotovo u najslabijoj dizelskoj motorizaciji.

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
I pre redizajna (redizajn je smešan zapravo), a kvalitetan je u svakoj motorizaciji. Nije skup za održavanje i treba ga zbog toga kvalitetno održavati, ne pronalaziti kojekakve prečice što ljudi kod nas vole.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Naleteh na temu, pa da dodam svoje iskustvo.
Posedovao sam Alfu godinu dana. U pitanju je bila 166-ca, V6 3.0 Super, 2002 godiste. Mislim da tada to bio plafon ponude, i sto se tice modela a i opreme. Ja sam je uzeo 4 godine staru, sa 120k, full servisnom istorijom, s. knjizicom, direktno od delte. Bila je neka kombinacija sa njima i dobijena je daleko ispod cene.
Auto je isao kao nevreme, i bio sam prezadovoljan. Kad je isao. A dosta se kvario.
Ono sto je meni mnogo vise smetalo je kvalitet enterijera. S jedne strane, tu je fenomenalan kokpit, fenomenalna sedista i koza sa ugraviranim znakom alfe, alu. pragovi... itd. Na prvi pogled, kud ces bolje i kvalitetnije. A u stvari nije tako. Svaki komad plastike je bio sklon pucanju. Iz nje je poispadalo sve sto je moglo. Otpali su mi cak i usmerivaci ventilacije na bocne prozore iz vrata koje nikada nisam ni dodirnuo. Pepeljara je potonula i nestala, ma katastrofa...
Alfa je ok auto kad si dobrostojeci pa je kupis novu i vozis max 3-4 god pa menjas, a neka drugi vlasnik posle kupuje lepak za plastiku... Ja sam fan alfe i da mogu vozio bi je novu, al ovako vise polovnu - neka hvala.
Pozdrav svim alfistima i - "may the force be with you!"
Posedovao sam Alfu godinu dana. U pitanju je bila 166-ca, V6 3.0 Super, 2002 godiste. Mislim da tada to bio plafon ponude, i sto se tice modela a i opreme. Ja sam je uzeo 4 godine staru, sa 120k, full servisnom istorijom, s. knjizicom, direktno od delte. Bila je neka kombinacija sa njima i dobijena je daleko ispod cene.
Auto je isao kao nevreme, i bio sam prezadovoljan. Kad je isao. A dosta se kvario.
Ono sto je meni mnogo vise smetalo je kvalitet enterijera. S jedne strane, tu je fenomenalan kokpit, fenomenalna sedista i koza sa ugraviranim znakom alfe, alu. pragovi... itd. Na prvi pogled, kud ces bolje i kvalitetnije. A u stvari nije tako. Svaki komad plastike je bio sklon pucanju. Iz nje je poispadalo sve sto je moglo. Otpali su mi cak i usmerivaci ventilacije na bocne prozore iz vrata koje nikada nisam ni dodirnuo. Pepeljara je potonula i nestala, ma katastrofa...
Alfa je ok auto kad si dobrostojeci pa je kupis novu i vozis max 3-4 god pa menjas, a neka drugi vlasnik posle kupuje lepak za plastiku... Ja sam fan alfe i da mogu vozio bi je novu, al ovako vise polovnu - neka hvala.
Pozdrav svim alfistima i - "may the force be with you!"