Motociklisti - ravnopravni učesnici u saobraćaju?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Motociklisti - ravnopravni učesnici u saobraćaju?

Post od dragan »

@ trojanac - da, odlicno si zapazio, nigde policije, niti uz skup, niti ih je neko kasnije pozvao...
MAD MAX napisao: Dragan je rekao da je džipista bio isprovociran. Pa naravno, ali da li je 2 x pravio gaženje što se osećao moćan u RR, ili zato što je uplašen?
Da je imao gram pameti, trebao je da zna da će ga stići i da će stvar biti gora - najgora.
vec sam tamo napisao, gazenje je pravio zato sto je to jutro ustao i pozeleo da zgazi par motociklista :uf:
on je zgazio ove tek kad su ga zaustavili, i to posle desetak petnaest sewkundi, sto je po meni dovoljno da saceka da vidi ima li sanse da prodje bez posledica... videvsi da nema sanse, dao je gas i otisao, pokusavsi da ih izbegne ili odlozi. sanse za izbegavanje batinanja su mu svakako bile vece ako ode nego ako sedi i ceka i pusti da mu polupaju stakla i izvuku ga napolje...
ja bih prvi da sam u situaciji da me ovako presretne zilion idiota zeljnih da mi "objasne" prekrsio ama bas svako pravilo i cuvao gole zivote svoje porodice i sebe. ali bih naravno pre toga isto toliko dao da se uopste ne dovedem u takvu situaciju. vec sam spomenuo drugare na motorima koji isto tako razmisljaju...
MAD MAX napisao: Da su ga moji nekadašnji pajtaši stigli (većina pokojni), ovaj ne bi imao ni nogu ni ruku, pa zato velim, ovi su fini momci amateri.
MAD MAX napisao: Problem i jeste što je džipista smatrao da ne može jedan motor da bude ravnopravni učesnik u saobraćaju, da koči moći džip.
ti ne mozes da znas sta je on mislio. neko ko je u auto stavio zenu i dete cisto sumnjam da bi se k.rcio radi k.rcenja pred 100 motociklista...sanse za to su slicne sansama da nadjes pingvina u sahari...
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Možda je hteo da popričaju. Ili je mislio da će da mu se izvinu? A možda je hteo da im j...e kevu?? Na kraju, naravno da niko ženu i dete nije ni dirao, a ne bi ni njega, da je bar ćutao, ako ništa. To se vidi po nastupu ovih džunglaša.

Pošto je tema Motorciklisti - ravnopravni učesnici u saobraćaju, da dodam nešto.
Uvek pratim ima li iza mene motrcikla. Jeste da sam uvek brz, ali kad vidim motor, pomerim se u desnu stranu i pustim ljude, posebno ako je kolona u pitanju, dam im prvenstvo u preticanju.
Ono što se deslio Dači Ikodinoviću je primer. Nije posle bitno ko je kriv, i da li se uopšte može utvrditi realna krivica. 200 je za ove motore kao za obični auto 80. Da ne pričam da se brzine kreću i preko 300. 200ks na zadnjem točku ko proba zna šta nosi te ljude i gde im je pamet. Mnogo je ljudi stradalo ona ovim mašinama.
Jednostavno, neko je pustio da se ovakvi motori registruju. Da je pametno - nije.
Čak i policija izbegava da zaustavlja ovakve mašine, a i ako ih zaustavljaju, većina ne staje. Čak im i tablice nisu vidne.
Poslednja izmena od MAD MAX u 01 Okt 2013, 00:14, izmenjeno 3 puta ukupno.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Volim motocikle ali vecina bajkera jesu olos u saobracaju. To se posebno primeti u velikim gradovima gde se puno voze motori. Bahati su, traze kvagu a "najhrabriji" su u coporu i u guzvi kad mogu brzo da pobegnu. Vozac RR-a bi svakako dobio batine jer su se jajare iz skupa, motivisani podrskom rulje vec nameracili na njega. Jedina opcija je bila da bezi ali je problem sto se autom od motora ne moze pobeci.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

MAD MAX napisao:Možda je hteo da popričaju. Ili je mislio da će da mu se izvinu? A možda je hteo da im j...e kevu?? Na kraju, naravno da niko ženu i dete nije ni dirao, a ne bi ni njega, da je bar ćutao, ako ništa. To se vidi po nastupu ovih džunglaša.
vidi mange, ja radim do 07.00h, tako da ce moja sigurno biti poslednja :kezo:
stvarno je vise nebitno, mislim da su sve varijante vec pretresene... jednostavno, verovatno da su se na pogresnom mestu u pogresno vreme nasli debilko u rr u gomila hijena na motociklima, i to je to...ostalo je valjda sve vec receno...
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Jeste, naveo sam negde gore, za problem uvek trebaju 2 budale. :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Vidi se da ne vozite svoju ženu s decom u kolima. Garant je ona zavrištala da zabode gas...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ovo je jos samo jedan primer onoga sto je kapor rekao pre par postova.
Nasli vozaci motora da objasnjavaju kako su oni uvek zrtve drugih bahatih i nesposobnih vozaca i kako samo oni vide pravu istinu,a mi ostali smo isfrustrirani motorciklistima,pa smo ovde nasli da lecimo frustracije.

Video bih iste te ljude koji ovde ispravljaju krive Drine, kako bi se oni ponasali da ih isto tako zaustave,i krenu da zlostavljaju...
Verovatno bi junaci izasli iz kola kada bi im neko lupao po staklu,jer bi mislili da zele da mirno popricaju,da vode javnu debatu o situaciji...
Ja garantujem da ovde nema niti jedne,jedine osobe koja bi postupila bolje od ovog u Range Rover-u,osim sto je trebalo da zove i policiju,ali je mozda bio previse zauzet razmisljajuci sta ce sledece da urade,i da nekoga ne ubije.
A nije nemoguce da su i zvali policiju,ako se ne varam,nigde nije pisalo da nisu.

Evo,ja odgovorno tvrdim da bih isao sa namerom,ne da nekoga ubijem,ali povredim,da bi se ostali uplasili.
I na svaki napad bih duplo gore reagovao,jer sam inatlija.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 01 Okt 2013, 00:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne zaboravi i vozače gsp-a.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Heroj
ako na mene misliš, ja ne vozim aktivno motor, zadnjih 8-10 godina. Čak nemam ni skuter. Ponekad imam priliku i volim da probam nove mašine, nekad ih i održavam u nekoj meri. R1 i sl je doživljaj ravan formuli jedan.
I nisu svi motoristi huligani.
A tvoj stav podseća na aktere ovog događaja. U njemu nema nevinih, to tvrdim svo vreme.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Postoji nacin da se otkacis od agresivnog bajkera :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5uFMryGfLk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Procitaj moje druge postove,rekao sam da ni blizu nisu svi motoristi takvi. (A ispasce da mrzim motorcikliste,a rado bih i ja jedan bio)
Kod nas su takvi slucajevi retki,barem ja,osim krsenja pravila na svakih 100m,nisam nailazio na preterano agresivne motorcikliste.
A u 90% slucajeva mi ni njihovo krsenje pravila ne smeta,jer su cesto brzi od ostalih,pa samo prozuje,sto bi rekli,bilo pa proslo...

Ja smatram da to nije istina,jer smatram da vozac nicim nije izazvao onakav napad na njega i njegovu porodicu.
To sto se branio,ne,nije se ni branio,nego samo pokusao da pobegne od napadaca,ne znaci da je za ista kriv.
Cak su na kraju i uspeli u nameri,prebili su ga.
Bravo za huligane na motorima,sklonili su sa ulice jos jednog bahatog vozaca dzipa,koji kao nedeljnu porodicnu zabavu gazi motorcikliste po ulicama Njujorka.

Ja ne znam da li ste vas dvojica skroz odvojeni od realnosti ili sta?
Imate li vi nekoga do koga vam je stalo,neku porodicu,gde bi ucinili sve da je zastitite,ukoliko je ugrozena?
Pa meni nije svejedno kada vidim 4 lika u kolima kako mi se mrste,a ne da vidim njih 100 kako me zaustavljaju,silaze sa motora i lupaju mi u kola,sa namerom da me izvuku iz istig...
Pa usrao bih se ziv,a jos dodatno bih flipnuo van mozga da je neko koga volim,takodje u istoj opasnosti.
Ili bi vi pomislili: Fini momci,verovatno ce samo ovaj jedan da mi lupi cvrgu kada me izvuku iz kola,ostali ce da gledaju i da tapsu,i to ce tako da se zavrsi...
Ili bi pomislili kako je rulja na vas krenula i ko zna sta moze da se desi,da li ce neki iz bande izvaditi pajser,bejzbolku ili nesto slicno... Da su hteli,mogli su i dzip da prevrnu,da li to cekati...

ftj,ne vidim uopste kakve veze vozaci gsp-a imaju sa ovim snimkom i ovom situacijom?
Ili to pokusavas da pomenes sve cime mozes da pokusas da me uvredis ili ismejes,da bi umanjio znacaj mojih postova?
Ajde,debeo sam,fanatik sam za Mercedes,tatin sin,itd...
Eto,udri samo,mozda time ova situacija predje u tvoju korist.

Na kraju,mislim da sam vise sokiran vasim reakcijama na sam dogadjaj,nego samim dogadjajem.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

heroj
ovi "manijaci" su obišli 1000 vozila taj dan i baš se nakačili na tvog finog vozača džipa, nedužnog i sa porodicom. A i ovima 1000 je bilo baš drago da se voze u rulji??
Fini vozač džipa je naučio lekciju a takođe i motordžije koji će morati u trgovinu za novim ljubimcima. Verovatno su svi i odgovarali posle ovog događaja.
Korisnikov avatar
nsam49
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 20:31

Post od nsam49 »

Heroj upravu si sto se svega tice, i to je realno gledano i tako.

90% ljudi bi reagovalo kao sto je reagovao ovaj covek
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nema uopšte potrebe za ovako dugačkim raspravama, svako je izložio svoju priču više puta i nema potrebe da mi ubacuješ rečenice kako bih ti ja govorio ne znam ni ja šta, očito imaš neku pogrešnu predstavu. Očigledno je da pominješ motocikliste u sličnom kontekstu kao i vozače gspa od pre neki dan pa se još i sprdaš sa tim da su ugroženi pa odatle i moj komentar.

I da, ovo stvarno jesu bili fini motociklisti sa sve full opremom i normalnim motorima. Da su bili iz neke prave američke čoperaške bande poput nekih hells angelsa i sličnih džip ne bi ni uspeo da odmakne 10 metara.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Mad Max,pitacu te samo:
Da si bio na mestu vozaca dzipa,sta bi ti uradio?

I ja ne vidim kako si ti dosao do zakljucka da je on isao sa namerom da ih gazi,kada je stao 3 puta najnormalnije i reagovao tek kada je napadnut?
To me zivo zanima.

Ftj,ali to jeste istina,vecina vozaca motociklista se smatra ugrozenim,kao i vozaci bicikala...
Ima uvek budala i na motociklu,i na biciklu(ja recimo),i u kolima ,ali da su oni ugrozeni,to je daleko od istine.
Gsp sam rekao sta sam imao,sve detaljno,iz licnog iskustva.
Ne mrzim ni vozace gspa,ni motocikliste.
Sa motociklistima nisam imao losih situacija,osim sto me je jedan prozivao da izadjem iz kola,pa dobio batine,ali to nema veze sa motociklom,vec sa nama dvojicom.
Sa vozacima gspa sam imao bas mnogo nezgodnih i jedva izbegnutih situacija,koje se stalno desavaju,od kojih sam neke sto su mi prvo na pamet pale i izneo,u detaljima.
Svaku ulicu koju sam nabrojao,vozim barem 3 puta dnevno.
Ja sam ipak neko ko prelazi 50-100km dnevno po gradu,cesto ne finim tempom,a zadrt sam i isteravam svoje,teram inat,kao i pomenuti GSP-ovci :) ,pa je i ocekivati da imam nezgodnih situacija.

A sto se tice finih motociklista,daleko da su ovo kriminalci iz pravih bandi,ali cenim da su neki od njih,obicno oni koji se najvise kurce,malo iskompleksirani,pa ih ponela masa i resili da ispadnu baje...
Kao klinci u skoli kada se desi neka masovna tuca...
Najvecu buku ce da prave oni sa malim pisama,a onda ce da nestanu u masi kada frka zaista zapocne,niti ces ih videti da se sa nekim svadjaju kada su sami...
To je neko moje razmisljanje,jedna moguca verzija ovih motociklista,ne mora da znaci uopste da je to tako.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 01 Okt 2013, 01:22, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori