Motociklisti - ravnopravni učesnici u saobraćaju?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Motociklisti - ravnopravni učesnici u saobraćaju?

Post od Texonja »

Meni je normalna reakcija i jednih i drugih da pozovu policiju. Pa makar u USA panduri stizu u roku od dva minuta gdegod.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Motociklisti cesto sami rizikuju neodgovornim ponasanjem u saobracaju.
Evo primera kako voze motoristi u velikim gradovima...

http://www.youtube.com/watch?v=vxfP5yNfE88

Obratite paznju kako lik sam trazi sranje, kako ocekuje da vozaci automobila ne mrdaju i u svakom trenutku budu spremni da se on pojavi niotkuda.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

filtering odnosno provlačenje između automobila sa obe strane je kolko znam u Parizu zakonom dozvoljena radnja tako da osim ako nije prekoračio brzinu ovde je sve po zakonu. I može da se pojavi niotkuda samo ako se prestrojavaš a pritom ne pogledaš. U Parizu ima toliko skutera/motora da svako ko vozi kola tamo to zna tako da se niko ne prestrojava bez veze.

Ako hoćeš da pokažeš bahate vozače onda bolje ovako nešto :)

http://www.youtube.com/watch?v=D9TKenRrb3k
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

ftj napisao:filtering odnosno provlačenje između automobila sa obe strane je kolko znam u Parizu zakonom dozvoljena radnja
Nazalost dozvoljeno je zbog visih interesa tj. da bi se koliko toliko popravila fluidnost saobracaja i to samo dok automobili stoje ali ne i dok su u pokretu.

Ali ne mozes reci da bajker koji na zakrcenom autoputu vozi 80 km/h izmedju automobila sam ne stavlja svoju suplju glavu na panj a to je cest slucaj iako nema na ovom videu. Nisu svi vozaci duzni da voze pod konac samo da bi njima ostavili mesto a to njih razljuti pa onda lome retrovizore, grebu i sutiraju automobile.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Dont try this in greek asphalt !!! :kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

@ftj
Dakle,link koji si ti postavio,da bi naglasio da je biker teze povredjen,kaze da su mu isekli nozem gume. I to kaze policajac.
http://abcnews.go.com/US/nyc-motorcycle ... d=20430576
A da te je zaista zanimalo da otkrijes o cemu se radi,a ne da odbranis bandite na motorima,video bi sta ce da se desi sa tuzbom:
Police Commissioner Ray Kelly said Monday that the driver would not face charges for hitting bikers, including Mieses, as he fled.
Nije njega niko zakacio,pa je on zaustavio ovog u dzipu,nego je on zakacen,i to bez padanja motora(sto znaci da mu je mozda dokacio gumu zadnju branikom),kada je zaustavljao vozaca dzipa svojim motorom.

A sada da budemo realni.
Ima zaista dosta situacija gde umeju i vozaci kola da ne gledaju,ne samo da ne vide motor,nego i kola.
Istina je da je tada biker opasno ugrozen.
Ali takve situacije su u veoma malom procentu u odnosu na situacije gde je biker sam kriv,jer pravila saobracaja za njega ne vaze.
A takve situacije,gde je vozac automobila kriv se naglasavaju kao da su u vecini,sto je daleko od realnosti...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 02 Okt 2013, 16:17, izmenjeno 3 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Što se tiče kolone koja stoji u mestu, ja smtram da je provlačenje skroz ok, niti tu vidim problem. Ali štos je što mnogi takvo provlačenje podignu na viši nivo, pa to rade u raznim situacijama kad je kolona u pokretu
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Upravo tako.
Ne mozes ti da ocekujes da ja u svojoj traci gledam u retrovizore kad god pomislim da se pomerim 10cm u stranu,niti da ocekujes da vozim u cm po liniji...

A recimo,davanje migavca na motoru vecina smatra mitom...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Sad opet gledam video i definitivno zakljucujem da su bajkeri krivi za situaciju bez obzira sta je uzrok.
Prvo onaj krembil sto pokusava motorom da zaustavi dzip od 2 tone (kakav genije), posle skacu sa motora i prilaze autu koji jedno vreme stoji i onda naglo pocinje da bezi. Nije pregazio motore i samim tim ostetio iz svoj auto samo zato sto mu je neko na prozoru rekao "ej brate, nije u redu to sto si uradio"...na snimku se ne vidi ali verujem da je bilo pokusaja da se polupa auto i lincuje vozac vec na pocetku.
Na sledecem zaustavljanju, lik u dzipu ih kulira do trenutka dok ne nalece besan bajker i pokusava da nasilno otvori vrata...opet sigurno ne da mu fino kaze sta mu smeta.

Realno, sud ce vozaca da kazni samo za prekraj koji je izazvao ovo sto se posle desavalo a bajkeri ce da najebu samo tako.
Dobice baja novi SUV i jos bar milionce kao odstetu a bajkeri nesto tipa 10 godina zabrane voznje motora plus novcanu kaznu i odstetu da plate.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nece policija teretiti vozaca ni za sta,napisah dole,reci nacelnika policije :)
Takodje se u prvoj situaciji vidi kako lik koji je zaustavljao dzip,posle lupa po staklu vozaca(Vidi se samo kada je poslednji put lupio,jer je lik koji je snimao,okrenuo glavu tada),a ne vidi se ono sto je policija rekla,da su drugi prisli i isekli mu gume.

Evo,ono sto sam snimao mobilnim,a verovatno se ne vidi na manjim monitorima:
(Malo suntavo snimljeno,i vracan je snimak u nazad)

http://www.youtube.com/watch?v=a2K2wrPjoHQ
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Nece policija teretiti vozaca ni za sta,napisah dole,reci nacelnika policije :)
Pravedno...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

E sad lepo Kinez da uzme dobrog advokata pa da im hebe kevu na sudu.
A sto se tice povredjenog bajkera, sto kaze nas narod...sam pao sam se ubio.
Niko ga nije terao da motorom (citaj golim rukama) zaustavlja dzip jer je mogao da pretpostavi sta ce se desiti.

p.s. Nego ovaj napadac sam u zatvoru a "drugovi" se sakrili ko pi**ice...
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Žao mi je što je cela stvar okrenuta naopako, ap sajd daun.
Mnoge činjenice su prenebregnute, a posebno da je u početku konflikt započeo čovek koji vozi džip.
Sve ali da neko podržava čoveka koji ide smišljeno i namerno kolima na telo i to više puta, je neljudski, a i vas dosta se ovde tako izražava.
To znači ako se ja uplašim od nekog čoveka, ciganina koji pere stakla ili policajca ili kriminalca, lepo ga zgazim i stvar OK????
Zaista naopako. Umesto da se vidi ko je pretio ovom majmunu u džipu, ko ga je tukao, koga je on pogazio i da li je taj što ga je zgazio ugrožavao majmuna u džipu???
Sve jedno, na sudu će tok ići upravo kako sam naveo. I prvo, zašto nije džiopm držao potrebno odstojanje nego se lepio uz motor koga je ugrozio na početku. (ne onaj koga je udarionego pre toga) i što je vređao onoga koga je udario od pozadi i zašto ga je udario??
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Naopako je to što ti pričaš
Prvo, on nije gazio nego bežao, znači ako ti neko na semaforu sa nožem i kamenom nasrne na auto, logično je da daš gas.
Drugo, otkud ti da je on otpočeo konfilkt?? Gde se to vidi, ili piše? Ajde odgovori.

A taj motor koga je udario otpozadi sem sam namestio namernim kočenjem.
Odgovori