Motociklisti - ravnopravni učesnici u saobraćaju?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Motociklisti - ravnopravni učesnici u saobraćaju?

Post od Paja »

Dobro ljudi dokle ćemo se igrati gluvih telefona.
Lepo piše na više mesta da je konflikt nastao kad su motoristi ničim izazvani hteli da zaustave SUV. Tom prilikom je onaj magarac kočio ispred SUV-a koji ga je čuknuo. Da li je namerno kočenje ispred vozila normalno ponašanje u saobraćaju? Da li je vozač SUV-a trebalo da se oseća relaksirano dok horda na dva točka pokušava da ga zaustavi?

Ajde spustite se na zemlju. Motoristi su dobro prošli. Da je za volanom bila neka neiskusna klinka pobila bi ih ko zečeve.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Mad Max
Pa ti si najjaci lik ovde,keve mi :kezo:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Prvi konflikt je nastao na 0:16 - 0:17s spota kad ovaj konj u džipu za malo nije udaio motor ispred, koji je polako usporavao. Tad počinje prva priča sa momkom koga posle nekoliko sekundi udara od pozadi. Znači, posle nekakve rasprave on za osvetu udara čoveka koji usporava ispred, čak i ne koči!
Da li se tako ponaša čovek koj i vozi porodicu???
A posle kao postaje plašljiv?? A možda i nasrtljiv pre?
Pogledajte malo ovo što sam naveo, pa onda komentarišite.

Uglavnom ko podržava ovog manijaka u džipu, nije baš sam....
Ni ovi nisu cevće, svi neka odgovaraju, po zaslugama.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Ljudi daj da mi parkiramo kola i da pustimo motoriste da voze,a mi cemo pesaka posto nismo sposobni za voznju.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

kapor
Nemoj, nego kad ti neko u traci isperd uspori, a ti ga fino pljesni od pozadi, pa ga posle zgazi ako ti šta počne da zanoveta. I to pljesni Heroja....
Reci policajcu da si se prepao, valjda prođeš a i kaži da si žurio.

I to još bolje svadbarsku kolonu, onako sa sve barjacima i trubama, udri od zada, pa ako se bune, gazi mladence, rulja po putu... ili navijače, oni su baš fin narod.

Koji vam je fazon razmišljanja. Sad je mene strah zaista.
Poslednja izmena od MAD MAX u 02 Okt 2013, 20:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

To usporavanje o kom ti pričaš je klasična nasilnička vožnja i ništa drugo.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Pajo,
lagano usporavanje nikada ne može biti nasilnička vožnja. Ovo motoristi kočnicu nisu ni dohvatili. Ako udariš čoveka od pozadi ili ga ugroziš, ti si kriv 99%.
Posebno, jer je jasno video gužvu ispred sebe i mogući problem.
Nije prilagodio vožnju uslovima puta. Ti advokat znaš šta ova kvalifikacija znači.
Od toga je sve počelo, a onda nastaje konvergencija.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Usporavanje je bilo iživljavanje na SUV-u i ništa drugo Maltretiranje drugog vozača iz obesti. Isto kao kad te pretekne neko ko misli da ga nisi dovoljno brzo pustio pa krene da koči ispred tebe. Velika većina nas je to doživela.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:

Post od kapor »

MED aj mi objasni kako bi ti reagovao da
ja krenem na tebe dok si u kolima sa jos 50 drugara i da izvadimo nozeve, sigurno bi nas docekao rasirenih ruku.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

paja napisao:Usporavanje je bilo iživljavanje na SUV-u i ništa drugo Maltretiranje drugog vozača iz obesti. Isto kao kad te pretekne neko ko misli da ga nisi dovoljno brzo pustio pa krene da koči ispred tebe. Velika većina nas je to doživela.
Drugo usporavanje je bilo namerno, tj, hteo je da mu magarac pokaže da mora da koči, ali ovaj konj, sa sve detetom i ženom nije kočio, nego ga udario.
Nije ovo problem, nego događaj pre ovoga opet napominjem.
I NIKOGA NE SMEŠ VOZILOM UDARITI ZATO ŠTO KOČI DA LI ZBOG TRAFIKE ILI ŽENSKE ILI DA PIŠKI, POSEBNO NE NAMERNO!!!! Za to delo bezrazložnog usporavanja, postoji kazna, ali ako ga udariš, ti si kriv.

kapor
ne bi sebe doveo u ovakvu situaciju nikada. Neki dan sam rekao da sam imao sličan problem sa navijačima, gde sam stao u sred kolone, a oni lupali po krovu, du..pe mi pokazivali. Ja ćutao i gledao pravo, a nisam ih pogazio i nije mi pak+lo na pamet.
Znači, trebaju bar dve budale, ne jedna.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:

Post od kapor »

Da ali ti sve vreme pricas kako motoristi nisu te budale.I kako su oni zrtve budale i za rovera. A pise u clanku da su se sve vreme bahato ponasali, vozili suprotnom trakom, po trotoaru, prolazili na crveno svetlo. Sto govori da su i trazili da naprave icident.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Ja uopšte ne branim te budale sa snimka (naveo sam 100 puta), ali garantujem da je SUV još veća budala + što je u kolima imao porodicu.
Vozili su i ko zna šta sve kršili od propisa, i za sve posebno neka odgovaraju.
Ali, za celokupno divljanje, samo su sa ovom budalom imali tragičan događaj i jedini incident?? Slučajno? Ne verujem jer je SUVista isti i gori. Pogledaj opet 0:16 sekund snimka.
Pametan se skloni a za isterivanje pravde imaju organi reda. Sve preko toga, je greška podržavati.
I ti kad vidiš neko događanje po putu, usporiš, skloniš se staneš??? Nadam se.
To je definisano ZOBS-om. A ovakvi skupovi moraju biti odobreni od MUP-a.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:

Post od kapor »

I ZOBS-om je definisano ako se neko krece na putu da mu nesmes nasilnickim putem narusiti njegovo kretanje.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

ali ovaj konj, sa sve detetom i ženom nije kočio, nego ga udario.
Max, pogledao sam taj početak videa sad još 20 puta. Motor se ubacio na samo 2-3m ispred auta. Neposredno pre kontakta - ovo je ključno - u zadnjih pola metra vidi se kako "tone" prednji deo SUV-a od kočenja. Znači nije ga čuknuo namerno već je probao da zakoči. Možda znaš i sam da se za prosečnog vozača računa 1s vreme reakcije od uočavanja opasnosti do početka kočenja. To se uklapa i ovde. Za kontakt je direktno krivo malo rastojanje, a za to je isključivi krivac vozač motora jer se ubacio tako blizu. Uostalom i policija je uhapsila tog vozača motora pod optužbom da je on skrivio sudar.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Šta je trbalo da uradi? Udario je motoristu i stao. Jel on kriv što ga je tada napao čopor besnih pasa? Jel trebalo da čeka da ga izbodu kao i gume? Kad je video šta se sprema dodao je gas i tada povredio ljude.

Skup nije bio odobren, vožnja je bila divljačka, a on nije imao gde da se skloni ili pobegne. Incident je bio isprovociran i nije mi ni najmanje žao motorista. Ne zato što ne volim motoriste ( i sam sam vozio motore) nego zato što ovo nisu motoristi nego horda divljaka.

Inače sledeći put kad krenemo na Frušku Goru vozimo u sve tri trake auto puta, a ako nam se neko ispreči, a hoće jer je bus opasno brz :kezo: puštamo Kretenčeta da ga izgura sa asfalta. DW kao najsporiji :mrgreen: je zadužen za presretače. Zadatak mu je da slučajno ukoči i navuče ih na Corsu. :kezo:
Odgovori