Slatkiši & čokolade & kremići :)

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)

Post od Nemanja »

Kad sam sa mojima bio na letovanju u Grckoj, u marketu Lidl je cena teglice krema Choco Master (valjda se tako pise, ne secam se) od 650g ili 750g bila 0.99 evra. :) Ukus je bio bas dobar, a oblik tegle kao Nutellina. Mi uzeli 1 teglu kao da probamo i pokajali se sto nismo uzeli bar karton. :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

TheWickerMan napisao:ovako?
Taj je Nutella Master! Stig'o je do zadnjeg nivoa, ubio boss-a i nema dalje...

@Nemanja, ako mislimo na isti krem (to je njihova robna marka kao sto je recimo "Aro" u Metrou), meni se nije dopao. Kupio sam ga zbog cene, cisto da probam. Uzeo sam varijantu crno-belo gde je bilo onako izmesano, kao da je masina u teglu sipala oba istovremeno ali tanko, pa tegla izgleda kao zebra :) (ne znam kako drugacije da objasnim)
Za moj ukus suvise je sladak, a kada ja kazem za nesto da je suvise slatko onda svi u mojoj okolini znaju da je to vaistinu JAKO slatko i nekako je brasno+secer i pomalo kakao. E sad, za te pare ni ne moz' bolje... Nasa tegla je na kraju zavrsila u nekim kiflicama i za to je bio dobar. :siriruke:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Jel tamanio neko ovo?

Slika

Juče sam kupio proverenu Lino Ladu i ovaj krem, da probam. Nisam ga još načeo, a Lino Lada je otišla uz palačinke sa mrvljenom kakao plazmom i sladoledom preko.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Linolada sa 12% lesnika? Pitam jer me zanima da li si uspeo da je nadjes negde u Bg...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kupio u IDEI, nemam pojma koliko ima % lešnika. Kad je uvaljaš u palačinke i plazmu, pa preko sladoled, koga briga za % lešnika. :rofl:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Uh, ja to volim 'klot' :D

Ako su palacinke u pitanju, ja jedem nesto sto ljudi oko mene zovu Lino lada sa palacinkama (umesto palacinke sa Lino ladom). Mislim da je jasno zasto... :rofl:
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

Texonja napisao:
@Nemanja, ako mislimo na isti krem (to je njihova robna marka kao sto je recimo "Aro" u Metrou), meni se nije dopao. Kupio sam ga zbog cene, cisto da probam. Uzeo sam varijantu crno-belo gde je bilo onako izmesano, kao da je masina u teglu sipala oba istovremeno ali tanko, pa tegla izgleda kao zebra :) (ne znam kako drugacije da objasnim)
Za moj ukus suvise je sladak, a kada ja kazem za nesto da je suvise slatko onda svi u mojoj okolini znaju da je to vaistinu JAKO slatko i nekako je brasno+secer i pomalo kakao. E sad, za te pare ni ne moz' bolje... Nasa tegla je na kraju zavrsila u nekim kiflicama i za to je bio dobar. :siriruke:
Da, bio je i taj, al ovaj krem sto smo mi uzeli bio je samo u crnoj boji, da neko skine etiketu Choco Master sa tegle, rekao bi da je Nutella. :mrgreen: A ukus je zaista bio dobar. Taj crno-beli nisam probao, valjda nije bio na snizenju. :kezo:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

swemir napisao:jeste, sampita je orjentalni slatkis, kao i krempita... :)

U principu u evropi postoje dva glavna tipa poslasticarnickih recepata i tradicija

To je istocnajcka, orjentalna, ili ti turska, u kojoj dominiraju jako slatni kolaci, i soda, limunada, jednom recju poslesticarnice kakve smo imali kad smo bili klinci 80tih i ranije...

Drugi tip poslesticarnica je centralno evropski, sa podgrupama od zemlje do zemlje, ali sustinsska razlika je sto je u tim poslasticarnicama glavni sastojak cokolada i slag...Tu spadaju i torte.

Ako pricamo po konceptu, to su uglavnom nove poslesticarnice koje se sad javljaju...
Hm... i ja bih rekao da krempita/šampita pripada ovoj centralnoevropskoj školi, tj. da je u pitanju nemačka poslastica.
Bilo kako bilo, kod nas su poslastičarnice oduvek imale obe vrste kolača - baklave & tulumbe + torte odnosno kolače sa filovima i šlagom. Eto, kad se nalazimo na mestu gde se sastaju Mittel-Europa i Balkan. :)
Ђенерал Јанковић
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Postoji krempita (kremschnitte) i u nemackoj ali osim izgleda nema mnogo slicnosti sa nasom.
Za sampitu mislim da je karakteristicna bas za istok :zbunjen:
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Slika
Dakle, ova Milka iz nasih radnji je kao secerna tabla prema Zvecevu :ccc:
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

mada meni je najbolja cokolada od

BAMBIJA, i PIONIRA...

za njih je zvecevo secerna tabla kao i kras :doubleup: :doubleup:
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

Ne mešam gastronomiju i patriotizam ;)
Krašovo ,,Zivotinjsko carstvo'' je jedan od neizbrisivih ukusa iz detinjstva, ali ipak mi je Zvečevo vrh -danas sam se podsetio sa jednom malom tablom. :)
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

ma nema veze sa patriotizmom...

kupio sam zvecevo batu, a posle galeb pionir. galeb mi je daleko ukusniji kao i bambi...

a neko vreme sam uzimao zvecevo i kras, koji su u rangu najlepsih zelja od starka, tu su negde, cak mi je stark i kras bolji od zveceva.

a pionir galeb mi je najbolji, i bambi je tu negde ali ga nisam uzimao neko vreme...
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

swemir napisao:ma nema veze sa patriotizmom...
Naravno, zezam se ;)

Ipak se referentni ukus formira u detinjstvu. Najbolji ajvar, žito, sarma, pita, razni kolaci...
Sve te ukuse pamtim i danasnje domacice poredim sa umecem ondasnjih :)
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

trojanac napisao:Jel tamanio neko ovo?
Probao sam i nije mi se bas svideo,mozda zato sto sam navikao na Nutellu. :zbunjen:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Odgovori