Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dragvorl »

Koliko znam u NS grad daje neke pare, to mi je kum rekao, on je dobio dete proletos.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Saša »

Mi smo za drugo dete dobili neke pare ali su to razvukli da isplaćuju na dve godine, tako da su mesečno na poseban račun dolazile neke 4 hiljade i nešto dinara, ako se dobro sećam.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

superboss napisao:Danas sam se zbog posla vozikao malo SrednjeBanatskim okrugom, tacnije opstinom Nova Crnja. Ljudi moji, nisam neki lak na suzama ali doslo mi je nekoliko puta da zaplacem.

Koja je tamo beda i sirotinja, stvarno shvatite sta znaci biti appendix Srbije. Sto je najgore, ima ovakvih mesta dosta svuda po Srbiji :srbin:
Ovo sam i ja primetio. Po meni je Vojvodina cak siromasnija od centralne Srbije (pogotovo Banat koji ide ruku pod ruku sa istocnom Srbijom) , a moze da bude mala Holandija po kvalitetu zemlje i kapacitetima obradivih povrsina ... Nedavno sam isao u Temisvar i ono sto sam video i na srpskoj i na rumunskoj strani Banata je blago receno - za plakanje. :kuku: Stare, trosne kuce koje kao da su juce izasle iz rata pored ogromne i neiskoriscene ravnice koja moze da hrani 20 miliona ljudi. Ponavljam, nista bolja situacija nije ni na rumunskoj strani, cak je i gore. Kako evropljani primise onakvu zemlju u evropsku uniju to sam Bog zna. :zbunjen:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ne bih se u potpunosti slozio.

Porodicno sam JAKO cesto u Zrenjaninu i Smederevskoj Palanci, Crnoj Travi...

Potpuno dva razlicita sveta. Palanka i ceo taj kraj je tuga bozja, tamo je vidis tristace da se voze i raspadi, kuce su haos, niko nema para, dugovi za struju par stotina hiljada, svi beze nema posla, sve u korovu. Sa druge strane Zrenjanin - u odnosu na Palanku je Las Vegas, kao i ceo Banat u odnosu na taj kraj dole.

O Jugu, Vranje, Crna Trava, Surdulica... necu ni da pisem.

Svugde se naravno tesko zivi, ali nije Vojvodina bas toliko u tom filmu kao kad se krene juznije dole.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Porediti juznu Srbiju i Vojvodinu je smesno.
Ima delova Banata koji su jednostavno napusteni - svi mladi su otisli i to je to.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Sela po Banatu koja imaju sve predispozicije da budu prebogata su polu pusta. Tuga gledati.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Tu ima problema i sa banditima pljackasima kojima su ta sela na izvolte.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:

Post od Incognito »

cozmo napisao:Ne bih se u potpunosti slozio.

Porodicno sam JAKO cesto u Zrenjaninu i Smederevskoj Palanci, Crnoj Travi...

Potpuno dva razlicita sveta. Palanka i ceo taj kraj je tuga bozja, tamo je vidis tristace da se voze i raspadi, kuce su haos, niko nema para, dugovi za struju par stotina hiljada, svi beze nema posla, sve u korovu. Sa druge strane Zrenjanin - u odnosu na Palanku je Las Vegas, kao i ceo Banat u odnosu na taj kraj dole.

O Jugu, Vranje, Crna Trava, Surdulica... necu ni da pisem.

Svugde se naravno tesko zivi, ali nije Vojvodina bas toliko u tom filmu kao kad se krene juznije dole.
Nisam mislio na Zrenjanin koji je pored Novog Sada bez ikakve sumnje najrazvijeniji grad u Vojvodini. Mislio sam na sela koja su opustosena do te mere da je to strasno. A za Smederevsku Palanku se slazem - majka mi je poreklom iz tih krajeva (jedno selo pored Velike Plane koja je blizu palanke), cesto tamo idemo i prizor je zaista katastrofalan.

Kako je u Crnoj Travi, Lebanama i slicnim mestima juznije - nisam bio ali mogu samo da pretpostavim. Mada kad bolje razmislim da mi neko ponudi ne znam sta da odem dole, rado bih to izbegao. Nekad je jednostavno bolje ziveti u neznanju nego videti nesto sto ce te razocarati do krajnje mere. :(
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jug je uvek bio beda i bez investicija sa strane će to i ostati. Banat ima blago, a propada. Krenite od Zrenjanina ka Kikindi, zađite sa druma u bočne ulice i videćete masu kuća koje se urušavaju.
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:

Post od Incognito »

Vojvodina je ta koja bi trebalo da povuce ostatak Srbije za sobom i umesto sto se lopovi (kako u Beogradu) tako i oni autonomasi u Vojvodini stalno prepiru oko problema kojih zapravo i nema, stvarni problemi jednostavno ubijaju ovaj narod,a drzava umire. ;)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja imam rodbinu na severu Backe, inace mi je baba rodjena tamo, bili su bogati zemljoradnici pred rat, itd...ugl. kada se prolazi kroz to selo i gleda arhitektura vidi se kako je to selo bilo razvijeno nekad, gradjevine kojima se ni tadasnji Novi Sad recimo ne bi postideo. Ali dzabe, ljudi odlaze, kuce se urusavaju, vrlo ozbiljan problem koji ce u buducnosti doneti samo zlo. Umesto da ljudi ostaju i budu ponosni sto su zemljoradnici...
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Jbg, danas ce ljudi pre da kukaju sto imaju platu 200 evra mesecno nego sto ce da zasuku rukave na selu... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Mora da se šališ.
Zamisli da moraš nekome da kažeš da treba da obere ručno 50x2 m kukuruza sa krajeva, po vetru, zato što berač nema mesta gde da se okrene. :)
Ili da bere breskve tri meseca bez prestanka, prepodne i popodne. A kad ne bere da ide na pijacu i stoji pored tezge 5 sati. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Pošto kilo žita, pošto kilo kukuruza? A suncokreta? A jel pojefitnilo bilo šta za šta se koristi navedeno?
Nema ništa od poljoprivrede ako ove cene ne budu realne, ne one na kraju lanca već na početku. Zato propada Vojvodina.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Day Walker »

Zato Gezine jabuke razbijaju :D

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika