Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od NexT »

SBG5 napisao:Videh i ja jutros oko 8, bila je guzva kao i svako jutro i bas dosta ljudi je vozilo zaustavnom. Naravno, smanjenom brzinom.

Btw, slažem se da treba da se kažnjava, ali ipak mislim da je ovo drakonski i ne može niko da me ubedi da je to ozbiljniji prekršaj nego vožnja u alkoholisanom stanju, recimo. Posebno ne ukoliko se u špicu vozi sporije i ničiji život ne ugrožava time.
Bilo je vec price o tome.

Upravo u spicu i moze da bude problem kada ce zakrcena zaustavna traka onemoguciti ekipu Hitne pomoci ili Vatrogasaca da stignu do mesta nesrece. Ako se tako gleda, bukvalno moze nekome da ugrozi zivot.

Zaustavna traka nije nesto sto se "desi", sto se zaboravis, dodas gas jer nisi video ogranicenje, popijes jednu/dve, pa malo predjes granicu... Zaustavnom se ne vozi i kraj. Sto onda kad je guzva ljudi ne moze i preko trave pored puta?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Da je kazna drakonska, jeste, a da mi je zao ljudi koji je popiju i nije.
SBG5
Reactions:
Pridružio se: 08 Okt 2013, 15:58

Post od SBG5 »

Nevezano sad za ovaj slučaj, ali me zanima kad oni snime kamerom bilo koji prekršaj, sta rade!? Šalju odmah kaznu na adresu vlasnika vozila ili se ide na prekrsajni sud?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

NexT napisao:
SBG5 napisao:Videh i ja jutros oko 8, bila je guzva kao i svako jutro i bas dosta ljudi je vozilo zaustavnom. Naravno, smanjenom brzinom.

Btw, slažem se da treba da se kažnjava, ali ipak mislim da je ovo drakonski i ne može niko da me ubedi da je to ozbiljniji prekršaj nego vožnja u alkoholisanom stanju, recimo. Posebno ne ukoliko se u špicu vozi sporije i ničiji život ne ugrožava time.

Upravo u spicu i moze da bude problem kada ce zakrcena zaustavna traka onemoguciti ekipu Hitne pomoci ili Vatrogasaca da stignu do mesta nesrece. Ako se tako gleda, bukvalno moze nekome da ugrozi zivot.

Zaustavna traka nije nesto sto se "desi", sto se zaboravis, dodas gas jer nisi video ogranicenje, popijes jednu/dve, pa malo predjes granicu... Zaustavnom se ne vozi i kraj. Sto onda kad je guzva ljudi ne moze i preko trave pored puta?

:plusone: NexT je sve lepo objasnio, u potpunosti se slazem.

@SBG5

Posalju prijavu i sliku na adresu od vlasnika vozila. Posle toga se ide kod prekrsajnog sudije.
Poslednja izmena od H4wkeye u 08 Okt 2013, 17:57, izmenjeno 2 puta ukupno.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

mene samo zanima poenta zaustavne trake kroz Beograd... koliko znam svaki autoput u evropi ima vise traka kroz ili u blizini grada, bez zaustavne trake... prvi put cujem da zaustavna traka sluzi za vatrogasce I hitnu pomoc :zbunjen:
SBG5
Reactions:
Pridružio se: 08 Okt 2013, 15:58

Post od SBG5 »

NexT napisao:

Slažem se, može da bude problematično kad tako razmislim. Međutim, ono što me nervira što u većini slučajeva nadrljaju obični smrtnici, a one bahate siledžije prođu nekažnjeno. Ipak, ne slažem se sa tobom da vožnja zaustavnom trakom ne može da se desi slučajno. Jednom prilikom mi se desilo da sam se kretala jednom od dve kolone prema autokomandi i auto krenuo nešto da "trokira" i sklonim se na kratko u zaustavnu, jer sam se uplašila da se ne ugasi skroz pa da blokiram sve žive :D i vozila kratko zaustavnom dok se nije normalizovao. To je moglo da mi se desi baš tu gde snimaju i gde su presretači i nadrljala bih, a to je bio trenutak, refleksna reakcija, jer mi se u momentu učinilo najprikladnije.

A inače, više od ovih što šibaju 120 zaustavnom me nerviraju oni što na Bulevaru fino stanu u desnoj traci, upale sva 4 ili ih cak i ne upale i skoknu "na kratko" negde.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

H4wkeye napisao:Autoput NBG ka Gazeli.
Neeeeee, chemtrails

:D
TT
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I ja dobijam ospice od onih u bulevaru sto stoje desno...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Sta da kazemo mi koji svaki dan vozimo kroz Vojvode Stepe?
Nekada su stvarno retardirani, kad parkiraju sa obe strane i to po 5-6 vozila u koloni... Tacno da im svima oduzmes dozvole... :glavomuzid:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

+1
Danas sam morao da setam od bioskopa do autokomande, jer je majstor sa kamionom delimicno zagradio tramvajske sine. Da je vozac naisao u tom trenutku, dobio bi batine od studenata i putnika u tramvaju. :besan:

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

pedja napisao:
H4wkeye napisao:Autoput NBG ka Gazeli.
Neeeeee, chemtrails

:D
TT
Prosao da zaprasi onaj HAARP u Barajevu. :kezo:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zato u V. Stepe uredno nose sa trotoara kod studenata.

TT
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

SBG5 napisao:
NexT napisao:

Slažem se, može da bude problematično kad tako razmislim. Međutim, ono što me nervira što u većini slučajeva nadrljaju obični smrtnici, a one bahate siledžije prođu nekažnjeno. Ipak, ne slažem se sa tobom da vožnja zaustavnom trakom ne može da se desi slučajno. Jednom prilikom mi se desilo da sam se kretala jednom od dve kolone prema autokomandi i auto krenuo nešto da "trokira" i sklonim se na kratko u zaustavnu, jer sam se uplašila da se ne ugasi skroz pa da blokiram sve žive :D i vozila kratko zaustavnom dok se nije normalizovao. To je moglo da mi se desi baš tu gde snimaju i gde su presretači i nadrljala bih, a to je bio trenutak, refleksna reakcija, jer mi se u momentu učinilo najprikladnije.

A inače, više od ovih što šibaju 120 zaustavnom me nerviraju oni što na Bulevaru fino stanu u desnoj traci, upale sva 4 ili ih cak i ne upale i skoknu "na kratko" negde.
Pa ne vidim problem. Zaustavna upravo za to i sluzi. Upalis sva 4 i stanes, dok auto ne proradi kako treba, ili dok ne dodje slep.

Slazem se za one sto parkiraju na ulici, sad sam u Francuskoj popi*deo, da sam vozio Defendera, odrao bih svakome celu stranu
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Naravno da parkirana kola smetaju sem ako nama treba da stanemo na sekund :kezo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

NexT napisao: sad sam u Francuskoj popi*deo
Jeeeste, ovi malo malo pa na autobahn-u, ti satro u Francuskoj, pa dokle vise te price? :kezo:

Inace, Bulevar i nekako, malo je bolje nego ranije, koliko mi se cini, ali V.Stepe je uzas. Toliko motanja volanom, a bez skretanja iz ulice, nema nigde. Jos samo da pocnu sa praktikovanjem poprecnog parkiranja.

Eh da, redovno mi se desi da neko "na kratko" stane u Bulevaru, i to onaj do od Ruzveltove do skretanja desno u Golsvortijevu. Tu ionako dve trake iz Ruzveltove (a nekada i biseri iz trece) pokusavaju da se sabiju u jednu, plus ovi ostave auto u toj jednoj :glavomuzid:
Odgovori