Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od NexT »

Grujic napisao:Naravno da parkirana kola smetaju sem ako nama treba da stanemo na sekund :kezo:
Ja parkiram ili na trotoar ili se vrtim i trazim neko mesto.
Ne stajem na ulicu (sem ako nije bas visok ivicnjak) i ne stajem na mesta za invalide.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa koliko se sećam nije baš tako jer si jednom popio kaznu na Z Vencu :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Tu sam bio parkiran na prosirenje autobuske stanice (one preko puta Meka) i nisam nikome smetao, pa ni autobusima.
Ta kazna nikada nije ugledala svetlost dana :mrgreen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

To je druga priča, poenta je da jeste postojao prekršaj :djavo:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Francuska i Beogradska kod Bucka treba da imaju stalnu patrolu.

TT
SBG5
Reactions:
Pridružio se: 08 Okt 2013, 15:58

Post od SBG5 »

NexT napisao:
Grujic napisao:Naravno da parkirana kola smetaju sem ako nama treba da stanemo na sekund :kezo:
Ja parkiram ili na trotoar ili se vrtim i trazim neko mesto.
Ne stajem na ulicu (sem ako nije bas visok ivicnjak) i ne stajem na mesta za invalide.

Ja pravim krugove dok ne nadjem bar dva vezana slobodna parking mesta, jer žene i parkiranje to nikako ne ide zajedno :) Mada, napredovala sam, sad znam da parkiram na rikverc, a bočno ostavljam za srećnija vremena.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

NexT napisao: Zaustavna traka nije nesto sto se "desi", sto se zaboravis, dodas gas jer nisi video ogranicenje, popijes jednu/dve, pa malo predjes granicu... Zaustavnom se ne vozi i kraj. Sto onda kad je guzva ljudi ne moze i preko trave pored puta?
:plusone:

Bravo Bravo Bravo
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Grujic napisao:To je druga priča, poenta je da jeste postojao prekršaj :djavo:
Ne kazem da ne pravim prekrsaj, nego da se trudim da ne ometam saobracaj, koliko je to moguce. Prekrsaj pravim svakako....
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Vi od autoputa obiđoste pola grada i sve problematične ulice gde ljudi parkiraju gde hoće. Fakat je da je naš narod navikao da stane što bliže odredištu, makar to značilo da ne može autobus da prođe. Zabole ga baš da stane 300m dalje. Ali to nije ovde tema.

@SBG5
To što ti se desilo je vrlo nezgodna situacija i u tom slučaju treba obavezno upaliti sva 4 migavca i kretati se sporo, pa možda najbolje i stati iako auto ide i dalje, samo malo trokira. Kad se uveriš da je sve ok onda nastaviš dalje. Mojoj prijateljici je pandur pisao kaznu za prolazak na crveno, a šta se desilo... Dok je prilazila semaforu auto počeo da trokira i ugasio se. Ona je rekleksno, dok se auto još kreće gledala gde da se skloni i prošla kroz semafor, skrenula desno i stala negde na trotoar. Tu se našao pandur koji je sve video, ali nije verovao u priču da joj se auto ugasio već joj napisao kaznu za crveno. Srećom pa smo odmah reagovali i kazna je poništena, ali u toj situaciji zaista je teško ubeđivati se sa pandurima, jer oni gledaju crno-belo. Na neki način im i ne zameram, jer se sigurno naslušaju raznih priča. Retko ko pošteno prizna prekršaj i kaže da mu piše.

Znači sad su svakodnevno na nadvožnjacima i treba voditi računa da se ne isključimo negde malo ranije, dok ne krene isprekidana za isključenje, pa da nas uslikaju baš u tom momentu. Kao što se dešavalo ljudima na Brankovom.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

Да ли се зна које је просечно време потребно да казна стигне прекршиоцу? Или то све зависи од случаја до случаја?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Cepio si zaustavnom? :mrgreen:
SBG5
Reactions:

Post od SBG5 »

Nemanja napisao:Да ли се зна које је просечно време потребно да казна стигне прекршиоцу? Или то све зависи од случаја до случаја?

Zaustavili su te pa očekuješ da ti stigne kazna ili si uslikan pa očekuješ poziv/kaznu? Iskreno, ne znam, ali verujem da treba da prodje odredjeno vreme, jer nisi usamljen slučaj. Pitam se koliko samo na dnevnoj bazi ima kazni u BG!?
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Јбг десила ми се глупост... никада иначе не возим зауставном јер ми је то ултра сељацизам, а и због интервентних возила. Елем, пре пар дана сам возио службени Кеди, аутопутем ка граду у скорз левој траци. Непосредно пред душановачки мост ми зазвони службени телефон, који ми је стајао у прегради испод ручне. На делић секунде сам бацио поглед на мобилни, да видим ко ме зове, кад сам вратио поглед на друм, возила испред мене буквално стоје, ја на кочницу ал врага видим да нема теорије да се зауставим, а да не нанижем, буквално 5-6 возила и ко зна све шта уз то, иако сам ишао 80. Бацим поглед на десни ретровизор и из скроз леве уђем у зауставну, буквално као у филмовима, још увек ми није јасно како сам успео рефлексно да изведем тај маневар тако успешно, пошто сам био на 20-30 м од колоне која стоји. Затим сам зауставном наставио можда 50м док колона није кренула и ослободило се место у колони, а ја у шоку и под стресом, срце лупа као лудо. Пошто сам се вратио у колону, није прошло 70м, кад видех, на мосту, два полицајца, како снимају... е ту реко до *урца, остадох без дозволе, а аутоматски и без посла, а о новчаној казни нећу ни да полемишем :(. Ал захвалан сам Богу па сам успео да избегнем своју и туђу несрећу.

Јесте можда парадоксално, ал мислим да би ми се више исплатило да сам нанизао и направио ланчани, него што сам успео да изманевришем и уђем у зауставну. :(
SBG5
Reactions:

Post od SBG5 »

Smor. Bas bezveze! A cekaj... Ne šalju ti odmah kaznu, nego poziv na prekrsajni sud? Tako mi neko reko kad sam pitala. Mozda uspes da se izvuces ili da prodjes sa manjom kaznom. E to su te situacije kad neko ko inace nije bahat vozac jednom kiksne i odmah dolija, a siledzije se izvlace. Jel olaksava mozda nesto ako ti je ovo prvi prekrsaj i nisi kažnjavan do sad?
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:

Post od Nemanja »

Да, на позив сам мислио, који ће доћи на предузеће. Ваљда олакшава, мада за ових 5 година, од када имам дозволу, немам ни казну за паркирање, а камоли нешто озбиљније. Ал то ме ужасава, што нисам идиот за воланом, а узеће ми дозволу као да сам надувао преко 2 промила или да сам направио не знам шта... а није ми била намера. Мада, испред мене су била 3-4 возила, а само сам се ја вратио у колону, сад не знам дал су снимили целу ситуацију, да могу да се правдам како нисам имао избора и да је ово био најбољи могућ сценарио по безбедност свих учесника у саобраћају...
Odgovori