Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Novi Sad

Post od methane.master »

Svojevremeno su dvojica uglednih forumaša viđeni u okolini istog. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

dragvorl napisao:Staro jezgro je poznato po toboz zasticenim objektima koji samo sto se ne uruse. Sada je jos i dobro jer je dosta kuca obnovljeno u tom delu. Jedan drugar mi zivi u tako nekoj staroj kuci u strogom centru. Zali Boze na sta ono lici.
bio sam pre skoro deceniju kod drugarice koja je zivela u strogom centru ns u takvoj kuci, stvarno je tragecija...
Sloba napisao:Umesto da u strogom centru žive oni kojima se može, u NS uglavnom žive oni koji moraju...
hah, kao u truloj americi... oni koji moraju zive tu, oni koji ne moraju zive u elitnim naseljima na obodu grada, u x puta vecem zivotnom prostoru sa garazom za auto svakog clana porodice kojim idu gde je potrebno, pa i u truli centar.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja inače još nigde ne videh većih snobova po pitanju mikro-lokacije stanovanja od Novosađana, onih malo starijih, "pravih"... :D A meni tako bitno gde sam u NS-u... :kezo: Najradije bih živeo u Bockama, Paragovu, Karlovcima, Rakovcu ili bilo gde što dalje od centra i uz Frušku goru po mogućnosti, a opet autom na 10-15 minuta od njega... I to ću verovatno i uraditi, samo da klinci porastu... :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ideja jako dobro zvuči, ali je na našem podneblju utopija, nažalost. Osim Karlovaca, i to onog starijeg dela, sve što si nabrojao ne pruža dobre uslove za život, pre svega ako mislimo na decu, naročito kada školske i druge aktivnosti dece postanu svakodnevno vezane za odlazak u grad. Loš autobuski prevoz, nema trotoara, loša ulična rasveta, divlja gradnja pa takva i organizacija života. Ne moram imati Merkator i Mek Donalds preko puta kuće, ali nije mi ni trip da mi se dete iz škole vraća hodajući glavnim putem i po mrklom mraku. Niti da se vozi autobusom koji ide jednom u sat vremena i koga u kasnijim večernjim satima, vikendom ili kada zaveje nema ni od korova. Niti da živim u mestu gde je normalno da 15 ljudi sedi ispred prodavnice i po ceo dan pije pivo. Niti da zivim negde gde je normalno da se bleji u svakog ko nije odatle. Niti da živim tamo gde svi o svima znaju sve. Niti da živim na placu od 500m2 pored komšije koji drži svinje i pušta "hiteve" iz rodnog kraja. I.t.d. Drugo je čisto seoski život, samo što je toga kod nas sve manje jer selo kao selo zamire. Ove varijante prigradskih naselja koja su ni selo ni grad su propast, osim ako ne želiš da se pretvoriš u taskistu, po mogućnosti sa 4x4 vozilom. Ok, činjenica je da neko tako mora da živi, ali sama ideja da se "gradska vreva" zameni odlaskom u naselje bez osnovne infrastrukture, to je bezveze i nefer prema porodici koja, najverovatnije, zapravo to i ne želi. Obično je to trip "glave kuće" dok žena i deca ne žele ni da čuju. Struktura stanovništva u pojedinim naseljima i selima je tek posebna priča. Znaš ono - imaš elitna naselja, a imaš i etilna. :D Mene bi takav mentalitet dokusurio brzo. Dakle, kakva Fruška Gora, kakvi bakrači. Jedno je razglednica, drugo je život. Jedino ako si mislio da odeš kada deca odrastu i odu svojim putem, a ti ostariš. Do tada bi i Bocke mogle dobiti vodovod.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

"Etilna"? Slusao si Mladju i Daska jutros? ;)

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Svaka čast, Slobo -odličan post :bravo:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Texonja napisao:"Etilna"? Slusao si Mladju i Daska jutros? ;)
Nisam. Najčešće slušam džitre na 202. Nemoj reći da su pričali na istu temu? Inače, Gutovićeva fora iz "Obične večeri" ili tako nešto.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Pominjali su naselje Pantelej u Nisu (odakle je sadasnji ministar Krstic), pa je Dasko rekao da ne zna da li je to naselje elitno ili etilno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja sam dugo vremena govorio da bih ziveo na NN ako bih vec morao da zivim u zgradi. Poslednji deo koji je planski gradjen sa zelenilom, parkingom, infrastrukturom, a opet zgrade nisu matore kao recimo na limanu, detelinari itd...

Medjutim slusajuci razne price koje nisu za forum, a slusajuci i naseg clana foruma koji zivi na NN, dosta toga se promenilo u odnosu na ono stanje pre 10 godina kad sam tu isao u osnovnu skolu, Naselje polako postaje sto je Satelit bio nekad, ili su se samo spojili...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Geto, slobodno reci. Kao i stara Detelinara.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sloba napisao:Jedino ako si mislio da odeš kada deca odrastu i odu svojim putem, a ti ostariš. Do tada bi i Bocke mogle dobiti vodovod.
Upravo to, a možda i malo ranije, ako mi pukne film i sve rasteram i počnem da živim kao pustinjak sa baštom i dve koze... :kezo:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

E, nemoj da mi dirate Satelit favelu :kezo:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ali ja i dalje prosetam ceo krug oko grada, preko Naselja, Detelinare, Salajke, Centra, Limana, Telepa i nazad u Veternik i ne osecam se nebezbedno, izgleda da dosta toga sto se dogodi samo sluzi za prodavanje novina, ili mene ne startuju jer nisam sitan ili zensko... :krupan_smajli: :mrgreen:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Bude ih manje od deset u grupi pa se ne usuđuju da te napadnu. :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sloba napisao:Ove varijante prigradskih naselja koja su ni selo ni grad su propast, osim ako ne želiš da se pretvoriš u taskistu, po mogućnosti sa 4x4 vozilom.
Slazem se.
Ne poznajem mnogo NS ali prigradska naselja u BG i NI su bas onakva kako si opisao. Brzo su nastajala i sirila se bez odgovarajuce infrastrukture tako da vise imaju negativne osobine sela nego pozitivne grada. Tacnije ona naselja koja su gradjena do sredine 80ih jos i lice na nesto ali posle, kad je gradio ko, gde i kako je hteo :kuku:
Odgovori