Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Arabic House Music Mix 2012, ali se ne secam koji od brda na You Tube
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ajde da napisem i ja koju jer sam leteo na relaciji BG-PG 2x u roku od 2 nedelje. Isli smo Jatovim ATR-om, ocigledno razlicitim primercima, jer su neki bili kreceni iznutra, a neki su koliko vidim jos bili u prvoj boji. Kabinsko osoblje odaje utisak, sta ja znam, manje vise situacije u drzavi, od prihvatljivog do nezainteresovanog i nikakvog. Na drugom letu prema PG se izgleda kopilot obucavao ili tako nesto jer je bilo dosta manevrisanja i malo je bilo nesigurnije sto se osecaja tice, no najbitnije sve je proslo ok. PG aerodrom, koliko se da zakljuciti ne tako davno obnovljen i fino izgleda, ali WC je katastrofa, ja ne znam da li to iko odrzava, onakav smrad da kulja iz WC-a ne bi smeo sebi da dozvoli ni javni klozet u nekoj selendri, a ne aerodrom glavnog grada, pa makar i MNE. Od ostalog repertoara da navedem divljeg taksistu bez ikakvog taksimetra (doduse fer je ispao, nije nas odrao) koji je vozio po gradu do 120, naravno uz sve ostale akrobacije. Hotel je bio jako korektan iako mali i ne bas u samom gradu. Suma sumarum, nista vise od ocekivanog.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Neocekivano zezanje na terasi aerodroma Ajndhoven:
https://www.dropbox.com/s/kqcxaurlo04xk ... 1.08.mp4?m
https://www.dropbox.com/s/22hrtcmo6z2os ... .33.50.mp4
https://www.dropbox.com/s/kqcxaurlo04xk ... 1.08.mp4?m
https://www.dropbox.com/s/22hrtcmo6z2os ... .33.50.mp4
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Pilotu pozlilo,putnik spustio avion
IZVOR: BETA
London -- Putnik jednog aviona koji nikada nije upravljao takvom letelicom morao je da preuzme komande male "cesne" jer je pilotu pozlilo tokom leta.

Putnik je čudom uspeo da prizemlji avion, saopštile su danas britanske vazduhoplovne vlasti.
"U utorak uveče u 18.20 po srednjoevropskom vremenu pilot je zatražio pomoć, jer se nije osećao dobro i nije više mogao da pilotira", rekao je predstavnik aerodroma Hambersajd, na istoku Engleske.
Jedini putnik u avionu s četiri sedišta "cesna 172" bio je primoran da preuzme komande i uz pomoć navođenja preko radio-veze, po savetima dva instruktora s tla, uspeo je da prinudno sleti, ali tek u četvrtom pokušaju.
Putnik nije povređen, ali je pilot kasnije umro, saopštila je policija ne navodeći uzrok smrti.
Instruktori su rekli da putnik "nije znao ništa o pilotiranju, još je to radio po mraku. U takvim slučajevima se javlja panika".
"Mislim da bi se avion srušio da s njim (putnikom) nismo razgovarali non-stop, dok se nije spustio. Čim je sleteo, u kontroli leta je zavladalo veliko olakšanje. Lepo je osećanje spasti živote", kažu kontrolori leta.
Avion je poleteo s piste u Sandtoftu, četrdesetak kilometara od Hambersajda.
IZVOR: BETA
London -- Putnik jednog aviona koji nikada nije upravljao takvom letelicom morao je da preuzme komande male "cesne" jer je pilotu pozlilo tokom leta.

Putnik je čudom uspeo da prizemlji avion, saopštile su danas britanske vazduhoplovne vlasti.
"U utorak uveče u 18.20 po srednjoevropskom vremenu pilot je zatražio pomoć, jer se nije osećao dobro i nije više mogao da pilotira", rekao je predstavnik aerodroma Hambersajd, na istoku Engleske.
Jedini putnik u avionu s četiri sedišta "cesna 172" bio je primoran da preuzme komande i uz pomoć navođenja preko radio-veze, po savetima dva instruktora s tla, uspeo je da prinudno sleti, ali tek u četvrtom pokušaju.
Putnik nije povređen, ali je pilot kasnije umro, saopštila je policija ne navodeći uzrok smrti.
Instruktori su rekli da putnik "nije znao ništa o pilotiranju, još je to radio po mraku. U takvim slučajevima se javlja panika".
"Mislim da bi se avion srušio da s njim (putnikom) nismo razgovarali non-stop, dok se nije spustio. Čim je sleteo, u kontroli leta je zavladalo veliko olakšanje. Lepo je osećanje spasti živote", kažu kontrolori leta.
Avion je poleteo s piste u Sandtoftu, četrdesetak kilometara od Hambersajda.

Nocu je potpuno drugacije nego danju, i nemam ideju kako su mu objasnili da sleti, a jos manje kako je neuspeli prilaz pravio tri puta da bi sleteo iz cetvrtog. Sve u svemu, Bog ga je pogledao taj dan...
Strazbur odbio produzenje maksimalnog radnog vremena pilota sa 16 sati dnevno, na vise.
Znaci, dok Ameri skracuju radno vreme kao dokazano najcesci uzrok avionskih nesreca, Europljani pokusavaju da ga produze.
Vi se zamislite kako izgleda sofer koji upravlja 16 sati a ne moze da povuce rucnu, i dremne kraj puta
Strazbur odbio produzenje maksimalnog radnog vremena pilota sa 16 sati dnevno, na vise.
Znaci, dok Ameri skracuju radno vreme kao dokazano najcesci uzrok avionskih nesreca, Europljani pokusavaju da ga produze.
Vi se zamislite kako izgleda sofer koji upravlja 16 sati a ne moze da povuce rucnu, i dremne kraj puta

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Nije ti bilo tesko da trazis
?
Citao sam dva puta, i mogu misliti kako mu je bilo.
Nigde nisam video kako se snasao da osigura pilota pored sebe, da mu ne padne po komandama. To je prvo sto se cini u ovim situacijama. Vrlo je neprijatno i psihicki opterecujuce, raditi bilo sta kada na 20tak cm od tebe sedi umiruca/mrtva ili osoba u teskom zdravstvenom stanju koja se bori za zivot.
Druga stvar, svi instrumenti su mu bili sa leve strane sto dodatno otezava stvar jer mora da gleda van kabine i u kabinu dole levo.
I trece, kao sto sam i mislio - nocne iluzije. Nije mogao da prepozna svetla piste od okolnih svetala.
Sve u svemu, majstorski odradjeno. Od svih ucesnika.

Citao sam dva puta, i mogu misliti kako mu je bilo.
Nigde nisam video kako se snasao da osigura pilota pored sebe, da mu ne padne po komandama. To je prvo sto se cini u ovim situacijama. Vrlo je neprijatno i psihicki opterecujuce, raditi bilo sta kada na 20tak cm od tebe sedi umiruca/mrtva ili osoba u teskom zdravstvenom stanju koja se bori za zivot.
Druga stvar, svi instrumenti su mu bili sa leve strane sto dodatno otezava stvar jer mora da gleda van kabine i u kabinu dole levo.
I trece, kao sto sam i mislio - nocne iluzije. Nije mogao da prepozna svetla piste od okolnih svetala.
Sve u svemu, majstorski odradjeno. Od svih ucesnika.
I neverovatno je kako je matori ostao sasvim cool u svemu tome.
Ludilo.
Ludilo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Vazduhoplovi
Imao je takođe pomoć i iz Sea King vojnog helikoptera koji je verovatno leteo pored Cesne i pomagao oko visine i pravca/prilaza, plus dva instruktora i kontrolorka vazdušnog saobraćaja na vezi. No zaista pravi podvig, pa još noću. 
Tapatalk

Tapatalk
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Zna li neko koliko kosta karta sa Air Serbiom do Istanbula sa svim taxama, cini mi se da trenutno nema povoljnijeg prevoza do tamo.
Pegasus Airlines vodi u Tusku za €39.99
Vodeći turski low-cost prevoznik Pegasus Airlines ponovo svojim putnicima nudi primamljive cene, nastavljajući da širi svoju mrežu letova.

Pegasusovi putnici koji kupe karte između 7. i 11. oktobra mogu leteti za Tursku između 1. novembra i 31. decembra 2013. po cenama od samo €39.99 uključujući poreze i takse.
Uz ovaj sjajni popust, putnici Pegasusa koji putuju u Istanbul iz Atine, Beograda, Bosne, Bukurešta, Prištine, Skoplja i Tirane imaće vezu i sa destinacijama u Turskoj - Izmir, Ankara , Antalija, Adana , Kapadokija i sa međunarodnim destinacijama kao što su Dubai, Tel Aviv, Bejrut, London, Kopenhagen, Harkov, Tbilisi i mnogim ostalim.
http://www.b92.net/putovanja/pr.php?yyy ... _id=763581
Pegasus Airlines vodi u Tusku za €39.99
Vodeći turski low-cost prevoznik Pegasus Airlines ponovo svojim putnicima nudi primamljive cene, nastavljajući da širi svoju mrežu letova.

Pegasusovi putnici koji kupe karte između 7. i 11. oktobra mogu leteti za Tursku između 1. novembra i 31. decembra 2013. po cenama od samo €39.99 uključujući poreze i takse.
Uz ovaj sjajni popust, putnici Pegasusa koji putuju u Istanbul iz Atine, Beograda, Bosne, Bukurešta, Prištine, Skoplja i Tirane imaće vezu i sa destinacijama u Turskoj - Izmir, Ankara , Antalija, Adana , Kapadokija i sa međunarodnim destinacijama kao što su Dubai, Tel Aviv, Bejrut, London, Kopenhagen, Harkov, Tbilisi i mnogim ostalim.
http://www.b92.net/putovanja/pr.php?yyy ... _id=763581

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Flypgs je uvek bio povoljan. U sred sezone se moze stici do bilo koje destinacije u Turskoj za cenu karte do CG, ili max do 200€.
TT
TT