Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Računari

Post od pedja »

Nema na cemu.

Naravno da se mora konfigurisati. Meni se utomatski otvorio prozor cim sam prvi put otisao na YT.

@ Geza - nije problem, tako je to kad hoces svima da pomognes, ne stignes svakom probelmu detaljno da se posvetis :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Planiram da pazarim neki laptop za kucu dok slinavi ministar finansija ne prebaci kompove u visi PDV razred, pa mi trebaju preporuke. Pre nego sto krene podjebavanje oko toga da sam ja IT po struci, da naglasim da sam ispao iz koloseka aktuelnog hardvera odavno, te nemam ideju recimo koja grafika je sad aktuelna u laptopima itd.

Dakle, zahtevi su sledeci: odvojena grafika, 15.6 ekran, numericka tastatura, ne mora rezolucija preko 1366, memorija i hdd su manje vise nebitni posto uvek mogu da dodam, procesor kapiram i5 dosta, i naravno da ima sve ostalo sta treba (BT, TV izlaz, izlaz za monitor, USB 3.0 bar jedan, kamera...). Graficka mi je misterija, sta je dovoljno za igrice, s tim da je primarni cilj da odigram GTA V kad izadje za PC, ostalo od igara sam skroman u zahtevima (ne igram zajebane pucacine, pre poneki NFS, C&C i tako tome slicno, ne gadim se igrati sa svim parametrima na low...). Ostatak namene je da sluzi kao kucni komp za office, net i multimediju, ne verujem ni da ce filmovi da se gledaju nesto na njemu.
Budzet je nekih 60k recimo, moze i vise ako naidje neka bas dobra ponuda, tip dao bih i koji stotku evra vise za laptop sa jednim SSD i jednim klasicnim hardom, mada su oni obicno preko 100k. Ne volem Acer, Toshibu, Fujitsu i slicno, Dell mi prirastao srcu, itd.

Dajte neke predloge, narocito ako je iz licnog iskustva, tipa igrao sam tu i tu igru na tom i tom laptopu i radi glatko.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ne zuri. Braca Madjari uvek imaju odlicne cene :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

To mi se ne isplati nikako: em je garancija problem, em moram potezati iz Beograda, em ovde mogu da kupim na rate bez kamate...
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ja imam HP pavilon dv6 i radi super pogotovo za cenu koju sam platio za njega, a to je 300e ( nov neodpakovan sa garancijom ). I prošli sam imao HP i isto sam zadovoljan bio, dok ga nije strahovit kraj u mukama doleteo :D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Rakhil napisao:To mi se ne isplati nikako: em je garancija problem, em moram potezati iz Beograda, em ovde mogu da kupim na rate bez kamate...
Ako si u IT struci onda to i nije neka kinta da bi moralo na rate, al' naravno ti znas najbolje sta ti i kako odgovara.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ne uklapa se Rakhilu, ali mi se cini da je OK ponuda: HP Envy4
Nije zver racunar, ali je dovoljno mali (a veci od tableta), sa i3, HDD+SSD... za 40k

Inace, imamo na poslu jedan HP ProBook 4540s sa i5 i odlican je. Alu kuciste, ima numericku, radi kao zmaj. Mislim da nisu pokretali igre na njemu...

Najvise prodajemo Dell i HP, uz Toshibe (ko bas hoce jeftinije), i vrlo je mali procenat reklamacija. Iako za HP ljudi svasta pricaju, moj sluzbeni pegla vec 5 godina, a prodati slabo imaju reklamacije. Sledeci ce verovatno biti HP, Lenovo ili Dell. Lenovo cesto ima jeftine (pogotovo kada ubodemo akciju kod uvoznika), a odlicne laptopove, bar su se tako pokazali oni koje smo uzeli "da se nadju" po kancelariji.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

@Delija - realno, komentar ti nije na mestu iz vise razloga, al da ne sirim pricu

@pedja - ovo je odlicna ponuda, steta sto je malecan ovako. Da mi treba bas prenosivi umesto kucni, zaleteo bih se odmah.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja sam kupovao pre desetak dana, imas na kojoj strani pre.
na kraju sam uzeo Acer Aspire E1-571G sto i nije bio moj prvi izbor ali ti mogu reci da sam prezadovoljan, cak i ispunjava sve navedene stavke osim procesora, ovaj je I3 na 2.2GHz.

Jedina mu je mana sto je nekako plastican a ja to poredim sa proslim FS Amilo koji inace bio bas onako robustan i cvrst.

Svakako, za 50K koliko sam ga platio, radi kao besan :D

E da, ja sam uzimao u CBT jer jedini daju na 12 rata za Intesa kartice
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Evo godinu dana i mozda dva do tri meseca posle isteka garancije(naravno) baterija na mom HP ProBook-u je umrela skroz. Prvo je pre mesecak dana riknula jedna celija(sestocelijska baterija) da i sad poceo da prijavljuje da ne valja ic.

Sto se mene tice, kada se bude kupovao drugi - HP cu definitivno zaobici. Naravno uvek moze da se desi da je primerak, ili sama serija losa, ali za mene ima dosta razloga da budem podzoriv ubuduce.

Skoro je direktor firme gde radim kupio G6-2260SM. Specifikacije su mu ok, medjutim njemu se ne dopada zato sto je samo "W8 frendly". |
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pa uvek možeš da ga napraviš "W8 hostile". ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

U tom zecu lezi grm. Problem su drajveri koje ima samo za W8. Instalirao sam ja W7, izguglao drajvere koji imaju. Medjutim nekih i nema.(jos)

Inace za 38000 je prilicno ok masina. Osim sto je HP :)

Jedno pitanje za one koji su "up to date" u IT svetu: jesu li svi novi laptopovi 64bitni?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Rakhil napisao:@Delija - realno, komentar ti nije na mestu iz vise razloga, al da ne sirim pricu

@pedja - ovo je odlicna ponuda, steta sto je malecan ovako. Da mi treba bas prenosivi umesto kucni, zaleteo bih se odmah.
Nisam mislio nista lose, vec sam hteo da branim cinjenicu da je u Madjarskoj uz povracaj AFA-e dovoljno jeftinije da se isplati uzimati u keshu.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

superboss napisao:U tom zecu lezi grm. Problem su drajveri koje ima samo za W8. Instalirao sam ja W7, izguglao drajvere koji imaju. Medjutim nekih i nema.(jos)

Inace za 38000 je prilicno ok masina. Osim sto je HP :)

Jedno pitanje za one koji su "up to date" u IT svetu: jesu li svi novi laptopovi 64bitni?
Svi novi procesori su 64 bitni. Sada je na tebi da li hoces 64/32 bitni OS. Kad imas >4gb rama ides na 64bit.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Treba mi savjet :)

Proslog mjeseca crkao mi je laptop Acer 5740G
http://www.notebookcheck.net/Review-Ace ... 466.0.html

Na laptopu je "crkao neki cip na maticnoj" i popravka je skupa i rizicna tako da ja nisam htjeo da popravljam laptop i uzeo sam nov. Ali sa druge strane planiram da prodam stari laptop jer znam da se dijelovi mogu iskoristiti. Kako ga je najbolje/najlakse prodati, cijelog u paketu ili dio po dio? Na kome siteu ponuditi laptop ili komponente? Koliko uopste vrijedi takav laptop?

Hvala unaprijed na pomoci :)
Odgovori