Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Sloba »

Saša napisao:Čim vi uopšte poredite SX4 sa Puntom - meni to govori da on nije nešto mnogo daleko od njega... :)
Sad kao ne znaš kako je krenulo... Krenulo je sa besmislenim poređenjem sa Pug-om 2008, završilo sa hiper-besmislenim poređenjem sa Puntom.

I baci neku fotku gepeka tvog Punta, da počnem lagano da uviđam šta su to sve ispeglali na Mk2B. Kod mene je bio etison koji nije imao nikakvu podkonstrukciju, istalasan... Na Suzukiju je tepih zalepljen na čvrstu ploču, našpanovan kao bilijarski sto. Na 206 je isto kao na Puntu, bezvezno.

A, to što reče za brojnost Mk2A... Retki su ko crveni Jugo. :D
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od MAD MAX »

Sloba
Pa nisi za Punta probao jedine koje idu pored fabričkih 175/65R14 i značajno je auto stabilniji. Jedino ove mogu da se tolerišu pored 165/70 R14, jer otpori nisu toliko osetljivi, a Rd isti. Što se stabilnosti tiče, izgleda da ne živimo u istoj državi, jer SX4 po mojim krajevima predstavlja ljuljašku za krivine, što je i logično. Pored toga nesrazmerno mali WB na SX4 je osetan u prvoj krivini.

O ovim autima sam davno prikupio podatke. Ti Punta nisi novoga kupio, a SX4 jesi, a razlaika je nebo i zemlja samo u poimanju takve činjenice.
SX4, je Low kost automobil. Cena to i kaže. Spolja izgleda bolje (osim bočni izgled sa smešno malim WB prema karoseriji), i mnogi su se na taj prvi pogled nahvatali, a tek potom shvatili ovu rečenicu pre ove. Tojota, Honda, Micubiši jesu isto japanci, ali 3 klase iznad. Za Subaru i Mazdu imam zadršku. Za Subaru jednostavan i loš entetijer i prokletu koroziju, a za Mazdu i koroziju i kvalitet, mada su i oni svemir iznad Suzukija. Ali i oni su koju klasu iznad.
Kako bilo, ti znaš ja znam, svako svome, mada ako jednog dana prodaš Suzuki, bila bi to zanimljiva diskusija. Nema smisla da ubeđujem nekoga da mu je automobil loš. I nije loš, a nije ni odličan, ni bolji od Dustera ili Jetija. Kako bilo neću više zamarati. Sve jedno, takav automobil nikada ne bi kupio ako nije 4x4.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

iako je punto imao mane nije imao neoprostive mane kao sx4 (skljocanje sedista, lupkanje prednjeg stakla, nedostatak auomatskih svetala)
najveci problem sam imao sa pucanjem sajle menjaca. bio sam jako besan ali sam brzo uvideo da je moj slucaj ekstremno redak pa sam to pripisao mom baksuzluku. sve ostalo je bilo odlicno, ni traga onome sto je sloba naveo. tu i tamo lupkanje zimi i cvrcanje, jedno varenje auspuha i menjanje sijalica i to tek na 60ak hiljada. ja bih stvarno voleo da tako bude i sa sx4.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Hehe, ma ja sam znao da je SX buljson, ali nisam znao da je Punto kad ga nasi sklepaju mega buljson :mrgreen:
Sledeci auto samo made in Japan, da je tamo lepljen i usrafljen...

PS, kolega mi kaze da mu Duster sad srce 12l po gradu.
A u direktnom poredjenju sa Suzukijem, kvalitet sklapanja tog Dustera, je tek decija igra, farovi se klimaju pod rukom, sve pomalo ukrivo ide, ma rumunski auto...
Jedino ne sumnjam da ce Duster da briljira kad padne sneg...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
tvrdjava
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2012, 09:06
Garaža: Suzuki SX4 GLX 2WD

Post od tvrdjava »

Vozio sam Punto2, 2001. 1.2 benzin + tng, za 5 godina presao oko 115 kkm... sada sa SX4 na nekih 24 kkm. Automobili se ne mogu porediti osim ako se ne koristi za 500 metara do prodavnice, skole, vrtica (tu mozemo i biciklo staviti u konkurenciju :))... Sa Puntom isao do Beca, to je bilo mucenje, ove godine sa SX4 do Grcke, uzivancija. Tu se oseca najveca razlika kao i na magistralnim putevima... Cak i kada govorimo o buci, Punto je bio bucniji na 120-130 od SX4. Pokusavam da prisetim segmenta u kome je Punto bio bolji, osim potrosnje ne pada mi na pamet bilo sta drugo.

Sent using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pa da, svi sem Crnog su imali polovnog Punta, pre SX4 :mrgreen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

^^ Onda znaš šta ti je činiti. ;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

@MAD MAX

Ne moram prodati SX4 da bih postao realan. Ja sam o manama tog auta pričao više nego svi zajedno, najčešće i premijerno. Miša ima potpuno drugačiji utisak od tebe jer misli da su mi kola dosadila pa da ih zato pljujem. Bzvz. Za mene su to ipak samo kola (koja su bolja od Punta). :mrgreen: I u kojim krajevima ti živiš, na Tibetu? Ljuljaška - još jedan dokaz da se nisi vozio u SX4. Auto perfektno leži, ali je tvrd, za većinu i previše.
Bax napisao:Pa da, svi sem Crnog su imali polovnog Punta, pre SX4 :mrgreen:
U novom se put do Beča ne oseti, ki S klasa. :D

U vezi Dustera, ok je zamena za Ladu Nivu, ali je sklepan katastrofa, tu se slažemo. Obrati pažnju na obradu plastike rukohvata, dela koji naleže na tapacirung. Kao sekirom... Ako neko ne vidi razliku u izradi Dustera i SX4, ili Sandera i Swifta, onda neka kupi kola u lepšoj boji. Fotke su sa Auto Show-a 2011. Idem u četvrtak na Auto Show 2013 i posvetiću se malo više Dusteru.
Prikačeni fajlovi
DSC_1422 .JPG
DSC_1423 .JPG
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ispipavao sam ja dosta onog Dastera, realno to je 3 liga izrade, ne u smislu lose montaze, vec sto kazes, ponajvse kvaliteta samih komponenti enterijera i eksterijera. Za mehaniku nemam sumnje da je dobra...

Suzuki je sto se izrade tice, ipak auto za neko uslovno receno zapadno trziste, tj neku njihovu raju...
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Ja sam Dustera 4x4 imao prileke da probam u nedođiji po Tari u jugovom snegu i blatu. Tu me je oduševio u prvom redu što ima kratku 1 brzinu, kao da je redukovan. Dok se ne proba u realnosti ostaje utisak da je skuplji no što vredi. nema tu ništa luksuza, ali je zato baš upotrebljiv. Prosečna potrošnja je 7-8 litara, u uslovima gde punto troši 6,5-7.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Ma, Duster je obična kanta. :kezo:

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Cekamo zimske avanture sa Dasterom :mrgreen:
Sto je to pimpek? :opustanje:
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

da mi je trebao terenac ja sx4 ne bi gledao ni ko smrdljiv sir
lada ili daster bi bili moj izbor. sta me boli qrac kako je sklepana rucica kad se nadjem u kaljuzi u nekoj vukojebini.
a kad bi bas hteo da se dzekiram pred seljancicama u planini kupio bih pandu 4x4 i svaka kokana bi bila moja :kezo:

sto se punta tice ja sam najvecu zamerku imao na cenu jer mi nije bilo normalno da onako zastareo auto ima cenu od 7-8000e. pa posle punta 2b izasao je grande punto, pa punto evo i na kraju punto 2012. prava mera bi bila 5-6000e.
a i ovaj sx4 bi mogao malo dole.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Pa da zivis u nekoj vukojebini gde je asfalt samo misaona imenica Lada ili Duster bi ti bili idealni i to stoji, ipak to su automobili i namenjeni da budu radne mazge a ne da se vozis do pozorista, gumeni blatnjavi opanci su za njega.
Inace daleko od toga da SX sa 2WD pogonom nije za terensku voznju, ovde prevashodno mislim na suvlje puteve a ne blato do kolena gde Ladi nije ni do maloga prsta u takvim situacijama. Kada sam isao sa Puntom i nas troje u kolima redovno sam patos cesao na makadamu koji ima kolotrage, sa SX-om nijedanput na istom putu nije kacio pod.
Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Moj drugar, sa letnjim gumama nije mogao sa SX4 da se izvuce sa parkinga kad je pao prvi sneg, to se meni sa Puntom nikad nije ni blizu desilo.
Ali se zato uredno desava na Hondama, MAzdama i Mitsubishijima, naravno civilnim vozilima.
Ja duboko verujem da imaju neku zajednicu crtu tokom konstrukcije, koja im pravi taj problem...
Odgovori