Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od ftj »

Nemoj da se uzdas u razumevanje i opravdanja jer to na sudu ne znaci apsolutno nista nego ako se vec desi da poziv stigne(a po celoj prici verujem da nece) vidi da nadjes nekog ko ce se umesto tebe javiti da je vozio i da prihvati krivicu, poene i oduzimanje dozvole. Mislim da ti je to najjednostavnije.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ajde redom...
Prvo, dobro razmisli da li su mogli da te snime. Možda si ima bio daleko jer ne znamo kako gađaju, zatim da li si bio zalepljen za vozila ispred pa da ti nisu snimili tablicu... Možda ne snimaju te koji se brzo vrate... Šanse postoje.

Drugo, za ovo kako si napisao opravdanja nema... Izbegavanje udesa izazvano gledanjem na mobilni nije opravdanje... A i svakako kaznu ne umanjuju, to je praksa.

E sada, još uvek nema prekršajne prijave već će firmi stići poziv da kaže ko je vozio, to stiže relativno brzo, često nedelju do dve, retko do mesec. Postoji opcija da firma ne kaže ko je vozio i da naravno snosi posledice (zavisno od toga koja su kola, šta je voženo da li za to postoje papiri itd) ako je novčana kazna za negovorenje manja ili bar ista, vidi da se ne kaže a da ti platiš kaznu (zavisi od firme naravno kakav si sa njima), pare će leteti al barem dozvola ostaje..

A može i opcija od ftj-a.
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

Фтј, јбг не знам кога да нађем, а да му не треба возачка, а поготово што се ради о службеном возилу.
Грујић, можда и нису могли да ме сниме, због даљине, јер је пре моста блага кривина, ал не могу да се сетим где ми се тачно десило, јбг стрес је учинио своје.
Е сад, испред је било 3-4 аутомобила, али нисам био залепљен тик уз њега, постојао је размак од 7-8 метара бар.
То си управу, ал јбг морао сам да уђем у зауставну. Жао ми је само, што их нисам видео када сам ушао у зауставну, да сам зауставио возило, четири мигавца и ПП апарат у шаке да прскам по мотору.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako te pozovu, a firma ne bude htela da bude kooperativna, onda nema izvlačenja tipa vozio je Pera jer će firma reći da si ti bio za volanom i poziv ti mogu poslati preko firme gde će ga neko primiti u tvoje ime, jedina šansa je da tražiš da se dostavi ceo snimak od momenta kad se vidi tvoje vozilo. Pitanje je šta je snimljeno, ali bi možda, vrlo možda, moglo da pomogne.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kamera Fama koja kontrolise kretanje zaustavnom trakom moze da snimi prekrsaj na udaljenosti i od 1500metara! Takodje kamera snima i prekrsaje u prekoracenju brzine. Zaustavna traka je deo puta namenjen iskljucivo za zaustavljanje vozaca zbog nepredvidjenih razloga poput tehnicke neispravnosti vozila ili nesposobnosti vozaca da upravlja vozilom. Kretanje zaustavnom trakom je ozbiljan saobracajni prekrsaj za koji je zakonom predvidjeno 14 kaznenih poena, novcana kazna u iznosu od 100000 do 120000 din i osam meseci zabrane upravljanjem vozila.
Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Inace, juce u spicu, oko 17h na potezu 11. April - SC video sam barem 20 ludaka koji voze sumanuto kroz zaustavnu i nigde presretaca. Uglavnom neki jaci BMW, Audi i dosta dostavanih vozila.

Jedan sa BMW-om isekao nas nekoliko u desnoj traci samo tako uletajuci iz zaustavne.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

To je znak da je izostalo ono o cemu stalno govorim: Stvaranje svesti kod vozaca, odnosno nedovoljno informisanje naroda, koji nista ne shvata dok mu ne nacrtas ili dok ne dobije po nosu, tj po dzepu, gde boli vise od fizickog prebijanja.

Velika vecina ljudi i dalje ne zna kolika je kazna za zaustavnu. Kako koga zaustave (dobijanje po dzepu), registruje se ovde, ili na slican forum, pa kuka kukavicki. Ne citaju svi auto forume, plus sto neki ne koriste internet, niti citaju novine. Flajeri na naplatnim rampama, bilbordi na ulasku u "gradski deo" autoputa, reklama (agencije za bezbednost saobracaja) na TVu... I to ne treba samo u svrhu izbegavanja kazni, vec u svrhu civilizovanja vozaca, i izbegavanja situacija poput one koju je Cozmo naveo - uletanja iz zaustavne i sl.

Ako se potrudite da pojasnite narodu, a on i dalje ne je*e zivu silu, udri i 200.000 kaznu i 3 godine bez dozvole (nema smisla, malo karikiram).

U krajnjem slucaju, odstampati najobicnije flajere i deliti ih na tehnickom, ili pri registraciji. Trosak je smesan, pokriven taksama, a SVI bi bili upoznati sa prekrsajem. Tu spadaju i plakati u cekaonicama tehnickog, u servisima... Ne mislim samo na zaustavnu, vec na alkohol, brzinu... Ako svako vidi (prikaze se na flajerima/plakatima) kolike su kazne, da presretaci vrebaju, kao i SL sa nadvoznjaka, takvi bi se prekrsaji drasticno smanjili.

Samo ostaje pitanje: Da li je to u interesu nadleznim organima?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa naravno da nije, da je cilj da se isprazni zaustavna to bi bilo postignuto i sa starom kaznom koja je bila 6-20 000din, i to za 2-3 meseca. Al je ovako bolje, pogotovo što je vožnja zaustavnom u Bg dugo "negovana" pogotovo nakon radova na Gazeli.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

:plusone:

Pritom, kada bi se znalo kolika je kazna pritisak bi bio mnogo veći da se smanji na neku normalniju meru u odnosu na prolazak kroz crveno ili vožnju u alkoholisanom stanju.

Ovako, padaju pare s neba, a da hoće, rešili bi zaustavnu odavno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Secam se da su se delili flajeri kad su bile prve velike izmene starog ZOBS-a u smislu visine kazni. Ja sam taj flajer neko vreme nosio sa sobom u knjiizici sa dokumentima, cisto da se povremeno podsetim koliko sam duzan ako se zezam.
Pedja je 100% u pravu, svuda u svetu postoje kampanje, bilbordi, plakati i slicno, samo kod nas je to statisticka greska, a ne da bi koristilo nego samo tako. Ja bas juce kazem zeni, pazi se na autoputu posto policija snima sa nadvoznjaka, a kazna za zaustavnu je soma evra. Naravno, nije znala kolika je kazna i frapirala se, svi i dalje misle da je to par hiljada, obaska sto ljudi tripuju da mogu da obore zapisnik ako imaju "opravdane razloge"
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ako ako, samo nek se piše i priča o ovome, što više ljudi zna manje će se voziti.
Iz prlioga mi snimak kamere deluje začuđujuće loš, a i izgleda da opet selektivno snimaju, snimao je onaj kombi koji se vratio u regularnu traku kad je naišla hitna i ostao fokusiran na njemu, a vidi se kako neki audi cepa zaustavnom...
igorkv
Reactions:
Pridružio se: 15 Okt 2013, 09:06

Post od igorkv »

Snimili su me kod Dusanovca u zaustavnoj traci i znam pogresio sam, ali me interesuje ako recimo moja zena prihvati krivicu da je ona vozila, posto prakticno nikad ne vozi, a auto nam je preko potreban, dali se na snimku vidi lice ili samo tablica, pa onda jednostavno odemo zajedno kod sudije za prekrsaje i ja kazem ona je vozila... molim vas za savet ako neko zna ne znam kakva je procedura...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

U principu i moze, videces vec kad ti stigne poziv i slike da se kaze ko je vozio, tj vlasniku stize poziv da u MUPu kaže ko je vozio pa onda ide prijava, sudija...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ako se na snimku/slici vidi lice vozaca tj. moze da se prepozna pol, a verovatno moze, tesko da ce ta prica da ti prodje. Tablice se vide 100%.
Odgovori