Apple Ipad i ostali tableti
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Apple Ipad i ostali tableti
Uroše, eno ti u TehnoMafiji kod Airport Cityja nekoliko ASSUS tableta, cene 19 - 29k din. Detalje ne znam, vidi na sajtu ili svrati tamo.
Širim haos!
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Uzeo sam Asus VivoTab Smart 10.1 ME400C.
Windows 8 operativni sistem, podrzava sve desktop aplikacije, odlicno radi, baterija bolja no na telefonu, 8-10 sati koriscenja.
Uzeo sam Logitech BT univerzalnu tastaturu, odlicno radi. Suma sumarum, $400 za ovo zadovoljstvo.

Windows 8 operativni sistem, podrzava sve desktop aplikacije, odlicno radi, baterija bolja no na telefonu, 8-10 sati koriscenja.
Uzeo sam Logitech BT univerzalnu tastaturu, odlicno radi. Suma sumarum, $400 za ovo zadovoljstvo.

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Jel mogu na takav tablet da se instaliraju normalne desktop aplikacije kao za PC? Čini mi se da inicijalno to nije moglo, zbog čega je w8 ostao na margini među tabletima. Nadam se da se to promenilo?
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Tu su napravili solidnu konfuziju. Imaš dve verzije Windowsa 8, običnu i RT. Ta druga radi na ARM procesorima kao što su ovi koji se ugrađuju u mobilne i tablete, i na njemu ne rade standardne Windows aplikacije. Ali imaš i tablete gde stavljaju klasične Intel kompatibilne procesore i na kojima radi klasičan Windows 8 i sve aplikacije. Samo što su ti dosta zahtevniji po pitanju baterije. Evo taj Asus ima Intel dual core Atom procesor.
Milos_kg napisao:Uzeo sam Asus VivoTab Smart 10.1 ME400C.

Ja sam hteo da ga uzmem, ali mi ona Toshiba iskocila za duplo manje para i jbg

Ovo je zamena za netbook sto znaci nista od ozbiljnijeg rada (Atom, 2GB rama i sl.).
Ja bih pre isao na RT verziju ili hibrid laptop ali to je dosta skuplje.
Zapravo bas ovih dana razmisljam da zamenim iPad sa nekim W8 tabletom jer je poceo mnogo da brljavi posle prelaska na ios 7.
Lumia tablet koji najavljuju obecava...Snapdragon 800, 1080p ekran, 32GB memorije...
Ja bih pre isao na RT verziju ili hibrid laptop ali to je dosta skuplje.
Zapravo bas ovih dana razmisljam da zamenim iPad sa nekim W8 tabletom jer je poceo mnogo da brljavi posle prelaska na ios 7.
Lumia tablet koji najavljuju obecava...Snapdragon 800, 1080p ekran, 32GB memorije...
Baci pogled na Dell XPS Duo 12 ili Lenovo Yoga 2, jeste vece ali bar znas zasto 

Meni kada bi na ovakvom tabletu radio iole pristojno Lightroom, upiškio bih se od sreće. Doduše, to je samo pitanje vremena kada će biti na dobar dan, pretpostavljam... Dual Atom slabo pije vode, mora nešto malčice jače.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Nista ti ne znas...to su jedni od najboljih hibrida na trzistuLaki021 napisao:Baci pogled na Dell XPS Duo 12 ili Lenovo Yoga 2, jeste vece ali bar znas zasto

Fora je da meni bas i ne treba takav uredjaj. Vise mi odgovara klasican tablet sa SIM slotom jer tablet ni ne koristim za ozbiljne stvari a za rad mi je sve ispod 15" malo.
@nidza
Baci pogled na ove modele sto je Laki napisao...to ti zavrsava posao ali je cena malo jaca.
http://www.youtube.com/watch?v=cu-WjxOWRIQ
Imas i Samsung Ativ Smart PC Pro koji se odvaja od tastature pa bude kao klasicni tablet a zapravo je ozbiljna masina.
- Milos_kg
Ovo je najvise uzeto zbog posla. Cesto se desava da odem negde sa devojkom ili drustvom na pice, pa me neko pozove da izmenim rezultate dobijene u toku dana. Neretko sam ostavljao pice na pola, i odlazio do kuce kako bih izmenio neke mizarne gluposti, pa otuda i ovakva stvarcica. Android tablet/telefon ne pije vodu, jer su mi potrebne windows aplikacije.
Windows 8 UVEK pre Windows RT. Windows RT je diveloperski namenjena za uredjaje sa ARM procesorima (Tegra 3/4), i ne postoji mogucnost da se instalira neka desktop 86bitna aplikacija. Osim aplikacija na MarketPlace-u, druge se ne mogu instalirati, sto je ogroman minus, i nije mi jasno sto se asus uopste upustio u takav neki projekat.
Bio je i ultrabook u opticaju, ali je opet glomazniji, a ovo mi savrseno radi posao, a uz to i nije toliko skup.
Windows 8 UVEK pre Windows RT. Windows RT je diveloperski namenjena za uredjaje sa ARM procesorima (Tegra 3/4), i ne postoji mogucnost da se instalira neka desktop 86bitna aplikacija. Osim aplikacija na MarketPlace-u, druge se ne mogu instalirati, sto je ogroman minus, i nije mi jasno sto se asus uopste upustio u takav neki projekat.
Bio je i ultrabook u opticaju, ali je opet glomazniji, a ovo mi savrseno radi posao, a uz to i nije toliko skup.
Floyd, mnogo je 12". Već imam 13" lap...
10" bukvalno svaki dan mogu da nosim sa sobom, da ga ni ne osetim, mada u poslednje vreme me sve više mrzi.
Tapatalk 4
10" bukvalno svaki dan mogu da nosim sa sobom, da ga ni ne osetim, mada u poslednje vreme me sve više mrzi.
Tapatalk 4
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ako je ok internet, čak i sa telefonom mogu da se odrade neke stvari na udaljenom pc-u preko teamview-era ili sličnog softvera. Jes' da je mučenje ali ako treba samo nešto da se čačne a ne da se radi ozbiljnije - nije nemoguće.
Tako i koristim ovaj tablet, TV osnovno sredstvo (pored TT, touchdown i igrica za malu decu).
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Koliko mi je poznato od manjih imas Surface Pro 2 (10,6") i Sony Vaio Duo (11").nidza napisao:Floyd, mnogo je 12". Već imam 13" lap...
Bitno je da ti zavrsava posao. Ja samo pisem da nisam bas odusevljen Atom procesorom jer sam imao nekoliko netbook-ova i svi su radili ocajno. Win 8 ipak trazi malo jaci hardver a RT je mobilna verzija kao iOS ili Android pa ih ne bi bas poredio i stavljao jedan ispred drugog. Potpuno im je razlicita namena.Milos_kg napisao:Windows 8 UVEK pre Windows RT.
- Milos_kg
Danas testirao kameru na Asusu VivoTab-u... kamera od 8mpx radi odlican posao, moze da zameni telefon ukoliko nesto treba slati ili share-ovati tabletom.