Trebalo bi da moze benzinac da se uzme...Uroš S. napisao:Ibica ima za te pare?
Polovan automobil do 3000e?
Re: Polovan automobil do 3000e?
Panda je vrhunska za grad i ja bi prvo nju gledao, ali i clio je super
Ne znam dal moze ford fusion mozda za te pare,meni se i on svidja
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Ne znam dal moze ford fusion mozda za te pare,meni se i on svidja
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kum je pre nekih mesec dana pazario Fiestu mk5 1.25 u izuzetno dobrom stanju, maltene bez ulaganja. Jedino što je bila sa 3 vrata, ali auto stvarno u jako dobrom stanju. Platio je samo 2.000e, što niko nije verovao. Inače je auto cenjen na 2.200e na oglasu. Ali je naleteo na lika koji je kaparisao Focusa i falilo mu oko 2.000 da to završi, kum prvi zvao i ponudio mu 2.000e, ovaj pristao i dogovorili se odmah. Poenta priče je da spremiš pare i budno pratiš oglase. Naići će dobar auto za sumu koju planiraš da daš.
Što se tiče dileme, benzinac-dizel, ja sam svakako pre za benzinca. Razlozi su već opšte poznati. Od navedenih modela, uz svo poštovanje prema Cliu, meni je taj auto nekako previše tesan i sumnjam da bi ga ikad kupio. Fiesta je komfornija, taj 1.25 motor je sasvim ok i po pitanju karakteristika i po pitanju pouzdanosti i održavanja. Mislim da Ford nije ništa skuplji i komplikovaniji za održavanje od Renaulta, a ako već imaš proverenog majstora, to bi bio moj prvi pik.
Inače, ima brdo modela u tom cenovnom rangu, samo treba biti strpljiv.
Što se tiče dileme, benzinac-dizel, ja sam svakako pre za benzinca. Razlozi su već opšte poznati. Od navedenih modela, uz svo poštovanje prema Cliu, meni je taj auto nekako previše tesan i sumnjam da bi ga ikad kupio. Fiesta je komfornija, taj 1.25 motor je sasvim ok i po pitanju karakteristika i po pitanju pouzdanosti i održavanja. Mislim da Ford nije ništa skuplji i komplikovaniji za održavanje od Renaulta, a ako već imaš proverenog majstora, to bi bio moj prvi pik.
Inače, ima brdo modela u tom cenovnom rangu, samo treba biti strpljiv.
Posetite www.garaza.rs !
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Naravno, sve će biti lakše sa parama u džepu, ili možda teže.
I meni se jako dopada Fiesta, mislim da je kvalitetniji auto od Pande, a sigurno povozniji i zanimljviji za vožnju, ujedno i jači 75 vs. 54ks. Bilo bi super kada bih to našao za 2000-2500e.
Takođe, ako naleti dobar Clio ne bih bežao od toga, ali ako može da se izbegne bilo bi bolje, ne varim i dalje onaj enterijer(a tu ću sedeti), kad sam krenuo da ih gledam po oglasima reko ajde ok je(znajući sve prednosti tog auta), a onda vidim sliku enterijera i smorim se...

I meni se jako dopada Fiesta, mislim da je kvalitetniji auto od Pande, a sigurno povozniji i zanimljviji za vožnju, ujedno i jači 75 vs. 54ks. Bilo bi super kada bih to našao za 2000-2500e.
Takođe, ako naleti dobar Clio ne bih bežao od toga, ali ako može da se izbegne bilo bi bolje, ne varim i dalje onaj enterijer(a tu ću sedeti), kad sam krenuo da ih gledam po oglasima reko ajde ok je(znajući sve prednosti tog auta), a onda vidim sliku enterijera i smorim se...
Ako naleti bilo koji stvarno dobar auto to je dobra kupovina. Problem je što su uglavnom 9 od 10 neodržavani leševi, fazon je naći taj što je dobar.
da ne otvaram novu temu pisacu ovde 
treba mi neki auto do otprilike 3.000eura kojim bi putovali radnici na posao, sad uglavnom idu kombijima ili kamioncicima cak i kad su 3-4 (problem je sto mnogo goriva potrosimo mesecno) tako da se trazi nesto sto manje trosi i obavezno karavan
naravno mora da bude Audi
salim se, ono sto mi pada na pamet i gledao sam par automobila danas su Opel Astra G(valjda je G 2001-2003) 1.7CDTi ili VW Golf 4 1.9TDi... sta je bolje od ta dva? koje varijante motora su najbolje? sta je jeftinije za odrzavanje?

treba mi neki auto do otprilike 3.000eura kojim bi putovali radnici na posao, sad uglavnom idu kombijima ili kamioncicima cak i kad su 3-4 (problem je sto mnogo goriva potrosimo mesecno) tako da se trazi nesto sto manje trosi i obavezno karavan

salim se, ono sto mi pada na pamet i gledao sam par automobila danas su Opel Astra G(valjda je G 2001-2003) 1.7CDTi ili VW Golf 4 1.9TDi... sta je bolje od ta dva? koje varijante motora su najbolje? sta je jeftinije za odrzavanje?
Ma to su sve uglavnom lesine, pa gledaj koji je u boljem stanju.
Dizel je uglavnom vec presao dosta, gledaj i benzince sa plinom
Dizel je uglavnom vec presao dosta, gledaj i benzince sa plinom
bila je i varijanta da se uzme nov auto, ali ta grupa godisnje prelazi 10-15-20kkm(zavisi gde radimo) tako da mi je to van pameti, a znajuci ih upropastice ga za 2 god
ne ocekujem ja da su pressli 120.000km
razmisljao sam i da odem do DE da uvezem nesto, al mi je malo cimanje i gubljenje vremena+ce ispasti skuplje (ovu varijantu jos ne iskljucujem ako ovde ne nadjem nesto da lici na auto)

ne ocekujem ja da su pressli 120.000km

razmisljao sam i da odem do DE da uvezem nesto, al mi je malo cimanje i gubljenje vremena+ce ispasti skuplje (ovu varijantu jos ne iskljucujem ako ovde ne nadjem nesto da lici na auto)
Stilo Sportwagon 1.9
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Imam jednu ladu 111 za tebe po trecini te cene ako te interesuje
Prava radnicka.

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Moja preporuka je Focus mk1 1.8TDCI ili Stilo 1.9 multijet(jtd).
Ja bih razmislio i o nekom Doblu , za prevoz radnika, a i moze i alat da stane. Generalno sva vozila tog tipa ( Kangoo, Berlingo ... ) su jednostavnija za odrzavanje od klasicnih limuzina.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Polovan automobil do 3000e?
Slazem se za pickupove.
Stilo je isto dobar za to, jeftin, jtd odlican, komfor nikakav ali radi posao.
Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Stilo je isto dobar za to, jeftin, jtd odlican, komfor nikakav ali radi posao.
Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Za radnike mu je bolja varijanta TDDi. Mada, mislim da njem u doblo/kangoo/partner najvise odgovara(samo da to jos i sam skontaKuzmanovic napisao:Moja preporuka je Focus mk1 1.8TDCI ili Stilo 1.9 multijet(jtd).

Mozda cak i scudo/experd. Mada su malo manje ubavi

What i do for the livin'? I live for the livin'.
moram da citiram Fernandinhoa , jedino sto kod mene moze OpelFernandinho napisao: Neke moje zelje su Golf, Audi jaje ili auto slicnih karakteristika a nikako Opel, Reno Laguna, Fiat Punto i tako ti automobili koji ni novi ne valjaju a kamoli polovni. Auto treba da ima jeftino odrzavanje i neku OK potrosnju

hvala na preporukama ali ne znam sta bi radio sa stilom, fokusom, doblom itd... ne sumnjam da su odlicni automobili ali nisam bas njihov fanboy, jednstavnije mi je odrzavanje za ove jer su nam sve u firmi nemci

slazem se da je pick up mozda bolja opcija, ali meni je primarni cilj kupovine sto manja potrosnja (max 5-5.5l deklarisana), koliko videh ovi idu do 7-7.5l (sto je logicno mnogo je veci otpor), ako trosi 7.5l onda mi se vise isplati da ne kupujem auto nego da idu kombijiem koji trosi 9-10l.
uz to mislim da ima mnogo vise delova i po otpadima i svuda za astru nego za npr doblo, combo, kangoo...
zaboravih da napisem dolazi u obzir i neki pasat B5...
edit:
cuo sam da je bolji 1.7CDTi za Astru od 2.0CDTi, koliko je to tacno?
kakav je 1.9TDI 90ps iz 2000god, ako sam dobro razumeo nije PD nego valjda ima neku bosch pumpu?
Poslednja izmena od ADrei u 20 Nov 2013, 23:27, izmenjeno 3 puta ukupno.