Nameštaj - uređenje životnog prostora

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Nameštaj - uređenje životnog prostora

Post od sasa lbg »

Dusek ti ne sme na letvice tj sme ako su gusto poredjane,drugim recima uzmi osb plocu ,otkroji je po krevetu i stavi preko toga sto imas.

neXus
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Nameštaj - uređenje životnog prostora

Post od jaksa »

Pa to i ja kažem :) , umesto latofleksa stavljam letve kao potporu a preko ploču. Pitanje je gde da uradim i jedno i drugo, darex nema letve.
Poslednja izmena od jaksa u 16 Okt 2013, 10:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako te dobro razumem hoćeš klasične drvene letve umesto onih elastičnih. Ako sam dobro shvatio, ja ne bih stavljao nikakvu ploču preko nego bih stavio na letve da bi postojalo kakvo takvo kruženje vazduha.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Letvice i gredice imas na nekom stovaristu, recimo kod Kovaca.

TT
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

jaksa napisao:Pa to i ja kažem :) , umesto latofleksa stavljam letve kao potporu a preko ploču. Pitanje je gde da uradim i jedno i drugo, darex nema letve.
Posto sam starijoj cerki kupio krevet uz njega se dobijaju i one letve koje su spojene trakom, posto je bila redovna pojava da se letve razmaknu pa da propadne dusek letve sam izbusio na krajevima i zasrafio na uzduzne nosace koje drze letve, krevet je postao jos kruci nigde se ne pomera, testirao sam ga sa mojom tezinom :mrgreen:
Ako ti postojece letve ne odgovaraju nadji na nekom od stovarista, trazi bukove letve. Evo ti spisak stovarista pa zovi :)
http://www.yellowpages.rs/sr/gradjevina ... 18-2278/df
Slika
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Džaba, nisam uspeo da nadjem po NBG drvene letvice, radnje koje prodaju pločast materijal uopšte nemaju drvene letve.
Ako nadjete negde da ima drvenih letvi, javite. Širina manje bitna, dužina 78,5cm debljina 15-16mm.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ima u halooglasima ljudi koji prave krevete od bukovine. Pitaj bilo koga od njih napraviće ti za sitne pare.

Edit Šaljem PP
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

jaksa napisao:Džaba, nisam uspeo da nadjem po NBG drvene letvice, radnje koje prodaju pločast materijal uopšte nemaju drvene letve.
Ako nadjete negde da ima drvenih letvi, javite. Širina manje bitna, dužina 78,5cm debljina 15-16mm.
Vidi kod ovih, prava štafle, letve i ostalu reznu gradju, mozda bi ti mogli napraviti u zeljenoj dimenziji.
http://banijac.com/index.php
Slika
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

u narednih mesec dana cu malo da sredim gajbu, planiram da okacim tablet na zid pa da se vrte slike, kao fora debilana...uglavnom hteo bi nekako montazno demontazno jednostavno resenje da mogu da okacim tablet na zid a povremeno i da ga skinem, kontao sam da bi nesto tipa 4 ajbera zavrnem u zid i po potrebi ih samo okrenem kada hocu da okacim/skinem tablet, interesuje me ima li neko "elegantno" resenje poput tih rajbera (da su plasticni ili gumirani na ivicama), ovi klasicni metalni su previse grubi i ruzni :D
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Kupis autonosac za sediste za tablet . http://www.kupujemprodajem.com/Auto-nos ... d=22125242 Jednostavno nosac koji ide na sipke od sedista utiplujes u zid i resio si problem.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Jaksa, kupi brodski pod na stovarištu, širinu ti iseku tamo ako treba pa samo ušrafiš.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Zaboravio sam da kažem - kupio sam brodski pod :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

pedja napisao:Ovih dana se nosim mislju da nabavim jedan manji norvesko/francusko/svedski radijator. Imam CG, ali sam nesto pregradjivao i jedan cosak stana mi je ostao bez grejanja. Radijator iz kuhinje to ne moze ugrejati , a mrsko mi da razvlacim cevi i radijator. Uz to, u prolece i ovo doba godine, svakako nema nikakvog grejanja, a neki clanovi porodice tamo provode dosta vremena. Sa obzirom na radijator koji solidno greje u kuhinji, a da je izmedju otvoren prostor, temperatura nije bas preterano niska, tj moze se boraviti i tokom zime, bez nekog dogrevanja, ali ipak je to nekoliko stepeni od zeljene temperature. Pitanje je da li stavljati uljani, kvarcnu grejalicu, kalorifer ili da uzmem neki od ovih norveskih.
Dobio sam ponudu za neki francuski radijator, sa istom cenom za 500/750/1000W.
750 bi trebao biti i vise nego dovoljan. Sta me zanima: Ukoliko bih stavio 1000W (sto je gotovo sigurno predimenzionisano), koja je razlika. Primarni cilj je podizanje T u prostoriji za par stepeni, ne klasicno grejanje, jer zbog je T relativno podnosljiva, zbog CG iz trpezarije.

Dakle, imam dva radijatora iste konstrukcije, ali razlicite snage. Radili bi u istim uslovima.
Koja je razlika u odrzavanju T, potrosnji? Tipujem da u mojoj situaciji i nema neke razlike...

Zasto uopste i razmisljam o 1kW? Nije u pitanju sto vise za iste pare, vec mogucnost da ce mi nekada zatrebati jaci radijator u drugoj prostoriji/stanu... Kada tako ogledam, 1,5kW je neznatno skuplji :kezo:
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Treba mi nešto za sušenje veša, a nemam mesta za mašinu za sušenje, niti bi samo zbog toga kupovao novu za pranje i sušenje.
Već 5 godina koristim norveške radijatore za grejanje stana i prezadovoljan sam.
Isti proizvođać nudi i sušač za peškire http://rovex-grejanje.com/530163-hkt163 ... ac-peskira
Imaju i one sa jačim grejačem od 18-23000, ali mi je to previše.
Ima li neko iskustva sa ovim, ili nečim sličnim ?
Slika

Ovo je bolji link http://www.rovex.rs/norveskiradijatori/ ... a-hkt.html sa opisom kako radi.
Poslednja izmena od jocas u 27 Nov 2013, 19:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ovo možeš i sa običnim sušačem za pečkire, dodaš samo el. grejač. Samo to nije rešenje za sušenje veša.
Odgovori