Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Nuki
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2012, 19:21

Re: Ne brže od života!

Post od Nuki »

Pa klasika, sirili su se po sred puta i preracunali u reagovanju.

Na b92 sajtu ima jedan extra komentar - Koliko ima kolona na neku je morao da naleti.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Meni je prvo palo na pamet da je cistac malo zagazio u traku Megana, ali kad rekose da je matori rekao da je pricao telefonom i da mu je islo sunce u oci :pardon:

A, tesko da je bilo cesanje, posto fali levi cosak na A8ici :kezo:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Pa posto su ovi iz kolone divljali, verovatno je covek ni kriv ni duzan stradao... a onda je receno medijima da je on kriv naravno.

Pretpostavljam da ce vozac Megana dobiti finu pretnju da cuti da ne bi bio kaznjavan, mediji ce ga napljuvati i to je to.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Sto se tice onog sa BMW-om sto je ubio 2 sestre, pusten je na slobodu :o

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=587804
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Evo i obrazloženja

"Vozač BMW-a nije zadržan, jer su istražni sudija i tuzilac na licu mesta ustanovili da je čista situacija i da ne može uticati na svedoke, tako da je slučaj prebačen u redovnu proceduru", rekao je večeras načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Dragiša Simić RTS-u.

izvor Blic http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/310277 ... og-razvoda

Ako je stvarno tako da su dokazi takvi da na njih ne može da utiče (na nalaz količine alkohola u krvi i na nalaz veštaka kojom se brzinom kretao sigurno ne može) onda i nema osnova za pritvor.
Pritvor je pre svega mera obezbeđenja prisustva okrivljenog u postupku i primenjuje se kada ni jedna druga mera ne mogu da obezbede njegovo prisustvo. Kod nas se, na žalost često, manipuliše pritvorom u dnevno političke i medijske svrhe.

Po meni, koliko god to grubo zvučalo, ovo i nije za pritvor, s druge strane shvatam ogorčenje jer su ljudi navili da je pritvor skoro pa dokaz nečije krivice i u ovakvim situacijama sumnjaju da će se neko izvući.

EDIT Upravo je dopunjena vest da je republički tužilac tražila da se odredi pritvor.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Ne brže od života!

Post od grujicd »

Meni ne smeta što je pušten iz pritvora. Nije to zatvor, iako je čovek kriv mora da prodje sudjenje, da presuda postane pravosnažna pa tek onda u ćorku. Smetaju mi neke druge stvari - što sudjenje može da se otegne godinama čak i u ovako jasnom slučaju. Smeta mi i što sad hoće da ga vrate u pritvor jer mi deluje kao prikupljanje poena zbog pritiska javnosti. A najviše mi smeta što lik i dalje ima dozvolu. Zašto nema bar toga da se privrememo oduzima dozvola u ovakvim slučajevima do kraja sudjenja? To bi bio ekvivalent pritvoru po osnovu "sprečavanju ponovnog izvršenja krivičnog dela".
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pančevo: Vozač BMW-a uhapšen
Izvor: B92, Tanjug

Beograd -- Po nalogu republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, večeras je uhapšen vozač "BMW"-a Predrag Bojanić (34)koji je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Pančevu.

Ovaj slučaj preuzeće Više javno tužilaštvo u Beogradu, kaže za B92 portparol Tužilaštva Tomo Zorić.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac naredila da se hitno uhapsi Bojanić, koji nije zadržan posle saslušanja.

"Tužilaštvo će insistirati, tj. i okviru svojih zakonskih ovlašćenja staviće predlog da mu istražni sudija odredi pritvor. Nedopustivo je da, nakon izvršenja krivičnog dela ne bude određen pritvor, te će u okviru tužilaštva svi oni za koje se utvrdi da su učinili propuste biti najstrože sankcionisani shodno zakonskim ovlašćenjima. A imajući u vidu teške posledice uzrokovane krajnje bahatom i bezobzirnom vožnjom, gde su poginule dve mlade devojke i dvoje lica teško povređeno, imajući u vidu i druge okolnosti ove saobraćajne nesreće, ovaj slučaj preuzeće Više javno tužilaštvo u Beogradu," rekao je za B92 Zorić.

Podsetimo, "Vozač BMW-a nije bio zadržan, jer su istražni sudija i tuzilac na licu mesta ustanovili da je čista situacija i da ne moze uticati na svedoke, tako da je slučaj prebačen u redovnu proceduru", izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Dragiša Simić RTS-u.

Simić je naveo da je alko-test na licu mesta pokazao da je Bojanić imao 0,39 promila alkohola u krvi i odmah je upućen na test putem krvi.
On je objasnio da je automobil kojim je upravljao Bojanić prošao kroz crveno svetlo i naleteo na putničko vozilo "jugo", a od siline udarca se njegovo vozilo odbilo i udarilo u banderu.

U tom stravičnom udesu, koji se dogodio nešto pre ponoći, 2. marta, na licu mesta su poginule sestre M.R. (27) i Lj.R. (23), koje su sedele na zadnjem sedištu "'BMW"-a.

Vozač "juga" Predrag F. (37) i Jadranka J. (23) zadobili su povrede glave, unutašnjih organa i krvnih sudova, a posle duge operacije smešteni su na Odeljenje intenzivne nege Kliničkog centra Srbije, gde lekari prate njihovo stanje.

"Zdravstveno stanje devojke je nepromenjeno, a muškarca blago poboljšano, ali su oboje i dalje životno ugroženi", izjavio je ranije večeras Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Izbor B92

Obratite pažnju na boldovano.
Dakle svako ko izvrši kr. delo treba da ide u pritvor.
Ljudi ovo možda deluje da se ne tiče nikog od nas, ali nas se tiče i te kako.
Hteli mi to da priznamo ili ne svakom može da se desi da izvrši kr. delo u saobraćaju i da ode u pritvor jer neko ne zna zakon ili ga namerno pogrešno interpretira.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Javnost, mediji, politika, čuda rade. Nije da branim ovoga .... ali držanje u pritvoru mora imati zakonski osnov, jer ako je završen predistražni postupak i nema opasnosti od vršenja uticaja na postupak i svedoke i okolinu, ne vidim razlog zadržaavanja u pritvoru.
Trebalo mu je oduzeti dozvolu, pa ako treba i ulazak u putnički auto, zabranu prilaska familiji nastradalih na vidokrug, i bilo šta drugo. A sudski postupak pokrenuti sutra, uručiti optužnicu i prvo ročište odmah po imenovanju branioca i sve u prvostepenom postupku rešiti u roku od 30 dana.
A ne tamo iduće godine, pa drugostepeni, pa pdođe 2 godine do izvršenja sankcije.....
Ovako držanje u pritvoru, kao i mnogih koji su optuženi za proneveru, tipa Direktora javnih preduzeća, ostavlja gorak ukus demokratije.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Evo ga na FB "ovaj": https://www.facebook.com/profile.php?id=100000998804705
Vidim da je pored brze voznje i prolazaka kroz crveno svetlo pride ljubitelj piva i ruralne muzike.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Sada bez zajebavanja. Ono sto bih ja uradio na mestu oca (majku i ne spominju, verovatno je nemaju) ovih devojaka je to da bih ga ubio i to sto pre. Nema tu vise zivota za tog coveka a da se pouzda u pravosudje, to je smesno. Ne postoji kazna koja njemu moze biti izrecena koja bi izazvala satisfakciju. Jedino smrtna i to po kratkom postupku. Ovako, dobice, koliko, 5-10-15 godina!? Izaci ce sa pola odsluzene kazne... znaci ne daj Boze da se meni desi nekada nesto ovako, ali ubio bih ga bez razmisljanja...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ogi, ako te kamenuju zbog ovog razmisljanja, neka kamenuju i mene. Slazem se sa tobom skroz.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

:plusone:
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

Juce je u Rakovici poginula zena: http://www.tanjug.rs/novosti/34693/zena ... kovici.htm

Kad vidim tako nesto svojim ocima (kao juce), resim da vozim 30 na sat "od sad pa nadalje i ubuduce"...
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

U tome i jeste poenta. Razmišljanje u stilu "neće meni da se desi" i "pazim ja, stići ću da reagujem" su pogrešna iako svi damo sebi malo oduška za volanom.
U vestima ne piše, pretpostavljam da je u ulici ograničenje 50km/h, a da je vozač išao brže? Jel to bilo na pešačkom ili na putu?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

40 km/h je ogranicenje, a desilo se na samom pesackom prelazu.
Istina je da tu niko ne ide ni blizu 40, prva ja. Bas se juri.
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Odgovori