Kam te lepe srece da imam vise tih L-objektiva, za sada samo jedan ali vredan
Za taj sto si stavio aparat Pajo ne vidi se i da ide neki objektiv uz njega, dakle sa kupovinom objektiva presao bi zadatu kolicinu para sto misli da da za oba.
Ova dva su dobra,s tim sto ovaj nema objektiv al dobro moze jos malo para da se nakupi Samo dzabe ja da ga gledam kad nemam pojma sta i kako,znam samo da zumiram i da skljocnem
Prvo se malo edukuj na netu, saznaj sta je fokus, sta je expozicija, balans bele, sta je ISO, kako se komponuje fotografija , kako se koristi sam aparat bez obzira na model jer princip je isti sve ostalo su nijanse.
paja napisao:
Dobro izlomiću ti taj jedan L zato što nipodapštavaš moj voljeni aparat.
Taman posla, tvoj aparat je odlican samo ga gazda slabo koristi
Naučićeš ako imaš volju i želju. Kad uzmeš aparat onda se neko vreme ne odvajaš od njega, koristiš ga kad god možeš i uz malo literature i saveta iskusnijih, malo sam probaš da vidiš šta dobijaš uz koje podešavanje i vremenom učiš.
Ništa teško, samo ako te interesuje. Meni je najveći problem što nemam dovoljno slobodnog vremena da se bavim time, bar ne onoliko koliko bi želeo.
Mene zanima jako i volim da slikam ali nemam cime jedino telefon al to je smesno. Imam neki nikon coolpix s3300 ali to nije sto ja hocu. Citao sam dosta po netu ali praksa je praksa,imam i par drugara koji se bave time pa bi me malo upoznali sa osnovama pa polako
BAJKER napisao:Taman posla, tvoj aparat je odlican samo ga gazda slabo koristi
3000 okidanja za ovih par meseci te demantuje.
denyl napisao:Ova dva su dobra,s tim sto ovaj nema objektiv al dobro moze jos malo para da se nakupi Samo dzabe ja da ga gledam kad nemam pojma sta i kako,znam samo da zumiram i da skljocnem
I to što znaš je dovoljno za početak. Svaki aparat ima automatski mod. U njemu slike neće biti najbolje moguće, ali će i dalje biti drastično bolje nego s' bilo kog kompakta.
denyl napisao:Mene zanima jako i volim da slikam ali nemam cime jedino telefon al to je smesno. Imam neki nikon coolpix s3300 ali to nije sto ja hocu. Citao sam dosta po netu ali praksa je praksa,imam i par drugara koji se bave time pa bi me malo upoznali sa osnovama pa polako
Ok, sta bi zeleo da prevashodno fotkas? Ovo je i kljucno pitanje jer iz odgovora mozemo videti koji bi ti objektiv najbolje odgovarao!