Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Misha »

Floyd napisao:Uzgred, imam firmu ali sam i jedini zaposleni, tako da sam istovremeno i eksploatator i iskorišćena strana :mrgreen:
:plusone: :mrgreen:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Dobro placen radnik nije nuzno i motivisan radnik. Ima raznoraznih debila.

Mi placamo vozace (rade po potrebi, najcesce ljudi koje poznajemo) jako lepo, zarade neciju celu nedelju za jedan dan, ako rade ceo dan, ali opet ima onih koji nisu zadovoljni ili koje mrzi da obuku pantalone i kosulju, pa mi dodje u polu-iscepanim farmerkama i majici...
Jos, kad rade ceo dan u 95% slucajeva imaju rucak/veceru u restoranu sa klijentima...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

grujicd napisao:Pošto pri tom nisam čuo da je neko gadljiv na pare, zašto lepo ne otvorite svoje firme i iskoristite jeftin rad zaposlenih da namaknete neke veće pare?
Treba se roditi za takav posao ;)
Ostaje samo jos opcija ETF-a...ako niste ni iz te price onda pasite travu...
Delija napisao:Tog ETF-ovca je morao debelo da placa jer bi isti otisao u drugu firmu i bio bolje placen.
Ili da ne bi pobegao u inostranstvo sto je za njih veoma lako :)
Samo u CH sam upoznao nekoliko ljudi koji su skoro dosli a radili u istoj NS firmi...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

BTW, Amerika polako vraca industriju na svoje tlo. Bas sam neki dan citao neki tekst o proizvodnji dukseva, tako nesto. Ispada da ce cena ici oko 10% vise jer je made in USA, ali tamosnje patriote ce pre to kupovati kazu, sto po meni ima smisla. Vraca se polako i ozbiljnija industrija, citao sam neke clanke o tome.
Delija napisao: Aj' da vidim koliko ima isto toliko dobro placenih masinskih inzenjera?
Hahah, pa nema jer ih ima daleeeko manje, mislim na ove novije generacije.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re:

Post od Delija »

Floyd napisao:
Delija napisao:Tog ETF-ovca je morao debelo da placa jer bi isti otisao u drugu firmu i bio bolje placen.
Ili da ne bi pobegao u inostranstvo sto je za njih veoma lako :)
Samo u CH sam upoznao nekoliko ljudi koji su skoro dosli a radili u istoj NS firmi...
Vrlo verovatno upravo u mojoj iliti Lakijevoj bivsoj... :D

Jbg, tu je uglavnom problem sto nekim ljudima nije pruzena adekvatna sansa ili iz ovih ili onih razloga nisu uspeli da je iskoriste, a neki su jednostavno imali drugacije ambicije...

Tesko je zadovoljiti toliko veliki broj ljudi odjednom - sasvim je normalno da firmu koja ima 800 ljudi godisnje napusti 15-20 ljudi, koliko je recimo slucaj kod nas. Za istih tih godinu dana zaposlilo se skoro 100 novih ljudi...

Nije zato sto je moja (tacnije, radim u njoj :)), nije zato sto nema mana (naravno da ima), ali iskreno, gde bi nam bio kraj kad bi ovakvih firmi bilo po nekoliko u svakoj grani privrede...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Koja firma je u pitanju?

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Delija napisao:Vrlo verovatno upravo u mojoj iliti Lakijevoj bivsoj... :D
To je ta firma, ta ekipa :)
Znao sam da si i ti tamo ali nisam hteo da pisem javno vec sam ostavio tebi...

Nisam rekao da su otisli zato sto je firma losa vec zato sto imaju trazenu struku.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Razumeli smo se, naravno, samo znam da neki i ne bi otisli da su neke stvari bile malo drugacije...

U principu zao mi je sto ih ne vidjam svakodnevno, neki su mi bili bas dragi (i dalje su :)), ali mi je isto tako vrlo drago zbog njih zato sto su otisli negde gde mogu da iskoriste svoj pun potencijal i da se bave uglavnom onime sto zele. Nauka, recimo, u Srbiji bas i nema neku perspektivu.

Da me ne shvatis pogresno u vezi ovog prethodnog pisanija - ja bih jako voleo da je Srbija normalna zemlja sa zdravom ekonomijom i privredom, gde je industrija razvijena i gde vecina stanovnistva lepo zivi od svog rada i jos su dodatno srecni zato sto rade posao koji vole i u profesiji koju su odabrali srcem. Nazalost, realnost je siva i u mnogo razvijenijim zemljama, a ne kod nas koji smo na nivou Zimbabvea...

stefanan napisao:Koja firma je u pitanju?
Ne znam koliko ce ti uopste znaciti, al' imas PM da ne bih javno "reklamirao"...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
djole77
Banned
Reactions:
Pridružio se: 23 Sep 2013, 07:55

Post od djole77 »

nenad.fil napisao:
Po meni, TAKO bi to trebalo da se radi, a ne kao kod nas, j*bi magare dok su mu noge u blatu...

Pa se onda jadni monopolisti jadaju kako im je opao promet za 50%, kako ljudi idu u Madjarsku da kupuju osnovne potrepstine, kako je to siva ekonomija itd...
Upravo to i ja radim,geografski polozaj stanovanja mi je takav da mi je granica sa EU najbliza 10km,odem preko donesem robe u vrednosti 400eura i uzmem "afu"(povracaj PDV-a) ugradim se od 50% i vise na cenu i opet sam jeftiniji skoro duplo nego to isto sto prodaju ovde,ima raznih oglasnika po netu i roba plane za kratko vreme....a isto poslodavac te radnike placa tamo duplo vise nego ovaj nas a cena manja x3 nego kod nas,to sam retardu nije jasno da tu nesto ne stima!

@superboss
Nemoj da se ljutis ali 60 radnih sati nedeljno ili 240 mesecno je jako velik mentalno neizdrziv fond sati na duze staze,mislim da su u "normalnim" zemljama ogranicili max broj sati koliko jedan radnik sme prebaciti u toku meseca.
Radim u saobracajnom preduzecu imam oko 450 eura platu sa 174 radna sata mesecno i kad to prebacim dobijam slobodne sluzbe u narednom mesecu ili kad se steknu uslovi(retko kad se ceka na vissak duze od mesec dva ili se momentu koriscenja viska radnik tera u minus sate za sledeci kvartal ,tako da odmora ima i po 10-tak dana izmedju godisnjih odmora),26 radnih dana godisnji.
Zahvaljujuci granici zivim prosecno,od sopstvenog rada NE ali kad bi mi platili 240 sati kao tvoj fond imao bih 1000eura sigurno platu, jer se prekovremeni rad placa 30% vise(ako ne i jos vise,nisam siguran)!
Korisnikov avatar
djole77
Banned
Reactions:

Post od djole77 »

ADrei napisao:sto bi voleo da ti otvoris firmu... pretpostavljam da bi dao platu 1000eura iako si svestan da bi taj radnik radio i za 300eura... al eto ti imas moral i znas da mu treba 1000eura da zivi normalno.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
A ja bih tebe malo odvojio od sise ,tutnuo u dzep 200eura i pustio u realno-surovi zivot(kad je to toliko dobra plata),pa plati stanarinu,napuni rezervoar tvog "premiuma" ,hrani se i oblaci! I za kratko vreme vise ne bi mastao i filozofirao o 30 coli felnama i pricao:"moj tata,moj tata....,tenderi ..bla,bla,bla !"
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Klizeci sa dve noge otvorenih djonova... :kezo:
Korisnikov avatar
djole77
Banned
Reactions:

Post od djole77 »

Najvise volim "gotove"buržuje,kojima je u zivotu najveci napor bio i ostace, otici u wc i izbaciti g*vno u solju ,da mi "sole"pamet o socijalnoj pravdi!
A ja sa prosecnom godisnjom platom u Srbiji(a on student) ne mogu podmiriti njegove troskove"premiuma" registracije i setova guma,i pricati kako je to ok i sasvim "normalno"!! :nonono:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

:kokice:

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Delija napisao:Da me ne shvatis pogresno u vezi ovog prethodnog pisanija - ja bih jako voleo da je Srbija normalna zemlja sa zdravom ekonomijom i privredom, gde je industrija razvijena i gde vecina stanovnistva lepo zivi od svog rada i jos su dodatno srecni zato sto rade posao koji vole i u profesiji koju su odabrali srcem.
Znam ja da si ti samo realan...i ja sam ali ne podrzavam te price o sistemu ponude i potraznje.
Tacnije to treba da vazi ali se ne slazem oko pocetne vrednosti (minimalca) koju bi bibzbismeni stavili da bude 0.
Da bi se Srbija pokrenula, minimalna plata svakog radnika treba da bude 500e (u BG i NS, 600).
Delija napisao:Nazalost, realnost je siva i u mnogo razvijenijim zemljama, a ne kod nas koji smo na nivou Zimbabvea...
Znam, zato sam i pomenuo da je to globalni trend.
Mozda zvucim kao komunjara ali smatram da bi privrednici trebalo da budu i socijalno odgovorni prema svojoj drzavi a ne samo da se bahanilasu kao sto to rade :)

Evo i jednog clanka koji je u vezi sa ovom temom...

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/4131 ... liona-evra
Korisnikov avatar
djole77
Banned
Reactions:

Post od djole77 »

Zvucis kao zdrav razum. :plusone:
Odgovori