Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Re: Ne brže od života!

Post od iggyboy »

Саобраћајна несрећа код Пожаревца

Једна особа погинула, а друга тешко повређена у саобраћајној несрећи на Ђердапској магистрали код Пожаревца. До несреће је дошло када је један аутомобил прешао на супротну страну коловоза и директно се сударио са другим возилом.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B0.html
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

To je bas prav put nekih ~6 kilometara u duzini, kada se prodje skretanje za Bratinac pocinje. Tu uvek ima neko ko gazi 100, pa cak i vise. A policiju ili radar nikad nisam video. Ne znam da li uopste i dolaze tu nekad.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kroz Stig?

TT
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Da. Kada prodjes skretanje za Bratinac, spustas se na taj pravac. I tu ide prav put nekih 6km, onda dolazis na raskrsnicu. Pravo je Sirakovo i dalje Veliko Gradiste, a desno se ide za Beranje, Bare itd.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

H4wkeye napisao:To je bas prav put nekih ~6 kilometara u duzini, kada se prodje skretanje za Bratinac pocinje. Tu uvek ima neko ko gazi 100, pa cak i vise. A policiju ili radar nikad nisam video. Ne znam da li uopste i dolaze tu nekad.
Ja tu redovno vozim 100 i retko kad nekoga moram da prestizem... Najcesce sam medju sporijima. Brzina tesko da je problem, pre ce biti nepaznja, umor...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Verovatno. Tamo je put stvarno kvalitetan i lepo obelezen. Ili je u pitanju umor, ili je nesto cackao po autu pa izgubio kontrolu. U svakom slucaju, smatram da preko 100 na tom pravcu nema potrebe voziti. Ipak to nije autoput. Prosli put kada sam isao tim putem, vozio sam nekih 80-85km/h i prestigao me je samo jedan auto, Fiat 500L neki. (Bahati vozac autobusa :kezo:)
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Uzas:

http://www.kurir-info.rs/tragedija-kod- ... ak-1056151

TRAGEDIJA KOD ZEMUN POLJA: Devojka poginula u puntu zbog crvenog svetla!

Devetnaestogodišnja devojka je poginula, a tri osobe teže su povređene

BEOGRAD - Tragedija.
Devetnaestogodišnja Jelena B. je poginula, a tri osobe teže su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se oko 22 sata na Novom novosadskom putu kod skretanja za Zemun polje. Ona je bila suvozač u "fijat puntu" u koji je udario vozač "pasata". Dvoje povređenih prevezeno je u Urgentni centar, a jedno u KBC "Bežanijska kosa".

Kako nezvanično saznajemo, do sudara je došlo na raskrsnici kad je mladić koji je upravljao "fijatom" iz pravca Batajnice ka Zemun polju dodao gas i prošao kroz crveno svetlo. Na njih je tada naleteo "pasat" koji se kretao iz pravca Novog Sada ka Beogradu.

Među teško povređenima, koje je zbrinula ekipa Hitne pomoći, bili su vozač "fijata" i još dve osobe koje su bile s njim i devojkom koja je poginula.Prema nezvaničnim informacijama, mladić koji je izazvao nesreću bio je pod uticajem alkohola, koji su uviđajne ekipe policije pronašle i u vozilu.
(J. R.)

(Naslov u linku je izgleda pogresan posto je vozac Fiata kriv).

Inace i pored semafora, ova raskrsnica je jedna od opasnijih, mnogo ljudi je tu izginulo. Ljudi koji voze autoputem to ne znaju pa verovatno voze malo brze i onda ne mogu da odreaguju kad neko proleti kroz crveno, pogotovo nocu.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Tu se relativno često dešavaju saobraćajne nesreće. Poslednje vreme nisam video, ali jednom je u par dana bilo nekoliko nesreća. Malo, malo pa neko obori banderu. Ograničenje je 60, uglavnom se vozi 80, a mnogi i više.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Ja ne razumem ove iz Fiata koji su seli u auto sa vozacem koji je bio pijan. Ili su i oni bili pijani ili ludi, ne znam koje drugo objasnjenje. Inace pise da je ta devojka izletela iz auta, znaci da nije bila vezana.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Jbg, kad sam ja (pre 13-14 godina) imao 19 godina, svasta sam radio u i sa kolima.
Stvar je srece, kad vec pameti nema, a danas ima dosta vise i to dosta brzih kola u odnosu na kraj 90tih

Zao mi je ekipe iz Punta, zivot je izgubljen
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Saša »

Mislim da nije mogla ispasti kada se sa fotografija vidi da je Pasat udario direktno pod 90 stepeni u desnu stranu auta i uterao mu oboja vrata unutra. Šteta za još jedan mladi život...
Inače, sa fotki se vidi i da je Punto poslednja verzija Mk2b i da mu je iskočio bočni vazdušni jastuk (zavesa) na toj strani, što znači da je "Italijan" jer tako nešto nisu imali ni Z10 ni Classic. I svejedno nije bilo od pomoći jadnoj devojci, verovatno previše jak direktan udarac.

Tapatalk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

A sto ne moze da izleti kroz prozor?

SIgurno je ispala iz auta, nema sanse da ju je policija izvadila i stavila na travu. TO se ne radi. Pritom se na slici vidi pandur koji radi uvidjaj...

Nisu ni meni jasni oni koji sedaju u auto sa pijanim budalama...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa jest malo cudno s obzirom da je bocni udarac al ko zna sta se sve desi pri jakom udaru a putnik nevezan.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Možda je izvukao neko od učesnika u saobraćajki i pokušao da pruži pomoć... Nešto mi malo verovatno deluje da možeš ispasti kroz prozor u takvoj situaciji, plus kada je aktivirana i bočna zavesa...A prevrtali se nisu... Plus je i suviše mali otvor prozora za tako nešto, to je Punto sa petora vrata...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sumnjam da ju je zbog pomoći iko vukao tamo na travu...
Ne vidim ništa čudno u tome što je ispala, pa bočni udar, kola su se verovatno obrtala par puta..
Odgovori