Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

methane.master napisao:Kako oscenjuješ kvalitet izrade Lumije? S4 imam utisak da će da se raspadne ako kinem u njegovom pravcu (:prdi: bi ga dezintegrisao)
Lumia 920 i 925 su po mom misljenju jedni od najkvalitetnije izradjenih telefona na trzistu.
Nije ni S4 los po tom pitanju i nije bas toliko nezan ali 925 definitivno izgleda skuplje i ekskluzivnije pored njega.
Proveri da li za WP postoje aplikacije koje su ti bitne ;)
Trenutno su sve poznatije dostupne i svaki dan stizu nove ali ako si navikao na nesto moze da bude zeznuto.
Ono sto mi se definitivno vise svidja kod WP je navigacija, skydrive, outlook i office :doubleup:
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos_kg »

Tako je, dobro razmislite pre nego sto predjete na WP8. U vecini slucajeva WP8 smori brzo, interesantan par dana (nekom i par nedelja), i posle pokajanje... bez namere da bilo koga uvredim, nije WindowsPhone za svakoga :)
Ja sam probao Lumiu 900, takodje fenomenalan telefon, ali me je odusevljenje drzalo citava 2 dana, procackas sta ima da se procacka, i posle toga "praznina"... :kezo:

Ono sto me je narocito nerviralo kod WP7.5 je nemogucnost provere kredita preko USSD code-ova (tipa *797#), ne znam da li je to ispravljeno na WP8. Takodje, moras da imas instaliran Zune software ako hoces da povezes telefon sa racunarom i prebacis neke fajlove i slike. Nije problem instalirati na kucnom i poslovnom racunaru, ali sta ako zelis da prebacis slike kod prijatelja ili nekog drugog? Jedino resenje je uvek sa sobom nositi USB Flash memoriju sa Zune software-om :kezo:

Uzimajte S4 (metne) i Optimus G2 (steva) i Bog da vas vidi... :kezo:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ako je WP smor, sta onda reci za iOS :)
Nije WP uopste los ali sve zavisi kakva ocekivanja imate od telefona.
Ko hoce svaki dan da se igra sa testiranjem custom romova, slaganjem widgeta, menjanjem launchera, igranjem sa hiljadama krsh aplikacijama sa store-a, onda definitivno nema sta da trazi kod WP.

Kome treba brz, funkcionalan i stabilan telefon, Lumia je super izbor.
Uz napomenu da na WP jos ne mogu krekovane aplikacije ako je to nekom bitno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

WP je na odličnom putu da se ugura ravnopravno među Android i IOS. Bio sam skeptik, ali baš su zdravo osveženje.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ih sad, pretera ga, ne podrazumeva Android sve to sto si nabrojao... ne igras se sa CustomROM-ovima, ne menjas launcher-e sigurno, a opet koristis Andorid... Why? Ne zelis brz, stabilan i funkcionalan telefon ? :P
Nekako mi je WP vise za ozbiljniju gospodu i bizMismene, koji telefon tretiraju drugacije od ostalih - uredjaj za komunikaciju i dokumentovanje odredjenih trenutaka. Saglasan sam sa tim da to i jeste poenta telefona, ali ne i sa Androidom, on je sve promenio... ;)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ja nista od toga ne menjam, sve je stock...samo navodim nesto sto bi nekom mogla da bude prednost Androida.
Sto se mene tice, S4 je prvi Android sa kojim sam generalno zadovoljan i popravio je los utisak koji je Note 1 ostavio.
U jednom trenutku sam i kupio 920 s namerom da predjem na WP ali tad su jos falile mnoge aplikacije dok se sad situacija stabilizovala i napreduje.
Tacno je medjutim da najnovije aplikacije kao i update-ovi jos uvek stizu prvo za iOS i Android ali i to ce se srediti.

Sad bih vec mogao slobodno da predjem na WP mada sam navikao na Android...ali sto se tice funkcionalnosti ne bih ni osetio neki nedostatak prelaskom na WP.
Komunikacija (Skype, Viber, Whatsapp, mail itd.) odlicno funkcionise, multimedija takodje, kamera je na danasnjim flagship Lumiama medju najboljim uz odlicne aplikacije kao sto je npr. smart cam, tu je i Office koji mnogima znaci, besplatna offline navigacija...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Nemoj uporedjivati WP7 verzije sa WP8, nebo i zemlja, sve sto si naveo za WP8 ne vazi. Sistem i dalje ima glupih ogranicenja koje uticu na funkcionalnost i to je prva stvar koja se primecuje posle promene OS-a, kasnije shvatis da sistem odlicno funkcionise kao takav a veliki apdejt, WP 8.1 koji stize krajem godine resava vecinu tih nedostataka, neki su reseni nedavnim apdejtom.
Aplikacije definitivno nisu problem vise, svaka postoji, ako nema zvanicne verzije, postoji third party varijanta, neretko i bolja od nativne.

Posle par meseci koriscenja lumie, prezadovoljan sam. Telefon i pored gomile instaliranih aplikacija radi kao prvog dana, svega par puta se restartovao sam od sebe a da predhodno nije zastucao.

Po meni, najveca mana su i dalje neke aplikacije koje ne rade bas najbolje kao sto je slucaj kod Tapatalka i Vibera ali je situacija znatno bolja nego pre par meseci.

Kad pomenu Smartcam, perverzija od aplikacije koja cini cuda, ladno sam na Lumia 520 koja nema blic, u mrklom mraku izvukao sasvim pristojnu fotografiju, mogu tek misliti sta radi na 925 recimo
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Kako je sa 'održavanjem' WP8? Je l' može da mu se 'priđe' i da se brišu temporary fajlovi/folderi, logovi itd...? Je l' postoje neka ograničenja u prilazu tipa neophodan root kao kod Androida? Ozbiljno bih razmotrio prelazak na WP8, ali jedan od uslova mi je neograničen pristup kakav sad imam na Androidu...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Iskreno, daleko je od neogranicenog pristupa tog tipa a pitanje je da li ce se to ikada promeniti, na ovom sistemu i nema potrebe za time, sto i jeste najbolje u celoj prici. Temp files mogu da se brisu iz podesavanja i to je ustvari to.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Nisam odlučio ništa. Što se platforme tiče, prilično sam otvorenog uma, zato i razmatram Lumiju. Svestan sam da postoji znatno manji broj aplikacija, ali baš malopre gledam u telefonu, od svega što imam konstantno koristim 5-6, Parking Manijak, Blic, B92, Tapatalk, Info01, Tapatalk... :zbunjen: Postoje valjda neke od njih na WP8, klijenti za mail, Skype, vremenska prognoza, vaser-vaga ;) i sl. Navigacija znam da ima, tako da. :nemampojma:
Širim haos!
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Jel moze neko na PP da mi posalje link odakle da skinem tapatalk, ovaj sto sam skinuo sa google play ne radi :zbunjen:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Blackmart alpha aplikaciju skini i tamo ces naci sve sto ti treba. Vise puta smo pominjali...

Sent from my Lumia
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

methane.master napisao:Nisam odlučio ništa. Što se platforme tiče, prilično sam otvorenog uma, zato i razmatram Lumiju. Svestan sam da postoji znatno manji broj aplikacija, ali baš malopre gledam u telefonu, od svega što imam konstantno koristim 5-6, Parking Manijak, Blic, B92, Tapatalk, Info01, Tapatalk... :zbunjen: Postoje valjda neke od njih na WP8, klijenti za mail, Skype, vremenska prognoza, vaser-vaga ;) i sl. Navigacija znam da ima, tako da. :nemampojma:
Od nabrojanih samo Tapatalk i B92 :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Blic stize uskoro, alternativa parking manijak postoji, skype je integrisan, mail klijenti svi, vremenske prognoze, bez vaser vage nista :)

Sent from my Lumia
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

To su neke lokalne aplikacije pa nisam upucen i malo sam se zaleteo ali za B92 znam da postoji.
Za vremensku prognozu je dobra Bing Weather ;)
Odgovori