Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Ima li nekih nagovestaja kada ce moci krekovane aplikacije da idu na W8?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nema. Sve je vise i vise besplatnih a koje su se placale a meni koji nikada aplikacije nisam kupovao to placanje ni u jednom momentu nije prestavljalo problem iz prostog razloga sto sam do sada kupio svega par komada za koje nije bilo besplatnih alternativa, kostaju po 100 ili 150din i regularno mogu da se plate sa nasim karticama
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Evo ako nekog zanima, baterija na P6, normalna upotreba, malo slikanja, TT redovno što na Wi-Fi-ju, što preko običnog neta, dosta Temple Run-a, zvanja i poruka:

Ovo je u Smart režimu, on po potrebi angažuje resurse telefona, postoje i Normal i Endurance, na punoj bateriji je predviđena razlika u autonomiji između Normal i Endurance oko 8h koliko se sećam, i stvarno Endurance dosta produži trajanje, ali npr. Temple Run tada secka, u ostala dva režima klizi. Inače se ne primećuje razlika u običnoj upotrebi telefona između režima.

Ovo je u Smart režimu, on po potrebi angažuje resurse telefona, postoje i Normal i Endurance, na punoj bateriji je predviđena razlika u autonomiji između Normal i Endurance oko 8h koliko se sećam, i stvarno Endurance dosta produži trajanje, ali npr. Temple Run tada secka, u ostala dva režima klizi. Inače se ne primećuje razlika u običnoj upotrebi telefona između režima.
Gledam ti ja prosli mesec snimke na YT,vidim ostalo mi jos 24mb neta,jos 1 dan do kraja meseca...
Odem na mts aplikaciju,kupim za 120 dinara,150mb dodatnih.
Stize racun kako sam potrosio 3240mb(A po aplikaciji,gde sam imao 3gb,pa dodatnih 150mb,ostalo mi je oko 100mb).
Cena...prava sitnica,6.000 dinara za dodatni internet.
Sutra ako stignem,idem samo da im predlozim da mi skinu tih 6 soma i da nastavim da im placam regularnih 6.500 dinara mesecno,ili nece dobiti ni dinara vise.
Nadam se da ce skapirati da je jedini povoljan put za njih,da mi skinu nepostojeci dug za internet.
Odem na mts aplikaciju,kupim za 120 dinara,150mb dodatnih.
Stize racun kako sam potrosio 3240mb(A po aplikaciji,gde sam imao 3gb,pa dodatnih 150mb,ostalo mi je oko 100mb).
Cena...prava sitnica,6.000 dinara za dodatni internet.
Sutra ako stignem,idem samo da im predlozim da mi skinu tih 6 soma i da nastavim da im placam regularnih 6.500 dinara mesecno,ili nece dobiti ni dinara vise.
Nadam se da ce skapirati da je jedini povoljan put za njih,da mi skinu nepostojeci dug za internet.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Kakav lopovluk 
Meni posle potrosenih MB samo smanje brzinu na 256 kbps.

Meni posle potrosenih MB samo smanje brzinu na 256 kbps.
Poslednja izmena od Floyd u 20 Okt 2013, 20:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Verovatno je zapravo njihovo merenje tacnije id tvog, ali nije to ni bitno.
Bitno je da su njihova politika i cenovnik potpuno nenormalni. Kako moze biti normalno da 1MB naplacuju toliko ko da je od zlata...
Jedino je nirmalno da nakon tih 3GB uspore znatno net na neku smesno malu brzinu ili da cena dodatnih MB bude neka normalna (tipa 1MB 1din il nesto slicno).
Bitno je da su njihova politika i cenovnik potpuno nenormalni. Kako moze biti normalno da 1MB naplacuju toliko ko da je od zlata...
Jedino je nirmalno da nakon tih 3GB uspore znatno net na neku smesno malu brzinu ili da cena dodatnih MB bude neka normalna (tipa 1MB 1din il nesto slicno).
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Urose, kako se pokazao P6? Vrlo mi je interesantan ovako za sledeci fon kad mu jos padne cena. Nisam zahtevan, samo bih hteo nesto veci ekran mozda od sadasnjeg iPhone 3GS i nesto da izgleda na fazon iPhone, sa sto jednostavnijim dizajnom. Od 4S me malo odbija sto je ekran istih dimenzija kao na #GS. Inace nisam zahtevan korisnik, samo neophodne aplikacije, wifi, navi, dakle nista posebno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- nuk
- Kontakt:
Bice da je u pitanju cuveno zaokruzivanje MB, kombinacija koja sa tarifnom politikom dovodi do ovakvih racuna.Laki021 napisao:Verovatno je zapravo njihovo merenje tacnije id tvog, ali nije to ni bitno.
Mene vise buni zasto bi neko uopstye bio njihov korisnik pored ovakvih jajarskih fora?
Naravno da je tacnije,ali ja koristim njihovu aplikaciju sa ussd kodom,sto znaci da mi oni salju navodno real-time informacije.Laki021 napisao:Verovatno je zapravo njihovo merenje tacnije id tvog, ali nije to ni bitno.
Ili bi barem trebalo.
@nuk
Ovo sam sada potrosio,jer sam skidao update za igru od 1gb

I kao kreten nasao neki dobar YT kanal i gledao snimke 7 sati bez prestanka

Inace,ne trosim ceo paket nikada,a korisnik ostajem zato sto imaju najbolji signal i najpovoljniji su sto se tice paketa.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 20 Okt 2013, 20:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Verovatno zbog dobre konkurencije 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Pa ja sam za sada baš baš zadovoljan. Imao sam nedoumice oko baterije ali kao što vidiš gore nema nikakvih problema, čak je prevazišao sva moja očekivanja po tom pitanju. Od ostalih stvari, zvuk u slušalici je baš jasan i glasan pa mi stoji na oko 70% od max volumea. Zvučnik je dosta glasan, mislim na ovaj spoljašnji na koji zvoni i ostalo, i reprodukcija zvuka je vrlo jasna i dobra.dragvorl napisao:Urose, kako se pokazao P6? Vrlo mi je interesantan ovako za sledeci fon kad mu jos padne cena. Nisam zahtevan, samo bih hteo nesto veci ekran mozda od sadasnjeg iPhone 3GS i nesto da izgleda na fazon iPhone, sa sto jednostavnijim dizajnom. Od 4S me malo odbija sto je ekran istih dimenzija kao na #GS. Inace nisam zahtevan korisnik, samo neophodne aplikacije, wifi, navi, dakle nista posebno.
Ekran ne bih mogao da zamislim bolji, iako verujem da postoji.
Za završnu obradu sam rekao, tu je sve kako treba, jedino što možda ima malo oštre ivice, ali je meni u onom silikonu pa nema tih problema.
Sve za sada radi tečno, glatko, od 2GB RAM-a na raspolaganju je ~1700mb, od toga je ~1200 uvek slobodno.
Okačiću par fotki, u mraku su dosta dobre, blic je jak i odmeren, pravi sjajne panorame iako slika po danu može i bolja biti, tj. na telefonu je super ali na kompu i ne tako dobra, a to su isto rekli i u testovima. Ima taj neki HDR mod kada dok ti klikneš da slikaš on napravi 10 slika valjda pa napravi od njih jednu najbolju i nju ti da. Video zapis još nisam isprobao, dobro sam se podsetio toga. Prednja kamera je odlična, ima 5MP, mada to u životu nisam koristio.
I dalje ne mogu da se naviknem da nema ni jedan taster osim bočnih. Eto to je malo čudno i nervira u Fruit Ninji kad iz nehata izlazim iz igrice u sred Frenzy-ja

- nuk
- Kontakt:
Laki021 napisao:Verovatno zbog dobre konkurencije
I to je tacno!
@Xeroj
bas me interesuje sta ce da ti kazu na reklamaciju, a mislim da to i nije neka enigma. Odhebace te po kratkom postupku jer ih boli uvo za pretplatnike, cak iako si solidno platno sposoban u odnosu na prosek njihovih korisnika. Meni bi to bio dovoljan razlog za pozdraviti se, i Telenor i Vip bi te docekali sirom rasirenih ruku a imali bi i sta da ti ponude.
Mene su iz Vip-a 'ladno zvali 6meseci pre isteka ugovora nudeci novi, sa telefonom, popustom na isti kao i popustom na pretplatu, ocigledno da me cene kao redovnog platisu ako nista drugo
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nema u MTSu brige o korisniku, osim mozda nasumicne, reda radi.
A zamislite sta se meni desilo u Ch, sa Swisscomom, njihovim najboljim providerom.
Poslali mi 7-og Oktobra pismo da 11 Oktobra u mom kraju grada internet na telefonima nece raditi, pozivi i sms ce biti otezani... Razlog, nisu mogli da se dogovore sa vlasnikom parcele gde im je antena te se nadaju da ce nesto smisliti do kraja godine (al samo se nadaju) i zahvaljuju na razumevanju. 12-og oktobra ( kada sam se uverio da zaista ne radi) sam nakon 4god raskinuo ugovor i presao na upola jeftiniji Sunrise...
Poslali mi 7-og Oktobra pismo da 11 Oktobra u mom kraju grada internet na telefonima nece raditi, pozivi i sms ce biti otezani... Razlog, nisu mogli da se dogovore sa vlasnikom parcele gde im je antena te se nadaju da ce nesto smisliti do kraja godine (al samo se nadaju) i zahvaljuju na razumevanju. 12-og oktobra ( kada sam se uverio da zaista ne radi) sam nakon 4god raskinuo ugovor i presao na upola jeftiniji Sunrise...
- nuk
- Kontakt:
Nema je davno, ne znam tacno zasto ali je cinjenica da je ta firma posle vel;ikog uspona, naglo pala. Mislio sam da to ima veze sa telekomom i prodajom a koliko sam shvatio, nema.
Onog momenta kada su reklame na TV-u prestale da se emituju, poslovnice postale konstantno pune musterija i nadrkanih radnika, u ponudi uvek po tri modela telefona i manje, meni je bilo dovoljno da zaobilazim u sirokom luku..
@Laki,
bar su te obavestili, ovde se ni toliko ne bi udostojili verovatno
Onog momenta kada su reklame na TV-u prestale da se emituju, poslovnice postale konstantno pune musterija i nadrkanih radnika, u ponudi uvek po tri modela telefona i manje, meni je bilo dovoljno da zaobilazim u sirokom luku..
@Laki,
bar su te obavestili, ovde se ni toliko ne bi udostojili verovatno