Dueli u klasama
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Superb vs ostatak sveta - globalizam - dueli u klasama
Delija, je li znaš da kad imaš Bose u šestici onda nema rezervnog točka jer je taj prostor zauzet subwooferom? Tako je bar bilo u prošlom modelu.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Nisam znao za taj info, ali mogao bih da zivim sa tim s obzirom da ga nemam ni na Civic-u.
Ako mi zvekne guma zovem slep sluzbu kao gospodin covek
(posto nista drugo i ne mogu da uradim sa ubogim setom za krpljenje
)
@Heroj
Meni licno su prethodni paketi bili bolje raspodeljeni...

(posto nista drugo i ne mogu da uradim sa ubogim setom za krpljenje

@Heroj
Meni licno su prethodni paketi bili bolje raspodeljeni...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ja bih pre uzeo premium za tu lovu pa makar napravio kompromis oko opreme...zar je neophodno bas sve?
Mazda 6 je klasicni dosadan porodicni auto za zapadnu radnicku klasu kao sto su to Passat, Superb, Mondeo, Insignia, Avensis i sl.
Ne kontam zasto bi nekog mladjeg, dobro situiranog coveka bez dece to uopste zanimalo jer mu takvi automobili nece nigde pobeci.
p.s. I ja sam se zajebao sto nisam uzeo neki kupe (dok jos mogu) jer prednosti zadnjih vrata i prostora na zadnjoj klupi, skoro i ne koristim.
Mazda 6 je klasicni dosadan porodicni auto za zapadnu radnicku klasu kao sto su to Passat, Superb, Mondeo, Insignia, Avensis i sl.
Ne kontam zasto bi nekog mladjeg, dobro situiranog coveka bez dece to uopste zanimalo jer mu takvi automobili nece nigde pobeci.
p.s. I ja sam se zajebao sto nisam uzeo neki kupe (dok jos mogu) jer prednosti zadnjih vrata i prostora na zadnjoj klupi, skoro i ne koristim.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ili ako imaš Bose, odvrneš do daske i lebdiš na zvučnim talasima.Delija napisao:Nisam znao za taj info, ali mogao bih da zivim sa tim s obzirom da ga nemam ni na Civic-u.
(posto nista drugo i ne mogu da uradim sa ubogim setom za krpljenje)

Lepo je to kad ima šlep-služba poput ADAC koji radi kao sat. Ovde, baš i nije pametno biti bez rezervnog.
Fakat jeste, samo nažalost ovde mora da si lepo stituiran da bi vozio tamošnja šljakerska kola.Floyd napisao:Mazda 6 je klasicni dosadan porodicni auto za zapadnu radnicku klasu kao sto su to Passat, Superb, Mondeo, Insignia, Avensis i sl. Ne kontam zasto bi nekog mladjeg, dobro situiranog coveka bez dece to uopste zanimalo jer mu takvi automobili nece nigde pobeci.

Širim haos!
Lako je to reci kada vozis auto koji kataloski kosta 50.000e,video bih te da si morao da uzmes nov Bmw 3 za 30.000e,da li bi ti Mazda u full opremi i sa dizel motorom od 180ks izgledala dosadno.Floyd napisao:Ja bih pre uzeo premium za tu lovu pa makar napravio kompromis oko opreme...zar je neophodno bas sve?
Za te pare 318d klot,a ja bih se prekrstio kada bih video da neko daje pare za to,jer je po meni taj auto vredan svog imena i imidza,tek sa minimum 10.000e opreme.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Jeste lepo kad imas masazere na zadnjim sedistima al i u tim akcijskim modelima ima sasvim ok oprema i ja bih zalio samo za tempomatom.
Ovako iznutra dobijas auto koji ce u mnogim stvarima biti bolji od mazde a vecu dilemu tu vidim u nedostatku prostora u odnosu na mazdu i superba. Meni ergonomski vise odgovara superb jer nisam navikao na japansku filozofiju i resenja.
Ovako iznutra dobijas auto koji ce u mnogim stvarima biti bolji od mazde a vecu dilemu tu vidim u nedostatku prostora u odnosu na mazdu i superba. Meni ergonomski vise odgovara superb jer nisam navikao na japansku filozofiju i resenja.
Niko nije pominjao izdrkavanje od opreme koja moze za jedan bmw 3 doci do 30000e,negi cisto da imas auto koji ne ostavlja utisak dosta jeftinijeg automobila... Malo vece felne,malo bolja sedista,neki sportski paket,malo bolji radio,xenoni,mozda i automatik... Koliko dodatne opreme imaju,10.000e dodje kao neka sasvim ok oprema.
Sto se akcije tice,imaju i japanci iste,pa neka kola lako nadjes za dosta manje pare...
Sto se akcije tice,imaju i japanci iste,pa neka kola lako nadjes za dosta manje pare...
- Delija
- Kontakt:
Za BMW OK, ali A4 i CC za ~30k evra su daleko od klot-a i imaju (skoro) sve sto je uopste potrebno od opreme.
Akcija za Mazdu je max 2400 evra (pratim godinama) - sada se dobija nekih 1500 evra kroz zimski set tockova ili finansiranje koje nude, recimo.
Akcija za Mazdu je max 2400 evra (pratim godinama) - sada se dobija nekih 1500 evra kroz zimski set tockova ili finansiranje koje nude, recimo.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ovaj Audi za 33k evra je super kupovina 
A4 Limousine 2.0 TDI (177KS) sport edition raspolaže sledećom dodatnom opremom:
multifunkcionalni volan obložen kožom sa 4 kraka
središnji naslon za ruku
senzor za svetlo i kišu
automatski klima-uređaj sa 3 zone
Xenon Plus farovi
ukrasne lajsne od aluminijuma
MMI navigacija plus
parking senzori pozadi
tempomat
Bluetooth interface
S line paket
S line spoljni paket
Takav 320d po DE konfiguratoru je oko 44k evra...
Zanimljivo bi bilo videti ponudu identicnog primerka od dilera iz SRB.
Sto se Mazde tice, ok je to ako nekom treba takav auto ali koliko sam skontao, Delija menja auto zato sto hoce promenu na bolje a ne samo "veceg Civica".

A4 Limousine 2.0 TDI (177KS) sport edition raspolaže sledećom dodatnom opremom:
multifunkcionalni volan obložen kožom sa 4 kraka
središnji naslon za ruku
senzor za svetlo i kišu
automatski klima-uređaj sa 3 zone
Xenon Plus farovi
ukrasne lajsne od aluminijuma
MMI navigacija plus
parking senzori pozadi
tempomat
Bluetooth interface
S line paket
S line spoljni paket
Takav 320d po DE konfiguratoru je oko 44k evra...
Zanimljivo bi bilo videti ponudu identicnog primerka od dilera iz SRB.
Tu se slazem sa tobom...ovo sto ja imam opreme je po meni neki minimum za jedan BMW.Xepoj87 napisao:Za te pare 318d klot,a ja bih se prekrstio kada bih video da neko daje pare za to,jer je po meni taj auto vredan svog imena i imidza,tek sa minimum 10.000e opreme.
Sto se Mazde tice, ok je to ako nekom treba takav auto ali koliko sam skontao, Delija menja auto zato sto hoce promenu na bolje a ne samo "veceg Civica".
Slazem se,takav A4 je suludo ne uzeti ako se gleda taj cenovni rang 
Bila je neka dobra akcija(ponuda) i za Bmw 3,drugar je isao da gleda,za 40k se uzme dosta napakovan 320d,znam da daju u toj ceni oko 6,7.000e opreme besplatno.
Premiumi se sve vise spustaju na zemlju,te se sada moze uzeti dobar primerak uz pakete opreme,koji cesto ustede bas dosta para.
To regularno,a onda se tek moze ustedeti ovakvim akcijama.
Ali za nekoga ko ima ispod 30.000e,nije premium D segmenta,osim ako ne naleti neka suluda akcija,kao ova za A4,samo malo slabiji motor,jos benzinac i cena bi mogla biti ispod 30.000e lagano za ovako opremljen primerak.

Bila je neka dobra akcija(ponuda) i za Bmw 3,drugar je isao da gleda,za 40k se uzme dosta napakovan 320d,znam da daju u toj ceni oko 6,7.000e opreme besplatno.
Premiumi se sve vise spustaju na zemlju,te se sada moze uzeti dobar primerak uz pakete opreme,koji cesto ustede bas dosta para.
To regularno,a onda se tek moze ustedeti ovakvim akcijama.
Ali za nekoga ko ima ispod 30.000e,nije premium D segmenta,osim ako ne naleti neka suluda akcija,kao ova za A4,samo malo slabiji motor,jos benzinac i cena bi mogla biti ispod 30.000e lagano za ovako opremljen primerak.
Vec sam pisao po meni su ti Audi-i na akciji sjajne kupovine, jedino kvari utisak sto nemaju Quattro, a diskutovali smo sta je Audi bez Quattro-a, no ne moze i jare i pare.
A Mazda je pocela da puca visoko, zele da postanu premium, cak sam citao da razmatraju da predju na zadnji pogon jer smatraju da prednji nije dostojan marki kakva zele da postanu.
Jedino im ekran navigacije (i tockic za kontrolu navigacije deluje jeftino, kao parodija na BMW iDrive) u novoj sestici zaista nije na nivou, osim toga mi se sestica jako svidja.
A Mazda je pocela da puca visoko, zele da postanu premium, cak sam citao da razmatraju da predju na zadnji pogon jer smatraju da prednji nije dostojan marki kakva zele da postanu.
Jedino im ekran navigacije (i tockic za kontrolu navigacije deluje jeftino, kao parodija na BMW iDrive) u novoj sestici zaista nije na nivou, osim toga mi se sestica jako svidja.
- Delija
- Kontakt:
Jel zna neko mozda "iz glave" koliko je otrpilike kasko za A4?
ne znam koliki je budzet ali moja preporuka je A4 2.0TDI 177ps S-tronic Quattro, 2xS-line, 3 zone klima, komande na volanu, MMi I jos dosta sitnica izadje oko 38.000eura... gledao sam takav u salonu I stvarno je neverovatna ponuda
mislim da je popust oko 12-13k...
sve to bez quattra I S-tronica je 34k... steta uzeti klotanovica za 30k jer se za 4k dobija 2xS-line koji je lepsi 5x od obicnog

sve to bez quattra I S-tronica je 34k... steta uzeti klotanovica za 30k jer se za 4k dobija 2xS-line koji je lepsi 5x od obicnog

Sa kradjom je otprilike 2-2.500e godisnje.Delija napisao:Jel zna neko mozda "iz glave" koliko je otrpilike kasko za A4?
I njemu i Bmw-u je mana sto se kradu.
A koja je to fora da premium mora da bude u ful opremi?
Svi su prozivali kad sam uzeo prvu E klasu, te sto je Classic, te sto nema kozu, blablabla... Sad imam E klasu sa skoro svom opremom (pricam o normalnim motorima, ne najjacim verzijama) i iskreno, ne vidim sta je to toliko vau, a kostao je jedno 10-15k evra vise sigurno...
Doduse, jeste da ni classic nije bio klot, i da to moze mnogo ogoljenije, ali materijali su potpuno isti (sem koze na sedistima), zvucna izolacija, bukvalno sve. Nije razlika kao kod Renoa od osnovnog do top modela da je potpuno drugi enterijer...
A4 bez 2000 evra nije sigurno... I to sa nekim ucescem...
Svi su prozivali kad sam uzeo prvu E klasu, te sto je Classic, te sto nema kozu, blablabla... Sad imam E klasu sa skoro svom opremom (pricam o normalnim motorima, ne najjacim verzijama) i iskreno, ne vidim sta je to toliko vau, a kostao je jedno 10-15k evra vise sigurno...
Doduse, jeste da ni classic nije bio klot, i da to moze mnogo ogoljenije, ali materijali su potpuno isti (sem koze na sedistima), zvucna izolacija, bukvalno sve. Nije razlika kao kod Renoa od osnovnog do top modela da je potpuno drugi enterijer...
A4 bez 2000 evra nije sigurno... I to sa nekim ucescem...