O presretačima
Re: O presretačima
pajo, kako nečija vožnja nije lična stvar?? Ne vozi robot nego čovek. Na osnovu te vožnje čoveka prikazuju kao bahatog i "prišivaju" mu se razne kvalifikacije. Čitav članak je o tom čoveku, kao o ubici i ko zna šta još. Znači "time osetno zadre u lični život tog lica". ZOBS-om nije određeno da ti snimci - dokazi, služe u populističke svrhe, nego isklučivo kao sudski dokazni materijal.
Član 172 sam naveo mimo ovog konteksta, kao primer loše sudske prakse i opšteg haosa.
Član 172 sam naveo mimo ovog konteksta, kao primer loše sudske prakse i opšteg haosa.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
A jel se zna identitet tog coveka? Tablice? Ne. Kako je onda time osetno zadtro u njegov licni zivot? Ovakvih policijskih snimaka imas u celom svetu, pogledaj po YouTube-u malo. Imas iz Amerika, Engleske, Danske, Svedske...
Kako se ne vidi tablica? Dacija BG-225 VJ. Šta je on skrivio da se nađe u ovoj priči a uzgred, presretač ga umalo nije udario od pozadi. Vidi se i još drugih tablica.
Može videti i tablica ovoga golfa, ali moj uređaj je mali i loš.
Ubije čovek čoveka, opljačka banku, pa mu daju inicijale i ne prikazuju mu lice??? A šta je ovo??
U SAD se bez sudske odluke ovako nekada nikada ne bi pustilo u medije.
Edit:
Ja sam imao lično problem sa presretačem u Crnoj Gori, neke možda 2005 god, kada me umalo nije skinuo u Moraču. Meni je bio problem da iskontrolišem auto. I sve da bi zaustavio vozilo ispred. Stao sam i imao dužu diskusiju sa njima. Tražio sam da mi pokaže snimak, na kome se sve videlo i više nego što sam ja video. Da mi se nisu na kraju izvinuli, ostao bi u Piodgorici koliko treba i košta.
Može videti i tablica ovoga golfa, ali moj uređaj je mali i loš.
Ubije čovek čoveka, opljačka banku, pa mu daju inicijale i ne prikazuju mu lice??? A šta je ovo??
U SAD se bez sudske odluke ovako nekada nikada ne bi pustilo u medije.
Edit:
Ja sam imao lično problem sa presretačem u Crnoj Gori, neke možda 2005 god, kada me umalo nije skinuo u Moraču. Meni je bio problem da iskontrolišem auto. I sve da bi zaustavio vozilo ispred. Stao sam i imao dužu diskusiju sa njima. Tražio sam da mi pokaže snimak, na kome se sve videlo i više nego što sam ja video. Da mi se nisu na kraju izvinuli, ostao bi u Piodgorici koliko treba i košta.
Poslednja izmena od MAD MAX u 19 Okt 2013, 13:39, izmenjeno 1 put ukupno.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Mlatiš praznu slamu, Mange, bukvalno...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ji 4Tze
Mlatio ne mlatio, ja da sam u pitanju, ne bi ovo ovako prošlo. Bez obzira i na neke druge varijante, koje nemaju baš svi.
Vas neka snimaju po Kuriru i Blicu, nemam ništa protiv.
Mlatio ne mlatio, ja da sam u pitanju, ne bi ovo ovako prošlo. Bez obzira i na neke druge varijante, koje nemaju baš svi.
Vas neka snimaju po Kuriru i Blicu, nemam ništa protiv.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Dobro, i nema smisla da su svi džedaji.
Boringly average, but also perfect for school run mums
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/413644 ... -i-VracaruMAD MAX napisao:Ubije čovek čoveka, opljačka banku, pa mu daju inicijale i ne prikazuju mu lice??? A šta je ovo??

Obrati se Šabiću za tumačenje.
Sad kako se izdaje poterica, ne znam? Valjda po odluci suda, sad i tužilaštva po novom?
Ako je ovo išlo samo po inicijativi MUPa nije dobro.
Ako je ovo išlo samo po inicijativi MUPa nije dobro.
@Mad Max
Snimak po zakonu sme da se objavi. Kao sto mozes da objavis i snimak kontrolora BUS PLUS-a koji nekog maltretira (ili obratno) tako mozes i ovaj a pritom nastao je na javnoj povrsini.
Po tvom tumacenju zakona kad fotkas po gradu i u kadru imas dve osobe koje se ljube ti zadires u njihovu privatnost i smeju da te tuze? Apsolutno ne. Na javnoj su mestu.
Da si ih slikao kroz prozor u njihovom stanu - e to je vec krsenje zakona.
Snimak po zakonu sme da se objavi. Kao sto mozes da objavis i snimak kontrolora BUS PLUS-a koji nekog maltretira (ili obratno) tako mozes i ovaj a pritom nastao je na javnoj povrsini.
Po tvom tumacenju zakona kad fotkas po gradu i u kadru imas dve osobe koje se ljube ti zadires u njihovu privatnost i smeju da te tuze? Apsolutno ne. Na javnoj su mestu.
Da si ih slikao kroz prozor u njihovom stanu - e to je vec krsenje zakona.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Da li se uplasio za svoju bezbednost ili je samo bahat presudite sami, ja ipak glasam da je bahat http://www.kurir-info.rs/snimak-presret ... ak-1043439 .
Bilo bi lepo da se objavi i ishod ovog dogadjaja da vidimo da li je pravda za sve ista
Bilo bi lepo da se objavi i ishod ovog dogadjaja da vidimo da li je pravda za sve ista
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Sram ih bilo za ovu "kameru", za 20e može da se kupi bolja.Day Walker napisao:http://www.kurir-info.rs/sokantan-snima ... ak-1042903
Piros napisao:Da li se uplasio za svoju bezbednost ili je samo bahat presudite sami, ja ipak glasam da je bahat http://www.kurir-info.rs/snimak-presret ... ak-1043439 .
Snimak je star dve godine!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Stavili su pogresan snimak ja mislim. Taj na snimku nema veze sa ovim iz teksta. Ovo iz teksta bilo je 18. oktobra.
Zapao mi je za oko tekst koji je neko (zaboravio sam ko) linkovao:
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/413619 ... s-kamionom
Naslov je... Baš me kopkalo da vidim o čemu se radi.
Snimak sam nekoliko puta puštao.
1- prekoračenje brzine
2- preticanje kolone vozila
i to je u principu to.
Iz ovog ugla (presretača) je škatljivo ceniti koliko je bio blizu kamiona. Kamion niti je prikočio, niti se sklanjao u stranu, blicao... A i golf se normalno ponašao u završnici, bez naglih i nepredviđenih poteza.
Što se tiče prekoračenja brzine u preticanju ne vidim ništa strano. Šta više u udžbeniku za polaganje sam učio da je potrebno razviti barem 30% veću brzinu da bi se preticanje obavilo bezbedno. Priznajem da ne znam koliko se to kosi sa novim zakonom.
Golf je dohvatio max 113, a početna koju beleži presretač je 75. Nikakvo spektakularno divljanje, razvio 1,507 X veću brzinu.
Da li je sve po ps-u? Ok, nije. Ali je standardna pojava u vožnju, da se ne lažemo. Prihvatiću da me smatrate nenormalnim, ali po meni je ovo bilo samo normalno rasčišćavanje gužve pred sobom.
Bez licemernosti sigurno je gomila nas uradila više puta slično.
A ovde ga prikazaše kao da je uradio Bog te pitaj šta.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/413619 ... s-kamionom
Naslov je... Baš me kopkalo da vidim o čemu se radi.
Snimak sam nekoliko puta puštao.
1- prekoračenje brzine
2- preticanje kolone vozila
i to je u principu to.
Iz ovog ugla (presretača) je škatljivo ceniti koliko je bio blizu kamiona. Kamion niti je prikočio, niti se sklanjao u stranu, blicao... A i golf se normalno ponašao u završnici, bez naglih i nepredviđenih poteza.
Što se tiče prekoračenja brzine u preticanju ne vidim ništa strano. Šta više u udžbeniku za polaganje sam učio da je potrebno razviti barem 30% veću brzinu da bi se preticanje obavilo bezbedno. Priznajem da ne znam koliko se to kosi sa novim zakonom.
Golf je dohvatio max 113, a početna koju beleži presretač je 75. Nikakvo spektakularno divljanje, razvio 1,507 X veću brzinu.
Da li je sve po ps-u? Ok, nije. Ali je standardna pojava u vožnju, da se ne lažemo. Prihvatiću da me smatrate nenormalnim, ali po meni je ovo bilo samo normalno rasčišćavanje gužve pred sobom.
Bez licemernosti sigurno je gomila nas uradila više puta slično.

A ovde ga prikazaše kao da je uradio Bog te pitaj šta.