Na zeninom Cliu su Sava Adapto HP... Nemam zamerke Skroz OK guma u svim uslovima voznje.
(Moram da priznam da vise uzivam u voznji Clia nego Punta, al zena nece da se menjamo)
Vidi, uglavnom znam da je vecina prodavaca neobrazovano u pogledu robe koju prodaje, a kad vidim klinku da kao prodaje, vec posle prve recenice shvatim u kom je fazonu.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Sava je mnogo napredovala sa svoji HP (high performance) i UHP (ultra high performance) pneumaticima i u zimskom i u letnjem segmentu. Tu je doprinelo skracenom postupku ustupanja "starije" tehnologije finansijski i kvalitetnijih sestrinski firmi Dunlop, mada mnogo vise Goodyear-a. Sada se vec posle dve godine ustupaju napredne tehnologije, te sava kao low budget guma pocinje da odskace od konkurencije. Cak je i pretprosle zime stari S3 dobio poboljsanje smese i postao S3+
Moje licno misljenje, od All season guma, Sava pruza najvise, za ulozeni novac daje najvise rezultate.
edit: Dobro ja pricam o zenama koje su u ovom poslu i koje stvarno imaju impozantno znanje o tematici.
off:Mada realno sta da ti kazem, kada posto je i sekretarice koje ne znaju da odstampaju list papira, ali to je sada vec totalno druga strana price.
Kolege su uzele Adapto, kolko vidim planiraju ponovo da ih uzmu za par godina, pregurali su zimu i dva leta, za sada.
Naravno u pitanju su kola do 100ks.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ja mogu dati kazem samo da je Adapto bolja od Wintere po suvom, kad se koristi na Puntu.
Moja logika je da se tera 3 godine, i posle nove i cao, uvek imas sveze gume.
Moje iskustvo je pokazalo da zimulje posle 2-3 sezone vise ne rade posao obrni okreni...
Zimus sam to na Kleberu video na tezi nacin, kad sam sleteo pored puta sa Astrom, i to tako to je auto nekontorlisano krenuo u rikverc na uzbrdici, sa 1 cn snega....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Onda je tebi best buy all season guma. Ja nisam imao puno kontakta sa Hankookom, tako da ti nemogu dati poredjenje ta dva. Ali kada budes montirao gume, gledaj da ih redovno rotiras. U tvom sluacaju posto je ispod 10k, radi to jednom godisnje. Kako bi imale jednaku potrosnju i sto duze ti trajale.