Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placev

Post od Laki021 »

Pa dobro, ako nisu menjali i podigli cenu to znaci da he sada mnogo bolja ponuda :)

Ebi ga priblem je to veliki, ako ces da budes posten onda ces propasti jer ces biti skup za tu kilometrazu, ovako si prevarant.
Dakle jedini problem u celoj prici je zakon koji to ne sankcionise. Treba da kazu, ok sta je bilo bilo je, od danas ko vrati kilometrazu 10 000e kazna ili god dana zatvora i reseno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Laki021 napisao:Pa dobro, ako nisu menjali i podigli cenu to znaci da he sada mnogo bolja ponuda :)
:kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nigde ne piše da garantuju km ;)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ma moze da pise sta god hoce, ali kad je toliko ocigledno onda je to vredjanje inteligencije...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ji 4Tze napisao:Nigde ne piše da garantuju km ;)

Nigde ne pise ni da auto nije kraden pa se neke stvari moraju podrazumevati kao normalne. Sad, to sto smo mi poceli nenormalne stvari da posmatramo normalno to je druga stvar.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Zato polovan auto sa placa u Srbistanu NIKAD ne bih kupio. Nema trika...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije to ništa novo, verujem da su i trgovci konjima iste stvari radili.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

A da piše?

TT
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Delija napisao:Zato polovan auto sa placa u Srbistanu NIKAD ne bih kupio. Nema trika...
Kupio bi da nemas za nov :D

Iskreno imam 2 prijatelja koji su kupili vozila na ovom placu. Nisu imali nekih skrivenih mana. Moje misljenje je da bih slobodno kupio auto kod njih. Uglavnom su dobro godiste i razumna cena. Naravno treba proveriti auto sto bolje i ne treba ocekivati da je sve sto pise 100% istina i da nema skrivenih mana.

Ma sve je na kraju kako se kome zalomi...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Laki021 napisao:

Nigde ne pise ni da auto nije kraden pa se neke stvari moraju podrazumevati kao normalne. Sad, to sto smo mi poceli nenormalne stvari da posmatramo normalno to je druga stvar.
Piše da garantuju legalnost :mrgreen:
GARANTUJEMO: Tehničku ispravnost i karoseriju. Da su svi automobili uveženi nehavarisani.(Kao dokaz nudimo slike iz inostranstva prilikom kupovine).Da su svi automobili od prvog vlasnika. Da su svi automobili legalni u zemlji i inostranstvu.Da je sva dokumenacija koja prati automobil originalna.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

somi-car napisao:Kupio bi da nemas za nov :D
Ciljao sam na direktnu kupovinu polovnjaka iz inostranstva (ne iz Italije :)) ili ovde od prvog vlasnika...
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Mala sala...

Sve ima svoje prednosti i mane. Iskreno meni je lakse da ovde pazarim auto nego da se jebavam da idem preko po njega. Spreman sam i na rizik koji preuzimam kupovinom sa ovdasnjih placeva polovnih vozila.

Naravno, neko ce reci da sam lud ali je meni tako brze i lakse.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nisi lud, iako putujem često u zemlje odakle se i inače uvoze kola, ja radim isto, ali fokusiram se na marke čije servise poznajem, tj italijanska vozila, i znam da i najcrnji scenario nije toliko crn u njihovom slučaju. Majstora ima dosta, ima dosta znanja, ima delova na lageru, tako da se obično na uslugu ne čeka niti je potrebno da vozilo prenoći kod majstora. Samim tim je šansa da ostane na parkingu auto do daljnjeg minimalna.

Prosečno su vozila loša, ali i nisu s obzirom na cifre. Sve to može lepo da se vozi, ako ne odmah, onda da se sredi i da se vozi. Za nalickane krševe svakako treba odvesti kola na pregled da znate šta vas čeka.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Posto je rec o placevima i slicnom...Ja cu ovde ponoviti vec nesto.Ja sam prvi ut uzeo auto na placu,auto Petrovic Pancevo.
Auto je prethodno dignut na slep i odvezen na detaljan pregled.realno to sto sam ja menjao je bio moj cef a ne stvarna potreba sem donjeg velikog nosaca motra koji je zahtevao zamenu.Dakle auto je komotno mogao da se vozi josd 10 tak hiljada km.Dakle jos jedan plac za preporuku.Automobil koji se kupi kod njih ne zahteva odmah izbijanje novca iz dzepa.E sada da li je veliki servis trosak ili nije,to sve zavisi od shvatanja kupca.
Sto se polovnjaka tice,tu nema pravila kao ni sve vise prilikom kupovine novih kola.Svi imaju probleme manje vise.
Ne treba biti rob marke vec kupit sta je najbolje za iznos dobijeno/ulozeno.naravno da veliku ulogu igra i servisna mreza,dostupnsot delova.
Iz dosadasnjeg iskustva a uvek sam vozio nove automobile iz salona licno mislim da sam pravio veliku gresku.Bolje auto stardve ili tri godine nego nov jer za iste novce mozes da dobijes neuporedivo bolji auto pa makar u njega morao jos da ulozis.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Neko je napisao - nemojte preporucivati majstora, a jos manje se kleti u njega. Mislim da sve to pa "na kub" vazi za placeve iliti kako se kome zalomi...
Odgovori