Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Vazduhoplovi

Post od methane.master »

Odličan snimak. :doubleup: Tek sad vidim koliko je ogroman grad. :o

BTW egzaltiran sam muzičkim podlogama nekih tvojih klipova. Tajfun sa Bosfora Techno RMX. :kezo:
Širim haos!
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Dobar izbor muzika ( bengu ) :thumbup:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Da, Istanbul je po povrsini cetiri puta manji od Vojvodine, i sa preko 15 mil stanovnika je drugi grad po velicini u svetu.

Kada si u Rimu, ponasaj se kao Rimljanin, pa tako i ja - trudim se da sto bolje upoznam muziku zemlje gde se nalazim,

od popularnog materijala:

http://www.youtube.com/watch?v=DNpkA-TR808

sredine:

http://www.youtube.com/watch?v=AcPSN-84-7A

I teske materije koju ostavljam za svoj keif
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

grujicd napisao:Zuzazu ne zezaj za uniforme, JAT-ove uniforme su mogle da budu kakve god hoćeš ali ja onakve tete kao sa tvoje slike nisam nikad video u JAT-ovom avionu. Samo neke babuskere. Tako da - pusti uniforme, samo daj nešto mlađe :mrgreen:
Ovu jednu smo fotkali za jedan nas magazin i devojka je aktivna stjuardesa.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

zuzazu napisao:Da, Istanbul je po povrsini cetiri puta manji od Vojvodine, i sa preko 15 mil stanovnika je drugi grad po velicini u svetu.

Kada si u Rimu, ponasaj se kao Rimljanin, pa tako i ja - trudim se da sto bolje upoznam muziku zemlje gde se nalazim,

od popularnog materijala:

http://www.youtube.com/watch?v=DNpkA-TR808

sredine:

http://www.youtube.com/watch?v=AcPSN-84-7A

I teske materije koju ostavljam za svoj keif

Bengu poznam i slušam i ja, zato se mi sviđa izbor muzike :thumbup:
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

ljubitelj napisao:
Geza napisao:
Ако сам добро упућен онда су ово нове ознаке авиона Ер Србије:

YU-APC (former VT-KFH)
YU-APE (former XA-VAS)
N473TA (former A6-SAA)
EI-EYA
Srbija ima dodeljenu medjunarodnu oznaku 4N u oblasti telekomunikacija (ITU) . Da nije greska u registracionoj oznaci koja je navedena, 4N-73TA a ne N4- ?.

Koliko znam N je dodeljen za oznacavanje SAD.

Bas tako, po Cikaskoj konvenciji o medjunarodnom civilnom saobracaju usvojenoj 07.12.1944. SAD su dobile oznaku "N". Jugoslavija, koja je postojala dok je postojala, dobila je oznaku YU. Nastavak zajednice u okviru nekadasnje Jugoslavije je ostao u savezu Srbije i Crne gore (dok je trajao) a sa njime i civilna oznaka YU. Evo i originalnog teksta izmene u Cikaskoj konvenciji na engleskom:

On 4 February 2003, the name of the State of the Federal Republic of Yugoslavia was changed to Serbia and Montenegro. Following the Declaration of Independence adopted by the National Assembly of Montenegro on 3 June 2006, Serbia advised ICAO by a note dated 7 June 2006 that the membership of the state union of Serbia and Montenegro in ICAO is continued by the Republic of Serbia. Serbia subsequently advised ICAO by a note dated 13 July 2006 that the Republic of Serbia continues to exercise its rights and honour its commitments deriving from international treaties concluded by Serbia and Montenegro and requests that the Republic of Serbia be considered a party to all international agreements in force, instead of Serbia and Montenegro.

Posle razlaza savezne drzave, kao sto gore vec stoji, NASTAVLJAMO SA TRADICIJOM prethodne(ih) drzave(a) i samim time nam ostaje dodeljen registar YU i to oblika YU-abc (a, b i c su tri slovne oznake). :kuku:

Sta ovde moze da zbuni? Kategorizacija drzava po standardu ISO 3166. Tamo nam je dodeljena oznaka RS jer je oznaka SR vec bila dodeljena - u pitanju je Surinam. :(

Do kada ce to trajati nije poznato NIKOME ali u okviru samog standarda (ISO 3166-1), pored oznake YU stoji napomena da je u pitanju tranzicioni domen rezervisan od jula 2003. do jula 2053. godine sto je standardni vremenski period za sve tranzicione rezervacije.
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Jel tebe bese zovu Nazi Maca :kezo:
Mogao bi da otvoris novu temu o avio maketarstvu s obzirom da si istog veliki fan, naravno fotke tvoje eskadrile ocekujem :)
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Agencije - 25.10.2013 18:39

BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija "Er Srbija" svečano je danas predstavila prvi avion nove flote - erbas A319, koji će sutra otvoriti liniju Beograd - Abu Dabi i označiti zvaničan početak novog srpskog avioprevoznika.

Do danas Air Serbia nije dobila AOC pa kao takva nema dozvolu za obavljanje javnog avio transporta.

Evo spiska regitrovanih operatera u Srbiji na dan 25.11,2013

http://www.cad.gov.rs/docs/operations/R ... racaju.pdf
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:

Post od Cica Maca »

BAJKER napisao:Jel tebe bese zovu Nazi Maca :kezo:
Mogao bi da otvoris novu temu o avio maketarstvu s obzirom da si istog veliki fan, naravno fotke tvoje eskadrile ocekujem :)

Samo da prezivim brckanje u bazenu sa zvecarkom veceras, vec me cima za ruku, pardon, sapu! :srce:
Nazi, ha, ha volim ja SVE vrste SVASTIKA! Imas nesto za mene? :plusone:
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

FW-190 :thumbup:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ali D-9. ;-)

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Toliko baš nisam verziran da razaznam, ali nebitno, sa njim sam kantao sve u Panzer Generalu. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Definitivno Joker:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=769868

Prvi avion dobio ime Novak Đoković
Izvor: B92, Tanjug

Beograd -- Teniser Novak Đoković proglašen je prvim poznatim Srbinom čije će ime biti deo serije “Živih legendi Srbije” koja će se pojaviti na novoj floti Er Srbije.

Srećan sam što će Er Srbija nositi moje ime

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prihvatio je predlog da jedan od aviona u floti kompanije "Er Srbija" ponese njegovo ime, a tim povodom rekao je da je ponosan na još jedan srpski brend.

Nakon što mu je početkom oktobra saopšten ovaj predlog, Novak se nije mnogo dvoumio i potpuno besplatno ustupio je korišćenje njegovog imena i brenda u ovu svrhu, preneo je PR tim trenutno drugog tenisera sveta.

"Srećan sam ako mogu da pomognem mojoj državi u naporu da, zajedno sa Etihadom, vrati ugled nacionalnoj aviokompaniji i vazduhoplovstvu. Biću ponosan kada budem leteo kompanijom Er Srbija i siguran sam da će kvalitet usluge biti na najvišem nivou. Želja mi je da Er Srbija ima što više letova, zadovoljnih putnika i radnika, nove destinacije i dobro poslovanje. Da svi zajedno budemo ponosni na još jedan brend Srbije", rekao je Đoković.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:

Post od Cica Maca »

U pitannju je FW-190 A6 prilicno cuvenog pilota Luftwaffe-a. Tekst je sa Wikija

Anton Hackl

Anton "Toni" Hackl (25 March 1915 in Regensburg – 10 July 1984 in Regensburg) was a German former Luftwaffe fighter ace and recipient of the Knight's Cross of the Iron Cross with Oak Leaves and Swords (German: Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes mit Eichenlaub und Schwertern) during World War II. The Knight's Cross of the Iron Cross and its higher grade Oak Leaves and Swords was awarded to recognise extreme battlefield bravery or successful military leadership. He was one of the very few Luftwaffe 'first-to-last' Experten who survived the whole war, serving from 1939 until 1945.

World War II
Unteroffizier Hackl was serving with II./Jagdgeschwader 77 (JG 77—77th Fighter Wing) when war broke out.[Notes 1] By May 1940, Hackl was based in Norway, with JG 77 when he claimed his first in June 1940 shooting down two Royal Air Force (RAF) Hudsons. On 27 June he shot down another Hudson, but was also wounded. He claimed four victories during his time in Norway.

In July 1941 he was posted with JG 77 to the Eastern Front. By the end of year his score was 27. By early 1942 he was Staffelkapitän of 5 Staffel./JG 77. His score rapidly increased during the spring of 1942, and by May 1942, after 51 victories he received the Knight's Cross of the Iron Cross (Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes). During the month of July 1942, Hackl amassed 37 enemy aircraft shot down in the aerial battles around Voronezh, including 6 victories in a day on both 21 July and 23 July. In August, he shot down three to record his 100th victory. After his 106th victory on 6 August he was awarded the Knight's Cross of the Iron Cross with Oak Leaves (Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes mit Eichenlaub). He shot down his 118th enemy aircraft on the Eastern Front, (a Lavochkin-Gorbunov-Gudkov LaGG-3), in September 1942.

II./JG 77 were then transferred to Tunisia where Hackl claimed 6 victories. In combat with P-38 Lightnings on 4 February 1943 he was badly wounded and was hospitalised for several months. Returning to duties in September 1943, Hackl next operated with III./Jagdgeschwader 11 (JG 11—11th Fighter Wing) on Reichsverteidigung (Defense of the Reich) duties. On 1 October, he became Gruppenkommandeur (group commander) III./JG 11. Hackl went on to claim 25 four-engined bombers shot down during his time with the III. Gruppe. In April 1944, he commanded JG 11 briefly before being badly wounded in battle with a United States Army Air Forces (USAAF) P-47 Thunderbolt. He was awarded the Schwerter on 9 July. During July 1944 he became Geschwaderkommodore (Wing Commander) of Jagdgeschwader 76 (JG 76—76th Fighter Wing).

On 8 October he became Gruppenkommandeur of II./Jagdgeschwader 26 "Schlageter" (JG 26—26th Fighter Wing) with 165 victories to his credit. By the end of the year he now had 172 victories. By late January 1945 he was acting Geschwaderkommodore of Jagdgeschwader 300 (JG 300—300th Fighter Wing) and, in late February, Geschwaderkommodore of JG 11. His last 24 victories were never officially confirmed.

Anton Hackl flew about 1000 combat missions and was officially credited with shooting down 192 enemy aircraft plus another 24 unconfirmed aerial victories.[1] 131 victories were claimed while serving on the Eastern Front, six victories have been claimed in Africa and 55 on the Western Front. Among these numbers are 34 four-engined bombers which puts him in second place behind Georg-Peter Eder as the leading daylight bomber claimant. 55 claims were made with JG 11, 10 with JG 26, 1 with JG 300, and 124 while flying with JG 77. He was shot down eight times and wounded four times. Anton Hackl died on 9 July 1984 in Regensburg.

Awards
Wound Badge in Gold
Front Flying Clasp of the Luftwaffe in Gold with Pennant "1000"
Combined Pilots-Observation Badge
Iron Cross (1939)
2nd Class (6 March 1940)
1st Class (2 July 1940)
Knight's Cross of the Iron Cross with Oak Leaves and Swords
Knight's Cross on 25 May 1942 as Oberleutnant and Staffelkapitän of the 5./JG 77
109th Oak Leaves 7 August 1942 as Hauptmann and Staffelkapitän of the 5./JG 77
78th Swords on 9 July 1944 as Major and Gruppenkommandeur of the III./JG 11
Slika

Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Slika
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Odgovori